Nagyot hajrázott, végül bronzérmes lett a Bicske!

Fejér megye, Fejér Megye I

Vukmir kihozta a maxumumot a Bicskéből, és hajszál hiányzott ahhoz, hogy az élen végezzenek a kék-sárgák.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Őrületes finist hozott a fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság zárófordulója szombaton kora este, hiszen a kezdés előtt még négy csapat is bajnokesélyesként várta a sípszót. Az Ikarus-Maroshegy vezető gólja után a Bicske már csak éremben reménykedhetett, a Mór beragadt és a hatalmas elvárások ellenére sem tudta behúzni a Martonvásár elleni – bajnoki címet jelentő – győzelmet (1-1) és végül a Gárdony sem tudott élni az ölébe hullott lehetőséggel, a Tordas a 80. percben kiegyenlített ellene (3-3). Mindezek után – óriási meglepetésre – a székesfehérváriaknál (3-0-ra nyertek) durrantak a pezsgők és indulhatnak az osztályozón az NB III-ért. A Gárdony pedig a bajnoki cím helyett végül a dobogóra sem fért fel. Döbbenetes este volt!

A Dragan Vukmir vezette Bicske kötelező feladata volt zsinórban hatodik alkalommal is győzni, ami a Sárbogárd ellen mindig nyögvenyelősen megy. Egy éve 1-1-re végeztek a csapatok a zárófordulóban, ősszel pedig idegenben csak az utolsó percekben szerzett Németh-duplával győzött a Bicske. Ezúttal is az utóbbi hetekben megszokott Milinte 6 – Solt 7, Sötét 6, Burucz 5, Facskó 6 – Harangozó 5, Molnár 6 – Tornyai 7, Móri 8, Peinlich 6 – Dombai 6 összetételű BTC futott ki a zöld gyepre a B-közép (Bicske Tigers) hangos biztatása mellett, míg csereként Katona 5 (57.p. Harangozó helyett), Németh 0 (73.p. Dombai helyett) és Köntös 0 (81.p. Facskó helyett) kapott lehetőséget.

A mérkőzés mindjárt Burucz kapitális hibájával indult, labdavesztését követően a 3. percben Laták továbbított a hosszú alsó sarokba (0-1). Hosszú időre megfogta a Bicskét a váratlan vendéggól és nehezen találták a ritmust Móriék az igencsak tartalékos Sárbogárd ellen. Sok volt az eladott labda, nem jöttek a szabadrúgások és kimaradtak a helyzetek is. Végül a 31. percben Tornyai törte meg a gólcsendet, amikor Peinlich lapos beadását közelről, a védők között perdítette a hálóba (1-1).

A második félidőt végigtámadta a Bicske, a sokadik próbálkozásra a 63. percben Móri 12 méteres bal alsó sarkos lövésével megszerezte a vezetést (2-1). Egy további gólra mindenképpen szükség lett volna (a Mór javára végül azonos pozícióban az eggyel jobb gólkülönbség döntött az ezüstéremért való harcban), de a túlzott kockáztatás és esetleges sárbogárdi egyenlítés a dobogós hely elbukását hozta volna magával. Katona előtt adódott is hatalmas ziccer (egy méterről is a kapusba lőtt), a sokat mozgó és nagy kedvvel játszó Móri is számtalanszor kísérletezett, de ezen a napon ennyi volt a csapatban.

Fájó dolog a bajnokkal azonos pontszámmal csak a harmadik helyen végezni, de a tavaszi idényben itthon elszenvedett két váratlan vereség (Ercsi 3-5, Mór 0-2) megpecsételte a Bicske sorsát, annak ellenére, hogy Dragan Vukmir irányításával 6-ból 6-ot behúzott a csapat. A közeljövőben tartandó éremátadó ünnepség után a klubvezetés napokon belül megnevezi az új szezon vezető edzőjét és megkezdi a keret kialakítását. A célok továbbra sem változnak: meggyőző játékkal bajnokságot nyerni és feljutni az NB III-ba, amelyhez a létesítmény adottságai már most rendelkezésre állnak.”

Bicske - Sárbogárd

Bicske – Sárbogárd 2-1 (1-1)
Bicske, vezette: Szűcs László

Bicske: Milinte – Sötét, Facskü (Köntös 81.), Dombai (Németh E. 73.), Peinlich, Solt, Molnár, Harangozó (Katona 57.), Móri, Tornyai. Vezetőedző: Vukmir Dragan
Sárbogárd: Nyári – Bánfalvi, Nagy Á. (Palásti 64.), Gráczer B., Gulyás-Kovács (Bezerédi 37.), Tóth Zs., Gráczer, Laták, Kracsovics P., Lajtos, Kindl. Vezetődze: Viktor Ferenc

Gól: Tornyai (32.), Móri (63.) illetve: Laták (3.)

Forrás: 2060.blog.hu
Fotó: Komjáthy Bence

Vélemény, hozzászólás?