Magyar Kupa: Teltházas meccset játszott az Iváncsa az MTK-val!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az Iváncsa a huszonháromszoros magyar bajnok MTK Budapest csapatával mérkőzött meg szép számú közönség előtt a Magyar Kupa országos főtábláján.

Verőfényes napsütésben, remek futballidőben mérkőzött meg az Iváncsa az MTK együttesével a Magyar Kupa 7. fordulójában. A nézőtér zsúfolásig megtelt, a helyiek mellett a környező települések futballszerető lakosai is kíváncsiak voltak arra, mire megy Domján Attila csapata a patinás múltú budapesti kék-fehérek ellen.

A találkozót kissé idegesen kezdték a hazaiak, rögtön a kezdés után eladták a labdát. Az MTK rögtön át is vette az irányítást, ám az első ígéretes lövőhelyzet mégis az iváncsai Szauter előtt adódott, ám jó helyzetből a bal felső mellé lőtt. A túloldalon Gera tornáztatta meg először a vendéglátók hálóőrét, Dániel magabiztosan hárított. A félidő derekán aztán az MTK mezőnyfölénye góllá érett. Bár a baloldalról záporoztak a vendég beadások, mégis egy jobboldali akció végén született gól. Jakab tekert középre jobb oldalról, az elsőre veszéalytelennek tűnő beadás azonban eljutott egy csúsztatást követeőn Schaferhez, aki higgadtan gurított az ötösről a bal alsóba, 0-1. A 25. percben az íménti gólszerzőt buktatták a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Bori végezte el a 11-est, és higgadtan lőtt a hálóba, 0-2.

A mérkőzés egyik legszebb jelenete Forgács nevéhez fűződik, aki egy elképesztő erejű bombát küldött a bal felső irányába, ám Dániel parádés vetődéssel szögletre mentett. Ezt követően sérülés miatt el kellett hagynia a pályát Berényinek, Nagy váltotta. Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Balogh iramodott meg öles léptekkel az MTK kapujának irányában. Életerős lövése kipattant a vendégek portásáról, éppen Folmer elé került a játékszer, aki köszönte szépen és bepofozta azt az üres kapuba, 1-2! Az iváncsai tábor kitörő lelkesedéssel fogadta a találatot, a szünetben élt még a hazaiak továbbjutási reménye.

A második félidő azonban meglehetősen kellemetlenül kezdődött az Iváncsa számára, hiszen a kezdés után nem sokkal visszaállt a kétgólos különbség az MTK javára. Borbély ívelt Hrepkához, aki Korozmán elé tálalt, az ifjú tehetség pedig nagy gólt lőtt, 1-3. Pár perccel később Hrepka reklamált nagy erővel büntetőt, ám a játékvezető sípja néma maradt, a vehemensen tüntető játékos pedig nem részesült figyelmeztetésben. A következő gólszerzési esély ugyancsak az MTK előtt adódott, amikor Gera küldött kapura egy bombát, ám a bőr elsuhant a jobb felső fölött. A támadó nem sokkal később megsérült, nem is tudta folytatni, helyén Szerencsi folytatta.

Az MTK szép fokozatosan visszavett az iramból, és egyre többet kezdte birtokolni a labdát az Iváncsa. Főként Majláth okozott problémát a budapesti védők számára, aki ördöngős cseleket vetett be, nem lehetett szabályosan elválasztani a labdától. Bár adódott lehetőség az Iváncsa előtt a gólszerzésre, nem tudták a hazaiak szorosabbá tenni a mérkőzést, a támadások befejezésébe rendre hiba csúszott.

A hajrára kissé paprikássá vált a hangulat, az utolsó 10 percben négy színes lapot is kiosztott Zierkelbach Péter. Először Nagy Attila és Tóth Zoltán kapott kakaskodásért lapot, majd öt perccel a lefújás előtt Balogh kapott reklamálás miatt pirosat! Büki is besárgult, a 10 emberre fogyatkozó iváncsaiak védekezésre kényszerültek. Két perccel a vége előtt kihasználta a létszámfölényt az MTK: Jakab szabadrúgása után a vendégek felnőtt csapatában debütáló Tóth Zoltán rögtön meg is szerezte 13 perccel pályára lépése után első találatát, 1-4.

Sportszerű mérkőzést játszott az Iváncsa és az MTK, bár a hajrára kissé paprikás lett a hangulat - fotó: FociDrukker.com
Sportszerű mérkőzést játszott az Iváncsa és az MTK, bár a hajrára kissé paprikás lett a hangulat – fotó: FociDrukker.com

Az Iváncsa tisztességgel helytállt az MTK Budapest ellen, és komolyabban is megizzaszthatta volna a fővárosiakat, ha a második játékrész elején koncentráltabban lép pályára. Domján Attila csapata készülhet a hétvégi bajnokira, szombaton 13:30-kor otthon lépnek pályára a piros-fehérek az alsóházi Hódmezővásárhely ellen, a cél nem lehet más, csakis a három pont begyűjtése.

Iváncsa KSE – MTK Budapest 1-4 (1-2)
Iváncsa, 300 néző, vezette: Zeirkelbach Péter

Iváncsa KSE: Dániel – Kertai, Schmidtka, Berényi (Nagy A. 33.), Szauter (Majláth 46.), Fekecs, Aradi, Folmer (Büki 68.), Cseszneki, Pribék, Balogh. Vezetőedző: Domján Attila.
MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Gengeliczki, Baki (Bayer 56.), Forgács – Gera (Szerencsi 68.), Schäfer, Borbély, Jakab – Hrepka (Tóth Z. 75.), Korozmán. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gól: Folmer (45.) illetve: Schafer (20.), Bori (26., 11-esből), Korozmán (46.), Tóth Z. (88.)
Kiállítva: Balogh (85.)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?