Sem a játékvezető, sem a meccs ellenőre nem jelent meg a balhés Cece-Vajta ütközet tárgyalásán

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A játékvezetőt beidézték, mégsem volt ott.

Mint ismert, a 69. percben félbeszakadt a Cece-Vajta vármegye hármas mérkőzés. A találkozót március 24-én rendezték meg, a balhé miatt lefújt találkozón történtek tárgyalása a héten volt esedékes.

A soron következő értesítőben az alábbiak szerepeltek annak kapcsán, hogy kiket hívnak be a tárgyalásra

“… Vajta csapatvezetőjét Meister Istvánt és az elnökét Térmeg Györgyöt, a mérkőzés játékvezetőjét Bellér Szabolcsot valamint a mérkőzés főrendezőjét Menyhárt Tamást behívjuk.”

Mint kiderült, a behívottak közül csak Meister István volt ott a tárgyaláson. Térmegy György helyett Dr. Sipos Tamás alpolgármester volt ott a vajtaiak részéről, a ceceiek csapatvezetője is ott volt a tárgyaláson. A játékvezető azonban nem volt jelen, hiába idézték be.

Természetesen megeshet, hogy erre nyomós oka volt a sípmesternek. Arra azonban azóta sem derült fény, hogy mivel indokolta távollétét.

Vajta község oldala közleményt adott ki az eset kapcsán. Ebben leírták, hogy Másfél órán át tartott a meghallgatás.

A közlemény szerint a Fegyelmi Bizottság játékvezetői és az ellenőri jelentésben leírtak alapján kívánta meghozni a döntését. 

“Márpedig abban az szerepelt, hogy először vajtai szurkolók rohantak be a pályára, így hiába érveltünk azzal, hogy a rendbontók többsége valójában cecei, mivel Vajtának szurkoltak, ezért vajtai szurkolóknak minősítették őket” – áll a közleményben.

A község oldalán szereplő információk szerint a csapatot a kizárás réme fenyegette. Végül 80 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a vajtaiakat, és két meccsükre szövetségi ellenőrt rendeltek ki, ami további 80 ezer forintjába kerül a klubnak.

Furcsa módon még az ítélet meghozatala előtt már kirendeltek szövetségi ellenőrt a vajtaiak költségére, a Vajta-Dég bajnoki találkozóra. Ez azért szokatlan, mert így lényegében már a tárgyalást megelőzően megbüntették a Vajtát, az előtt, hogy ítélet született volna. Erre nem igen van példa a közelmúltból.

A három kiállított játékos súlyos büntetésben részesült. Az egyik labdarúgót november végéig eltiltották.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható el.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?