Megye I: Ki jut fel ilyen koronavírusos időkben?

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Megkezdődtek a találgatások.

Az egyik megyei focival foglalkozó blogger fejtegetni kezdte, hogy vajon a Sárosd, a Mór és az Ikarus közül mely csapat vállalhatja a magasabb osztályba lépést, ha a kormányzati intézkedések tavasszal lehetővé teszi az amatőr csapatsportok űzését.

Általában vállalni szokta az NB III-at (és előtte az osztályozót) a Fejér megyei bajnok, ám most első ránézésre nem egyértelmű a helyzet – írja a blogger. A Sárosd vezet, előnye csak egy pont a Mór előtt, míg a három évvel ezelőtti bajnok Ikarus-Maroshegy hátránya ugyan hat pont, de eggyel kevesebb meccsből. Hat pont a Bodajk lemaradása is, de a székesfehérváriakhoz képest kettővel, a két éllovashoz képest eggyel több találkozón van túl az együttes, míg a Martonvásár hátránya további egy, a Kápolnásnyéké két pont. Előbbi csapat tizenkettő, utóbbi tizennégy meccset játszott a tizenöt csapatból álló bajnokságban.

Reálisan nézve az első három csapatnak lehet esélye a feljutásra: a Sárosd vezetősége ötven százalék esélyt lát arra, hogy megpróbálkozzon az osztályozóval, az egyik legkisebb költségvetéssel rendelkező klubról van szó a megyében. 1886-os alapításával egyébként a sárosdi foci az egyik legrégebbi az országban. A Mór célja minél jobb helyen végezni a bajnokságban, a feljutás viszont a vezetőség mellett az önkormányzaton is múlik. Az infrastrukturális körülmények a héten átadott lelátóval adottak, az utánpótlásban is van elég csapata a klubnak, így jó esély van arra, hogy a Móri SE elinduljon az osztályozón. Érdekesség, hogy a Mór–Sárosd találkozóra már nem kerülhetett sor idén.

Az Ikarus-Maroshegy három éve az osztályozón vérzett el a Komárommal szemben, tehát a feltételek ott is adottak.

A Megye I. állása a kissé csonka őszi félévet követően:

Forrás: porgegrundol.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?