Magabiztos mányi siker a móriak ellen

Fejér megye, Fejér Megye II

Radovics Márton klasszikus mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez.

A Mány tudósítója így írt:

“Verőfényes napsütésben, remek futball-időben játszotta le felnőtt csapatunk a soron következő bajnoki mérkőzését. Az előző hetekhez hasonlóan, a remek idő, és a viszonylag jó szereplés ismét sok nézőt, szurkert csalt ki a mányi dombra, véve a fáradtságot, meg is számoltam a “körítést”, így a hivatalos nézőszám ezen a délutánon 204 fő volt! Tudva, ismerve a “nagyjaink”, NB-s csapataink számait, azt hiszem ez megsüvegelendő adat. Köszönjük Nektek, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.

Ellenfelünk, a mindig, mindenhol veszélyes, képzett fiatalokkal vértezett Mór II csapata volt. A múlt heti, nehezen kicsikart döntetlen után talán felmerült bennünk a kérdés: ez a vendégcsapat is sündisznóállásba rendezkedik be? Nos, szerencsére nem így volt, hiszen a képességekhez mérten a móri fiúk is próbáltak támadásokat építeni, menni előre, látszott, hogy ők nem az egy pontért jöttek. Szerencsére a mieinknek, ez a fajta játékstílus jobban is “esett”, így szép számban dolgoztuk ki a jobbnál jobb helyzeteket. Apró bökkenő, hogy rendre ki is hagytuk őket, támadósorunk mintha védőoltást kapott volna, NO-GOAL kapszula formájában.

Ennek ellenére, érett a gól, hiszen a fiatal vendégek bele-bele hibáztak a középpályán, és a pontrúgásaink is folyamatos veszélyt jelentettek. “Rövidre” gyakorolt szögletek után aztán Hajdú Máté változtatott, átlőtte a bombázó Marcika fejére, aki persze nem hibázott, 1-0!

A szünetig, a számszerű adatok nem változtak, maradt a soványka előny, bár a játék nagyobb különbséget mutatott. Aztán, a pauza után, mivel a csatár-gól elleni oltás nem oldódott fel, továbbra sem, ismét Radovics Marci vette a lábába (bocsánat, fejébe) az irányítást, és újabb fejes-góllal mattolta az ellent, 2-0!

A meccs derekára, nyilván a fáradtság, és a folyamatos cserék hatására is, de változatosabb lett a játék, a móriak is elvétve odaértek a mányi kapuhoz, de vagy jól tisztáztunk, vagy Viktor védett magabiztosan. A 70. percben Mészáros Tomit buktatták a móri kapu előtt, az ötösön belül, és, hogy klasszikus mesterhármas legyen, Marci lőtte a tizenegyest, egyenesen a kapu bal oldalába, 3-0!

A változatosságba talán tegnap belefért, hogy egy szép támadás után, Molnár Milán okos gólt lőtt a kapunkba, 3-1. Alig pár perc múlva, a minden meccsen szántó, dupla (tripla)-motoros, Radovits Ádi szerezte a negyedik gólunkat, 4-1. Annyira örültem, szerintem 15 km-t fut meccsenként, szerelt 30-at, ad 50 jó labdát, és végre gólt szerzett!

Hogy ne miénk legyen a slusszpoén, még összehoztunk egy tizit; valahogy odakeveredtek, és ha odaértek, Dreska Zoli be is vágta becsülettel a büntetőt, 4-2.

Összességében, mint mindig, tényszerűen próbálom értékelni a látottakat, nem elodázva a hibáinkat, nem lekicsinyítve az ellenfél erényeit. Azt gondolom, ez a 4-2 nem volt klasszikus, hiszen maga az játék, sőt inkább a konkrét helyzetek alapján egy nagyobb különbségű győzelem reálisabb lett volna. De győztünk, javuló összképpel, egy játszani próbáló, nyílt csapat ellen. Dicséret illeti a móriakat is, hiszen felvállalták a párharcokat, a mieink pedig jól kontrollálták a meccset, és annyi gólt feltétlenül lőttek, amennyi ezen a délutánon a biztos győzelemhez kellett.. Külön kiemelném, hogy nagy öröm, hogy a két szélső-védőnk, Martinka és Kevin, mindketten 17 évesek, és jól, odaadóan játszottak ezen a derbin (is) a nagyok között!

Sok sikert kívánok, sok győztes meccset a móri srácoknak, a folytatáshoz! A mieinknek még nehezebb feladatok jönnek, de javuló csapatjátékunk, fejlődő szellemünk biztató, ami hiba van (már pedig van) az pedig javítható.

Köszönjük hogy velünk vagytok, köszönjük, hogy szurkoltok, nekünk egy dolgunk van: igyekszünk megfelelni, Nektek, és saját elvárásainknak egyaránt!”

Mányi TK – Móri SE II. 4-2 (1-0)
Mány, vezette: Szabados Gábor

Mányi TK: Szabó T. (Sátori 46.), Csitári, Mészáros (Schnobl 75.), Rimele, Radovits V., Jakab (Nagy 64.), Radovics M., Apostagi K. (Apostagi B. 46.), Hajdú, Mészáros (Magony 82.), Radovits Á.
Móri SE II.: Nagy M. – Dreska, Molnár M., Rozembaum, Erni (Monostori 46.), Schábel (Jakab 71.), Horváth P., Koller, Dreskal, Czövek, Ács.

Gól: Radovics M. (35., 58., 70., a harmadik 11-es), Radovits Á. (88.) illetve: Molnár (85.), Dreska (90., 11-es)

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)

Vélemény, hozzászólás?