Két gólt hozott Bicskén a Lipót Pékség vendégjátéka

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az első találat szabadrúgásból született.

A Bicske tudósítója így írt:

“Ahogy előzetesen várható volt, mindenképpen bravúrral ért volna fel a bicskei győzelem a vasárnap kora délutáni NB III-as bajnoki mérkőzésen, ahol a hazai csapat a várakozáson felül szereplő, 3. helyen tanyázó Lipót Pékség SE csapatát fogadta. Reménykedésre adott okot, hogy sérülés miatt hiányzott a lipóti Harsányi valamint a besárgult Varga, míg Vukmir Dragan a teljes keretéből válogathatott a fontos bajnoki előtt. Maml Zoltán sípszavára (partjelzői Legeza László és Tinnyei Zsolt voltak) barátságtalanul csendes, késő őszi időben indult az összecsapás, aztán a második félidőben rendesen beindult az égi áldás. A rossz időnek köszönhetően mérsékelt létszámú, de annál lelkesebb szurkolótábor fogadta a két csapatot. MLSZ ellenőrként az egykori MTK-legenda Brünyi Béla felügyelte az előírásoknak megfelelő lebonyolítást.

A Bicske ezúttal a Füstös 7 – Adorján 5, Sötét 5, Radó 5, Madarász 5 – Molnár 5, Erdős 5 – Török 6, Varga 6, Peinlich 5 – Tornyai 5 összetételben kezdett, míg csereként Rigó 5 (46.p. Tornyai helyett), Móri 5 (66.p. Peinlich helyett) és Dencinger 5 (69.p. Török helyett) kapott lehetőséget. Nagy lendülettel esett egymásnak a két csapat, a 3. percben Sötét (!) labdájával Zimonyi került óriási helyzetbe, de Füstös bravúrral mentett. Két perc elteltével Török cselezgetett a jobb oldalon, majd 13 méterről lőtt, de a vendég kapus a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. A 12. percben baloldali sarokrúgást követően Radó fejese után újabb szöglet következett és ismét Radó fejes, de az újabb szöglet után elmúlt a veszély a vendégkapu elől. A 14. percben Csekét borították fel a 16-ostól egy méternyire, a megítélt szabadrúgást Kovalovszki a rosszul felálló sorfal között a bal alsó sarokba lőtte (0-1).A 16. percben Török forgatta meg a jobb oldalon a vendégvédőket, beadását Tornyai kecsegtető helyzetben fölé-mellé lőtte. Két perc múlva Zimonyi szép cselek utáni lövését Füstös szögletre ütötte. A 19. percben Varga Tornyait indította, aki nagy helyzetben a kapusba lőtt, a kipattanót pedig Peinlich a védők által szorongatva fölé emelte. A 21. percben Török szerzett labdát a vendégek térfelén, Erdősnek továbbított, akinek lövése szögletre pattant. A 31. percben Simita beadását Farkas Z. 12 méterről centikkel fejelte fölé. A 36. percben Zimonyi a jobb oldalról kapott labdát és két csel után 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A 39. percben újra a lipóti gólzsák került helyzetbe, lövése a kapusról Nagy elé került, aki a kapufát találta telibe.

A 48. percben Kovalovszki lőhetett 18 méterről szabadrúgást, ezúttal csúnyán fölé talált. Az 56. percben Peinlich a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, lövését Dénes mutatós vetődéssel mentette szögletre. A 71. percben Zimonyi a félpálya közeléből, a kint helyezkedő kapus fölött próbálta át emelni a labdát, de métereket tévedett. A 74. percben Farkas Z les gólt lőtt. A 80. percben ismét Farkas Z. került nagy helyzetbe, Füstös azonban biztos kézzel mentett.

A 87. percben sem sikerült a ziccert kihasználnia a frissen beálló Bellának, mert a hazaiak legjobbja ezúttal is jól zárta a szöget. Ezúttal már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a nagyon jó erőkből álló vendégcsapat magabiztos játékkal vitte el a három pontot az ezúttal kapura nem sok veszélyt jelentő hazaiaktól. Jóval nagyobb sebességen futballozva és kevesebb hibával játszva nem fért kétség a Lipót győzelméhez.

Folytatás november 17-én vasárnap 13.00 órakor a Komárom VSE otthonában, ahol a bicskei esélyeket növeli a mai napon Felcsúton (1-2) begyűjtött 3 komáromi kiállítás és további két – 5 sárga lap miatt – eltiltásra váró játékos. A BTC mai veresége ellenére maradt a 9. helyen, továbbra is biztos távolságra kiesőzónától.”

Bicske – Lipót Pékség 0-2 (0-2)
Bicske, vezette: Maml Zoltán

Bicske: Füstös – Adorján, Molnár, Varga, Török (Dencinger), Sötét, Madarász, Erdős, Peinlich (Móri), Radó, Tornyai (Rigó). Technikai vezető: Vukmir Dragan
Lipót Pékség: Dénes – Csete (Nyári), Tóth, Farkas (Bella), Zimonyi, Bieder, Simita, Kovalovszki, Zámbó, Nagy (Schillinger), Kapa. Vezetőedző: Varga Péter

Gól: Kovalovszki (15.), Zimonyi (36.)

Tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter
Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?