Már februárban megkezdődik a tavaszi szezon, ami kissé korainak tűnik a meteorológiai előrejelzések fényében

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Érthetetlen, hova ez a nagy sietség.

A vármegyei első osztályú felnőtt bajnokság, valamint a többi bajnokság kezdési időpontja is ismertté vált. Ebben és sk más osztályban már februárban is lesznek bajnoki mérkőzések.

A csoportok létszáma ezt nem igazán teszi indokolttá. Az osztályozók is bőven beleférnének a programba még az eb kezdete előtt. A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság 2024. június 14-én kezdődik csak.

Számításaink szerint május utolsó hétvégéjén véget fog érni a szezon a vármegyei első osztályban. Nem lesz ugyanis egy olyan hétvége sem, amikor nemzeti ünnep lenne.

Március 15-e ugyanis 2024-ben péntekre esik. Május 1-je szerdán lesz jövőre, de valójában az nem nemzeti ünnep, mint ahogyan a húsvét sem számít annak.

Mindettől függetlenül a vármegye egyes felnőtt bajnokság 2024. február 24-25-én kezdetét veszi. A vármegye kettes csoportokban alacsonyabbak a létszámok. Ennek okán azok a bajnokságok csak március 9-10-én fognak indulni.

A vármegye hármas észak csoportban csak 13, míg a déli csoportban 14 csapat küzd a pontokért. Ennek ellenére az északi fog korábban, február 24-25-én kezdődni, a déli pedig csak március 9-10-én. Ennek oka ismeretlen.

A vármegyei első és másodosztályú osztályú U-19-es pontvadászat kezdési időpontja 2024. március 9-10. A vármegyei U-16-os pontvadászatok is ezen a hétvégén kezdődnek.

A vármegyei U-15-ös bajnokságok csak március 24-25-én kezdődnek. A vármegyei U-13-as első bajnokik 2024. március 22-25. közé vannak kiírva.

A vármegyei női pontvadászat 2023. március 9-10-én startol. A vármegye U-14 leány bajnokság tavaszi szezonjának nyitó fordulója 2024. március 22-25. között lesz.

A vármegyei öregfiúk bajnokság második fele tényleg tavasszal rajtol. 2024. március 9-10. között kerül erre sor.

Ismert, hogy mikor indulnak az MLSZ Regionális U-19, U-17 és U-14 bajnokságok is. Egységesen 2024. február 24-25. között lesznek e csoportokban az első bajnokik.

A meteorológiai előrejelzések szerint elég kemény telünk lesz. Az elmúlt évekkel ellentétben az Időkép 30 napos előrejelzése alapján arra lehet számítani, hogy mostantól egészen karácsonyig szinte minden nap fagypont alatt lesz az éjszakai hőmérséklet, és nappal sem lesz több, mint néhány Celsius-fok.

Hogy mire lehet számítani a tél további részében, az erősen kérdéses. A hosszútávú előrejelzések azt sejtetik, hogy egész télen hidegebbre kell számítani, mint amilyen idő mostanában volt. Ha valóban így lesz, akkor a február végi kezdés nehézségekbe ütközhet, hiszen a pályák fagyottak lehetnek, és egyáltalán nem biztos, hogy megfelelőek lesznek a játékra.

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?