Mi történhetett? Tragikus hirtelenséggel hunyt el a 33 éves vármegye egyes labdarúgó

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vasárnap este még meccse volt, utána történt a tragédia.

Kiss András 2023. november 18-án vasárnap este örökre megpihent. Aznap még nevezve volt a FÉMALK-Dunavarsány csapatába a Gödöllő SK elleni mérkőzésre. A találkozó 0-0-ás döntetlennel zárult.

U-17–es játékosként meghatározó tagja volt a Taksony SE csapatának. Évekig a klub színeiben futballozott, először a Pest megyei II. osztályú bajnokságban lépett pályára felnőtt mérkőzésen.

2011 nagyrán az Alsónémedi SE együtteséhez igazolt. A Megye I-es csapattal a második helyen végzett, 24 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken 3 gólt szerzett.

Ezt követően visszatért a Taksony SE-hez. A Pest megye II-es Déli csoportban első helyen végzett a csapattal. Érdekesség, hogy a III. osztályban érdekelt második számú csapatban is játszott, ott meghatározó játékos volt. A csapat ezüstérmet szerzett.

A rákövetkező év hasonlóan alakult számára. A másodosztályú csapattal bajnok lett, de főként a harmadosztályú együttesben futballozott, amely szintén bajnoki címet ünnepelhetett.

A 2014/2015-ös idényben már csak epizódszerep jutott számára a megye egybe fellépő csapatba, amely ötödik lett. A megye kettes csapatban azonban rendre kezdőként számítottak rá, az együttes kilencedik helyen zárt.

A következő idényben csak a Taksony SE II. csapatában szerepelt. 29 mérkőzésből 26-on kezdőként jutott szóhoz, csapata ismét a kilencedik helyen végzett.

Egy évre rá olykor a megye egyes csapatnál is számítottak a szolgálataira. A Taksony SE a hetedik lett, míg a megye kettő déli csoportban a 10. helyen zárt a Taksony SE II.

2017 nyarán visszatért Alsónémedire Kiss András. Ott a másodosztályú bajnokság 7. helyén végzett csapatával.

Ezt követően a Fémalk-Dunavarsány igazolta le. Főként a megye egyes csapatban játszott, amely 11. lett. Szerepet kapott a megye kettes második számú együttesben is, amely a 16. helyen végzett.

A 2019/2020-as idényben csak négy mérkőzésen lépett pályára. A megye egyben csapata a 8. lett, a megye háromban pedig a 12.

A 2020/2021-es szezonban sok lehetőséget kapott a megye egyes Fémalk-Dunavarsányban, amely 9. lett. Szerepelt a második számú csapatban is, amely a megye hármas bajnokság 14. helyére ért oda. Az FC Dabas színeiben a futsalban is kipróbálta magát.

A következő idényben a Taksony SE-hez tért vissza. A megye egyes csapatnál jobbára csereként számoltak vele, az együttes a 12. lett. A megye hármas csapatnál is szerepelt, az az együttes a 10. helyen végzett.

Az előző szezonban ismét a FÉMALK-Dunavarsánynál futballozott. A megye egyes csapatban csereként számoltak vele, 6. lett a csapata. A IX. osztályú bajnokságban szereplő második számú csapattal bronzérmes lett.

Ebben az idényben ugyancsak a FÉMALK-Dunavarsánynál futballozott. Eddig kétszer lépett pályára csereként, de nyolc másik alkalommal is a keret tagja volt bajnoki mérkőzésen.

Most vasárnap a Gödöllői SK ellen is a kispadon kapott helyet. A Dunavarsányi TE mindössze néhány órával ezelőtt számolt be a tragikus hírről.

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett sportolónk, kiváló Barátunk, a Fémalk-Dunavarsány csapatának labdarúgója, Kiss András tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét örökre megőrizzük, kedves személyiségét egy életre a szívünkbe zárjuk. Isten veled Adris!“ – áll a klub közösségi oldalán.

A mindössze 33 éves labdarúgó halálán az egész klub megdöbbent, mondta el a Sportal.hu számára Szilvay Balázs, a csapat elnöke. Halálának nem volt semmilyen előjele.

Sportorvosi engedéllyel rendelkezett, ott sem találtak semmi rendellenességet nála. Egészséges életet élt, így a tragédia felfoghatatlan, mondta az elnök.

Kiss András tiszteletére hétfőn, 18:00 órától Taksonyban, a Révész utcai Végh István Utánpótláscentrumban gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartanak, írja a Sportal.hu.

Forrás: Sportal.hu
Fotó: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?