Megyei meccsajánló: Kik lesznek a bajnokok?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Sárosd, a Herceghalom és a Nagyvenyim is bajnok lehet a hétvégén.

Fejér Megye I. Felnőtt, 30. forduló

Az utolsó fordulójához érkezett a megyei első osztály. A bajnoki cím sorsa az éllovas Sárosd és kihívója, a Mór között dől el, a felek éppen egymással játszanak a zárónapon úgy, hogy a Sárosd előnye 3 pont, ám a két klub gólkülönbsége azonos.

Ha a Sárosd elkerüli a vereséget, nincs mit számolgatni, a Sárosd a bajnok. Amennyiben azonban a Mór nyerni tud, akkor pontazonosság alakul ki. Ilyen esetben az elsődleges rangsoroló tényező a több győzelem, ám mindkét klub esetében ez az érték 20 volna. Ilyenkor a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége dönt, ami móri siker esetén a piros-feketék felé billentené a mérleg nyelvét.

Érdekesség, hogy ha a gólkülönbség is azonos volna, akkor rendre a több rúgott gól, az egymás elleni eredmény, a fair play értékelésben elért jobb helyezés döntene, végül pedig sorsolással választanák ki, hogy ki legyen a bajnok.

Vannak azonban még más izgalmak is, nem csak a bajnoki cím sorsa kérdéses. A harmadik helyért a Sárbogárd és az Ercsi egymással vív meg, a bogárdiaknak el kell kerülni a vereséget a dobogós helyezésük megtartásához, az Ercsinek viszont nyernie kell az éremért. Az ötödik a Bodajk lehet, feltéve, ha hozza a kötelezőt Tordason. A hatodik helyért az Ikarus és a Főnix tusakodik egymással, az azonban már eldőlt, hogy a Kápolnásnyék – miután az utolsó körben szabadnapos lesz – nem tud javítani nyolcadik helyezésén.

A Mány biztosan utolsóként zárja a szezont, a DUFK azonban még előreléphet, ha legyőzi az Enying együttesét. A kiesés miatt nem kell aggódnia senkinek, ugyanis a szezon végén mindenki megőrizheti megye egyes tagságát.

2021. május 29. szombat 17:00
Kisláng – Ikarus-Maroshegy
Mány – Martonvásár
Sárosd – Mór
Lajoskomárom – Főnix FC
Sárbogárd – Ercsi
Tordas – Bodajk
DUFK – Enying

Fejér Megye II. Észak Felnőtt, 22. forduló

Elérkeztük az utolsó fordulóhoz a megye kettes északi csoportban is. A Herceghalom sorsa saját kezében, ha nyer Száron, akkor biztosan bajnok, és erre minden esély meg is van. A Bakonycsernyének az Etyeket kell legyőznie az arany reményében, és bizni a csodában, mást nem tehet. A harmadik helyért pikáns csata lesz Felcsúton, ahol a helyiek kihívójukkal, a Bicske II-vel mérkőznek meg. Ha a felcsútiak nem kapnak ki, övék a bronz medál, ám bicskei siker esetén helyet cserélnek a felek a tabellán. A Csór már legalább ötödikként várja a Vál elleni meccset.

Az utolsó két helyen az Etyek és a Pusztavám végzett, ez már biztos, de kiesni ők sem fognak a kevés csapat okán.

2021. május 30. vasárnap 17:00
Vál – Csór
Puskás Akadémia III. – Bicske II.
Pusztavám – Pákozd
Szár – Herceghalom
Bakonycsernye – Etyek
Pátka – Fehérvárcsurgó

Fejér Megye II. Dél Felnőtt, 26. forduló

A bajnoki aranyérmes Vajta már nem lép pályára, a záró körben szabadnapos lesz. A biztos második Baracs Előszálláson, míg a bronzérmes Káloz hazai pályán fejezi be a szezont a Polgárdi ellen. Az első négy hely tekintetében biztosan nem lesz változás, kérdés, a Mezőfalva le tudja-e győzni az Abát, mert ha igen, az ötödik helyre léphet előre.

A Szabadegyháza jelenleg az utolsó, de ha az előre hozott kora délutáni meccsen legyőzi a Szabadbattyánt, elkerülheti a “virtuális kieső helyeket”, és a 11. helyen zárhatja a szezont. Valós kieső ebben a csoportban sem lesz.

2021. május 30. vasárnap 15:00
Szabadegyháza – Szabadbattyán

2021. május 30. vasárnap 17:00
Adony – LMSK
Káloz – Polgárdi
Nagykarácsony – Seregélyes
Előszállás – Baracs
Mezőfalva – Aba Sárvíz

Fejér Megye III. Észak Felnőtt

Több meccset is pótolnak északon. A bajnoki aranyra hajtó Pázmándnak igen kellemetlen pillanatai lehetnek Kajászón, és könnyen kicsúszhat a kezükből az arany, ha pontokat hullajtanak a kajászói katlanban. Nyugaton a Sárkeresztes és a Söréd egymással csap össze, mindkét gárda erősen éremesélyes. Délen a Nagyvenyim húzhatja be a bajnoki címet, ám ehhez szombaton le kell győznie hazai pályán a Rácalmás együttesét.

Fejér Megye III. Észak Felnőtt, 12. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Kajászó – Pázmánd

Fejér Megye III. Észak Felnőtt, 15. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Lovasberény – Mány II.-Csabdi

Fejér Megye III. Észak Felnőtt, 16. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Gyúró – Alcsútdoboz

Fejér Megye III. Nyugat Felnőtt, 19. forduló

2021. május 29. szombat 17:00
Sárkeresztes – Söréd

Fejér Megye III. Nyugat Felnőtt, 13. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Kőszárhegy – Jenő

Fejér Megye III. Nyugat Felnőtt, 14. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Csókakő – Magyaralmás

Fejér Megye III. Nyugat Felnőtt, 17. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Sárkeresztes – Sárszentmihály

Fejér Megye III. Dél Felnőtt, 15. forduló

2021. május 29. szombat 17:00
Nagyvenyim – Rácalmás

Fejér Megye III. Dél Felnőtt, 13. forduló

2021. május 30. vasárnap 17:00
Lajoskomárom II. – Dég
Alap – Sárszentágota

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?