Maszkban kell játszania a focistáknak?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Magyarország Kormánya érdekes bejelentést posztolt.

A Magyarország Kormánya nevű, hivatalos Facebook oldalon az a rendelkezés jelent meg, hogy március 8-tól

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

A mindenhol kötelező szavakat vastagon szedték, mintegy nyomatékosítva: nincs kivétel. Ma éjfélkor jön a Magyar Közlöny, ami tartalmazza a részleteket, remélhetőleg tisztázásra kerülnek a dolgok.

A megyei mérkőzések megrendezésére adott a lehetőség, hiszen Gulyás Gergely a mai napon azt jelentette be, hogy az igazolt sportolók zárt kapuk előtt lejátszhatják a mérkőzéseket.

A zárt kapuk persze a legtöbb megyében igen érdekesen alakulhatnak, hiszen bár a pályák többsége mellett található kerítés, azt senki sem tilthatja meg, hogy a nézők amennyiben a kerítés túloldalán található utcáról vagy erdőből nézzék a találkozókat.

Az MLSZ közleménye kitér arra, hogy kik lehetnek jelen a zárt kapus mérkőzéseken. Az amatőr találkozókon a maximális létszám sportszervezetenként 25 fő lehet, az NB III-ban 35. Ebbe beleszámítanak a labdarúgók, a stábtagok, a sportszakemberek és vezetők is.

A szöveg alapján ezen felül jelen lehetnek az MLSZ vagy megyei igazgatóságok által delegált hivatalos személyek, úgy mint játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, ellenőrök, a minimálisan szükséges létszámban.

A technikai személyzetet minimálisra kell csökkenteni. A hazai csapatoknak rendezőket továbbra is kell biztosítani, alighanem nagy lesz az érdeklődés az eddig nem oly kapós sárga mellények iránt. Az sem volna meglepő, ha minden csapatnál felbukkanna néhány rég nem látott gyúró, hiszen az egészségügyi személyzet is nézheti a meccset.

Lesz még egy népszerű kiskapu a fanatikus szurkolók számára, hiszen 10 labdaszedő is lehet a megyei meccseken, de csak 14 éven felüliek. Jogtulajdonos, televíziós közvetítő személyzet minimálislétszámban szintén beengedhető a sporttelepekre a mérkőzések időtartamára.

Az MLSZ felhívja a figyelmet arra, hogy azok a csapatok, amelyek nem tartják be e rendelkezéseket, súlyos büntetésre számíthatnak. Kiemelték, hogy ezek az intézkedések nem csak a bajnoki mérkőzésekre és kupatalálkozókra, hanem a felkészülési mecsekre is vonatkoznak.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?