Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Nem lesz Megye I-es a Vajta

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A pályán kiharcolta a feljutást a csapat, mégsem léphet magasabb osztályba.

A 2018/2019-es Megye II-es Dél csoport felnőtt bajnokságát a Vajta nyerte, megelőzve a Perkáta és a Szabadegyháza csapatát. Sokan a zárófordulóban rendezett Szabadbattyán-Vajta mérkőzés után, melyet a vajtaiak nyertek, úgy hitték, a Vajta feljutott a Megye I-be. Mi több, kedden a feol.hu is lehozta, hogy a Vajta az 1992/93-as idény után először juthat vissza a megyei első osztályba, ha vállalja a szereplést. Ez azonban nem lehetséges.

A télen lapunk olyan információk birtokába jutott, mely szerint egy vajtai vezetőségi tag kijelentette:

“Vajtán Megye I-es csapat lesz jövőre, vagy vissza a Megye III-ba.”

Ugyanakkor Vinklár László, a csapat másik vezetőségi tagja kategorikusan cáfolta, hogy ezt a télen eldöntötték volna. Úgy fogalmazott, a csapattal közösen egyeztetve arra a következtetésre jutottak, hogy az utánpótlással kapcsolatos követelményeknek nem tud eleget tenni az egyesület, így nem adtak be licenszkérelmet.

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága május elején közzétette, mely csapatok kaptak Megye I-es licenszet. A közlönyből kiderült, hogy a Vajta nem is kért, a Perkáta igényét hiánypótlás után is elutasították, a dél csoportból egyedül a Szabadegyháza kért és kapott elsőosztályú licenszet.

Márpedig Megye I-es licensz nélkül a Megye I-ben indulni képtelenség, mindenképpen történelmi dolog volna, ilyen mértékig a szabályokat felrúgni nem lehet. A Vajta jövőre is legfeljebb a Megye II-ben indulhat. Teljesítményük ettől függetlenül megsüvegelendő, és kétség kívül jövőre is az egyik esélyesei lesznek a bajnoki címnek, ha keretük együtt marad.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?