Mégis folytatódhat az amatőr futball?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Kispályás bajnokság, NB III, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás

Az MLSZ a hatósági szabályok betartásával a bajnokságok folytatása mellett kardosokodik.

Bár dr. Csányi Sándor nemrég úgy nyilatkozott, hogy az NB I és az NB II kivételével a többi bajnokságot lefújják, most mégis úgy néz ki, hogy folytatódhatnak a megyei és a kispályás pontvadászatok is az alacsonyabb osztályokban. Mindez azt jelenti, hogy a megye egyes, megye kettes, megye hármas, utánpótlás, öregfiúk és akár a kispályás meccsek is megrendezésre kerülhetnek.

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat szerint ugyanis a szabadidős foci tilos, a versenyszerű sporttevékenység azonban folytatható a nézők kizárásával, azaz zárt kapuk mögött.

Az szinte borítékolható, hogy a mai, szerdai mérkőzések elmaradnak, azaz sem megyei, sem kispályás meccset nem fognak tartani, de nagyon úgy fest, hogy legkésőbb a jövő héten zárt kapuk mögött ugyan, de ismét pattoghat a labda.

Nagy kérdés, hogy a többnyire esti időpontban kiírt Alba Liga meccseket mikor tarthatnák meg, tekintettel a 20:00-tól érvényes kijárási korlátozásra.

Rossz hír a baráti focikat, grundokat kedvelő amatőr labdarúgóknak, hogy ők egy ideig a rendelkezés szerint nem szervezhetnek barátságos mérkőzéseket.

Forrás: MLSZ

Vélemény, hozzászólás?