Tényleg 16 csapatos lesz a Vármegye I? Így áll most a helyzet!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Gárdony úgy néz ki, megmenekül, a Fehérvár II. viszont tényleg vármegye egyes lehet.

Ahogyan írtuk, több Fejér vármegyei csapat is veszélyben van az NB III-ban. Ha kiesnek, kénytelenek lesznek a vármegyei első osztályban indulni.

A veszélyeztetett együttesek közül hárman az NB III. Dél-Nyugati csoportjában szerepelnek. 27 forduló ment le eddig a 30 fordulóból álló pontvadászatból, és egyedül a Gárdony van a vonal felett.

A tópartiak neve mellett 26 egység szerepel, ami nem igazán megnyugtató, hiszen nagyon szoros a mezőny vége. A táblázat utolsó két helyén két Fejér vármegyei csapat áll.

A Fehérvár FC II. 24 pontot gyűjtött eddig, a Dunaújváros pedig csak 22 egységet. Még három forduló van hátra, hogy javítsanak a csapatok. Érdekesség, hogy a tabellát egy szintén Fejér vármegyei csapat, az Iváncsa vezeti.

Így áll most a tabella:

 1. Iváncsa KSE 68 p
 2. Szentlőrinc 66 p
 3. FC Nagykanizsa 54 p
 4. FC Dunaföldvár 50 p
 5. Kaposvári Rákóczi 49p
 6. Ferencvárosi TC II. 46p
 7. Paksi FC II. 32p
 8. MTK Budapest II. 31p
 9. Bonyhád-Majos 30p
 10. Érdi VSE 29p
 11. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 26p
 12. Mohácsi TE 1888 25p
 13. PTE-PEAC 25p
 14. Szekszárdi UFC 25p
 15. Fehérvár FC 24p
 16. Dunaújváros 22p

A négy NB III-as csoport két legrosszabb 13. helyezettje, valamint a 14., a 15. és a 16. helyezett kiesik. A gólkülönbségeket számolgatni még korai volna, mivel nincs igazán szignifikáns különbség e tekintetben a csapatok között. A gárdonyiaknak annyi előnye van a mögötte helyezkedő együttesekkel szemben, hogy már 7 mérkőzést nyertek, a többiek csak 6-ot. A Dunaújváros a kivétel, hiszen az újvárosiak csak 5-ször nyertek eddig.

A Gárdony sorsolása ugyanakkor igen nehéznek tűnik. Először Majosra utazik a gárda, majd fogadja az MTK Budapest II. együttesét. Végül az utolsó fordulóban Iváncsán fog vendégszerepelni a gárdonyi együttes.

A Fehérvár FC II. lehet, hogy az utolsó fordulóban fogja kivívni a bennmaradást. Az együttes először Paksra látogat, majd fogadja a kaposvári alakulatot. Az utolsó fordulóban Szekszárdon dőlhet el, hogy mi lesz a második számú fehérvári csapat sorsa.

A Dunaújváros helyzete reménytelennek tűnik. A sereghajtó az Érdi VSE együttesét látja vendégül, ha nem nyer, akkor elszállnak az esélyei. Szentlőrincen ugyanis aligha fog pontot fogni az újvárosi alakulat, az utolsó fordulóban viszont a PTE-PEAC ellen hazai pályán van esélye a győzelemre a Dunaújvárosnak.

Puskás Akadémia FC II együttese az NB III. Észak-Nyugati csoportjában vitézkedik. A felcsútiak eddig 27 forduló alatt 33 pontot szereztek, amivel a vonal felett vannak.

A felcsúti gárda jelenleg a 10., ám az osztályozós helyen lévő, 13. helyen álló ETO Akadémia 31 pontot számlál. Egyenes ágon biztosan nem fog kiesni a Puskás Akadémia második számú csapata, hiszen a Szombathelyi MÁV Haladás VSE a 14. helyen mindössze 22 pontot gyűjtött eddig.

Magasföldi Józsefék sorsolása kedvezőnek mondható, hiszen most hétvégén a már biztos kieső ZTE II. együttesénél vendégeskednek. Ezt követően a 8. Budaörs otthonába látogat a csapat, majd a 12. helyen lévő Balatonfüredi FC vendégeként fejezik be a szezont a felcsútiak.

Ha minden csapat abban a pozícióban fejezné be a szezont, ahogy most áll, akkor tehát a Fehérvár FC II. és a Dunaújváros csatlakozhatna a mostani Fejér vármegye egyes mezőnyhöz. Az nagy kérdés, hogy a MÁV Előre FC Főnix ki fogja-e harcolni a feljutást az NB III-ba, mint ahogyan egyelőre azt sem lehet biztosra tudni, hogy hol fog indulni például a Bodajk.

Ha mindenki a lehető legmagasabb osztályban indulna, oda, ahova nevezett még akkor is furcsa helyzet alakulna ki, ha a négy veszélyeztetett NB III-as gárda közül csak kettő esne ki, és feljutna a MÁV Előre FC Főnix az NB III-ba. Ebbe az esetben ugyanis a mostani 14 vármegye egyes csapathoz két kieső csapódna, jó eséllyel a Fehérvár FC II. és a Dunaújváros, valamint a vármegye kettőből egyedül feljutó Adony, így 17 csapattal kezdődhetne meg a pontvadászat.

Azzal ugyanakkor még nem számoltunk, hogy mindig történhetnek a nyáron meglepetések. Emlékezhetünk, amikor a felcsútiak harmadik számú csapata biztos bennmaradóként visszalépett a vármegye kettőbe, de megtette korábban ezt a Baracs is. Sőt, a DUFK hiába maradt bent a 2020/2021-es szezonban, a rákövetkező idényben nem indult még a másodosztályban sem.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?