Szarka Martin: “Bárki ellen felvesszük a kesztyűt és nem játszunk alárendelt szerepet!”

Fejér megye
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Maroshegy edzője elmondta, mit gondol az őszi szezonról, és elárulta, mennyire lesz aktív a csapat a téli átigazolási szezonban.

Mennyire elégedett a Maroshegy őszi szereplésével, eredményeivel?

“Amit a szezon előtt tűztünk ki célként, azt véleményem szerint felülmúltuk. Fiatal csapat lévén eljutottunk odáig, hogy bárki ellen felvesszük a kesztyűt és nem játszunk alárendelt szerepet.

Voltak nagy győzelmeink, de akadtak kisebb hiányérzeteink is, gondolok itt a Főnix FC elleni mérkőzésre, amikor az utolsó utáni percben kaptunk ki amit a játék képe alapján nem érdemeltünk, de ilyen a futball, győztünk a szezonban mi is a 92. és 96. percben szerzett gólokkal. Talán a Sárbogárd elleni mérkőzés volt az egyetlen ahol nagyon gyengén teljesítettünk, de sajnos ez benne van a pakliban.

Lehetett volna egy-két ponttal többet szerezni, viszont fiatal csapathoz mérten jól szerepeltünk, ha megnézik hétről hétre legalább 4-5 18 év alatti játékos szerepel a kezdőcsapatban. Sajnos volt, hogy hónapokig dőltek ki játékosok sérülés miatt, de az U19-es csapatból is léptettünk fel új játékosokat, így egy 25 fős kerettel létszámgondjaink nem voltak és reméljük nem is lesznek.

Nyilván minőségben várható javulás ha a sérültek felépülnek, és az új U19-es játékosoknak is kell még egy kis idő mire több játéklehetőséget kaphatnak ők is, akárcsak a többiek akik már 2-3 éve edzenek az első csapattal. 3. szezonom ez a csapattal, az utóbbi 2 szezonban a tavasz mindig kritikus szokott lenni nálunk, nem jöttek eddig az eredmények, csak remélni tudom azt, hogy ez a tendencia megfordul, és jobb teljesítményt nyújtunk, mint az előző szezonokban.”

Várhatók változások a keretben a télen?

“Nem tervezünk változást a keretben, már csak azért sem, mert télen nagyon nehéz igazolni. Amennyiben erre lesz lehetőségünk, akkor egy olyan kaliberű játékost hoznánk, aki minőségben és tapasztalatban feltétlenül erősítést jelentene. Nem feltétlenül élvez ez azonban prioritást, megvan a megfelelő kohézió jelenleg a fiatalok és rutinosabbak között, amely most már egyre jobban megmutatkozik a közösség összetartásában is.”

Mikor kezdi a felkészülést a Maroshegy?

“A felkészülést január 9-én kezdjük, öt edzőmérkőzést kötöttünk le. A felnőtt csapat a Téli Műfüves Bajnokságban nem vesz részt, ott az U17-U19-es vegyes csapatot indítjuk.

Hasonló kaliberű megyei élcsapatokkal fogunk találkozni Veszprém, Pest, illetve Tolna vármegyékből. Ha elvégezzük a felkészülési időszakban a megfelelő munkát, valamint tudunk javítani az idegenbeli pontszerzésünkön, akkor bízom benne egy hasonló tavaszi szereplést tudunk nyújtani, ugyanis hazai pályán 7 mérkőzésből 6x sikerült nyernünk, remélhetőleg ez a hazai tendencia továbbra is fent fog maradni valamint Maroshegyen kívül is tudunk előre lépni tavasszal.”

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?