Nagy küzdelmet hozott a Főnix és a Bicske meccse

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Gólt nem, csak jó iramot és helyzeteket hozott a szuperrangadó. Az eredménnyel a bicskeiek lehetnek elégedettebbek.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Nem találtak a kapuba a csapatok a fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság vasárnapi csúcsrangadóján, pedig mindkét bajnoki címre pályázó alakulat előtt adódott meccslabda. Závotka Csongor két héten belül már a második topmérkőzését vezethette a székesfehérvári Főnix Park remekül előkészített pályáján, sípszavára a Bicskei TC a Zelizi 7 – Solt 7, Sötét 7, Molnár 7, Veres 7 – Rigó 6, Lak 6 – Tornyai 6, Varga 5, Peinlich 6 – Móri 6 összetételben kezdett, míg csereként Harangozó 0 (68.p. Varga helyett), Katona 0 (79.p. Peinlich helyett) és Pump 0 (85.p. Rigó helyett) kapott lehetőséget. A keret egyetlen tartós hiányzója a múlt héten a Kisláng ellen térdszalag-szakadást szenvedett Dombai, akit decemberben műtenek és legjobb esetben is csak tavasszal, a bajnokság finisében kapcsolódhat be újra az éremharcba.

A 7. percben Móri-Tornyai összjáték után előbbi lőtt több méterrel mellé. A 14. percben Király lapos, majd felpattanó centerezését fejelte ki másodjára Sötét. A 17. percben Móri 19 méterről éles szögből durrantott a bal kapufa mellé. Az egyre jobban felbátorodó vendégcsapatból a 19. percben Lak már 45 méterről kísérletezett, de jócskán célt tévesztett. A 28. percben Schaffer lépett ki a bal oldalon, szinte az alapvonalról lőtt keresztbe, de labdája centiméterekkel elkerülte a bal alsó sarkot. Négy perccel később Rigó pontos keresztlabdáját vette le jól Tornyai, 7 méterről lőtt, de Barsch a helyén volt és hárított. A 39. percben Tornyai veszélyes beadásáról maradt le az ötösön Peinlich. Gigászi csatát hozott az első játékrész, gyors támadásvezetések jellemezték a mérkőzést, úgy tűnt, hogy tipikus egygólos rangadót láthatnak a nézők, azaz amelyik csapat vezetést tud szerezni, nagy valószínűséggel meg is nyeri a találkozót.

A második félidő elején a BTC igyekezett dominálni, a 49. percben Móri 17 méteres lövését védte Barsch, az 51. percben pedig Ambrus hazaadása korbácsolt indulatokat, pedig – mint Becséri partjelzőtől megtudtuk – térddel és combbal szabályos a mozdulat a szabálykönyv szerint. Az 54. percben Peinlich indította Mórit, aki beadás helyett 8 méterről az oldalhálóba lőtt. Az 56. percben egy veszélyes hazai támadást követő szögletből Király kapásból, félfordulatból vágta mellé a pettyest. Két perccel később a kiugró Mórit lökték fel a tizenhatoson belül, látványosat repült is, Závotka sípja azonban néma maradt. A 62. percben Peinlich lapos beadásába sarkazott bele pontatlanul Rigó.

A 64. percben Tornyai keresztlabdáját ügyetlenkedte el nagy helyzetben Peinlich, így Barsch hárítani tudott. A 69. percben jött a bicskei meccslabda! Peinlich félmagas beadása teljesen üresen találta az ötösön Tornyait, aki azonban fejes helyett lábbal és rosszul ért a labdába, így odalett az ordító ziccer. Három perc múlva jött a Főnix legnagyobb helyzete, Sötét rövid felszabadítása után a balról érkező beadást Dencinger fejelte 6 méterről kapura, a bal felső sarokba tartó labdát azonban Zelizi bravúros vetődéssel tornázta szögletre. A 84. percben egy védelmi hiba után Király lépett ki a jobb oldalon, de lövése elkerülte a kaput. A 89. percben Lak oldalszabadrúgása után a kipattanót Harangozó 25 méterről emelte Barsch kezébe. Egy perc hosszabbítás után vetett véget a rangadónak a játékvezető. Ezúttal is végig szólt az igen lelkes Bicske Tigers szurkolói csoport hangos biztatása, amely rengeteget jelent az idegenben is gyakran otthoni hangulatban játszó bicskei játékosoknak.

Összességében igen jó iramú és élvezetes küzdelemben ezúttal is igazságosnak mondható eredményt ért el soros rangadóján a Bicske, s a Főnix-szel szemben a jövő héten 6 pontosra hizlalhatja előnyét, miután a fehérváriak szabadnaposak lesznek a Polgárdi visszalépése miatt, a Bicske pedig nyerhető idényzárón fogadja a Baracsot november 25-én vasárnap 13.00 órától. A Mór az Enying elleni 15-1-es győzelmével visszafoglalta a tabella második fokát, azonban még Sárosdra és egy elmaradt bajnokira Mezőfalvára is utazik idegenbe. Ha ezeket hozza, pontszámban beérheti a listavezető BTC-t.”

Főnix - Bicske

kép 1 / 14

Főnix – Bicske 0-0
Székesfehérvár, Főnix Park, vezette: Závotka Csongor

Főnix: Barsch – Ambrus, Kurucz, Totsche, Kertéz (Martin 82.), Csiba (Peringer 73.), Schäffer, Király, Kovcs K., Dencinger, Bognár. Vezetőedző: Pavlik József
Bicske: Zelizi – Sötét, Lak, Veres, Peinlich (Katona 79.), Solt, Molnár, Rigó (Pump 85.), Varga (Harangozó 68.), Móri T., Tornyai. Vezetőedző: Dragan Vukmir

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?