Meglepetés! A Baracs legyőzte a Bicskét!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az újonc Baracs megszakította a Bicske négy hónap óta tartó veretleségi szériáját. A győztes gól a hosszabbításban született.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:
“Sikeres hétközi Magyar Kupa-mérkőzés (Várpalotán 6-1-es kiütéses siker) után érkezett a déli csapathoz a bajnoki tabella harmadik helyén álló Bicske. Az előre látható volt, hogy a dobogóra pályázó csapatok nem nagyon engedhetnek meg maguknak botlást a tabella alsó felében tanyázó együttesek ellen, s az Iváncsával és a Mórral együtt ennek megfelelően kezdték a bajnoki idényt a vendégek. Baracsra is győzelmi reményekkel érkeztek. Raffai Rudolf sérülés miatt Némethet, Szilágyit és Molnárt is nélkülözni kényszerült.

Óvatos, kapkodó játék jellemezte az első negyedórát és hamar érkezett a hazai vezetés! A 14. percben egy oldalbedobás után a labda átpattant Máj feje felett és a szemfüles Sági senkitől sem zavartatva az ötösről a a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A 25. percben Szarvas eladott labdája után a hazai Balogh lépett ki a felezővonaltól indulva, Sötét nem tudta beérni és a csatár 16-ról leadott lövését végül Milinte védte. A 28. percben Mórit buktatták a bal oldalon, a kaputól 24 méterre. A szabadrúgást a sértett maga végezte el és a sorfal fölött parádés mozdulattal a jobb felső sarokba lőtt (1-1). A 33. percben vendégszöglet után Katona fejelt 5 méterről fölé. A 36. percben Sági lesről indulva emelt Milinte felett a kapuba, de jogosan harsant Tóth III. játékvezető sípja. Négy perccel később szép hazai akció végén ugyanő lőtt 18 méterről, s a pettyes egy védőn megpattanva vágódott végül szögletre. A felejthető színvonalú első játékrész utolsó momentuma a 43. percben Móri szögletéből Sötét fölé vágódó fejese volt.

Az eddig jól muzsikáló Bicske játékosainál látható volt, hogy nem túl jó napot fogtak ki vasárnap, akadozott az oly sokszor gördülékeny támadásvezetés, sok volt a pontatlan passz, kevés volt az igazi gólhelyzet és a hazai védőfalról szinte minden visszapattant.

A szünetben csereként beálló fiatal Rados már a 48. percben a meccs hőse lehetett volna, azonban az ellenféltől kapott labdával ziccerben kilépve túl hosszan szöktette magát, így Tóth felszedte előle a játékszert. Az 57. percben Móri próbálkozott 20 méterről, jellemző a csapat mai formájára, hogy a lövés kb. 3-4 méterrel ment fölé. A 62. percben bicskei kontra végén Szarvas beadását Varga lőtte rá 14 méterről, Tóth védett. A 67. percben Köntös lágy beadását Varga ezúttal 13-ról lőtte Tóthba, a kipattanóból Móri lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.

A 70. percben Szurma 23 méteres kísérlete ment jócskán mellé, két perc múlva 15 méterről ismételt, de Milinte remekül védett. A 76. perc újra Varga lehetőségét hozta, ezúttal méterekkel kerülte el a kaput a labda, csakúgy mint a 80. percben Móri 24 méteres szabadrúgása. A szórványos baracsi ellentámadások végén a 86. percben Nagy 18 méteres lövését hárította Milinte. A 90. percben jött a feketeleves a vendégek számára! Sági megkerülős csellel csapta be Dukont, éles szögből leadott lövését Milinte vetődve védte, a kipattanót azonban a tíz perccel korábban beállt cserecsatár Nagy közelről a jobb alsó sarokba bólintotta (2-1).

Ilyen a futball, büntet a futball – szokták mondani, s taktikus játékával a Baracs végül rászolgált a sikerre a roppant gyenge napot kifogó Bicskével szemben. Ma semmi sem sikerült a vendégeknek, csapatszinten vallottak kudarcot, hiába domináltak a meccs nagyobb részében, egyetlen akciógólt sem sikerült szerezni a szívósan védekező hazaiak ellen. Rengeteg párbajt veszítettek és a támadásépítés is sablonossá vált egy idő után a felívelgetések erőltetésével. A végén némi szerencsével, a győzelmet is kicsikarta a Baracs, amely így biztonságos távolságra került a kieső zónától. Javítási lehetőség módosított időpontban október 2-án vasárnap hazai pályán 14.30-tól a Sárosd ellen.”

Baracs – Bicske 2-1 (1-1)
Gól: Sági J. (14′), Nagy D. (91′), illetve: Móri T. (28′)

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM