Kolumbia lett a Mini-VB világbajnoka!

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Dunaújvárosban Mini-VB-t rendeztek, ahol az oroszországi labdarúgó-világbajnoksággal ellentétben kivétel nélkül dél-amerikai csapatok mezébe bújt labdarúgók állhattak a dobogóra.

Világbajnok: Kolumbia!

Azoknak meglepő csak ez a kijelentés, akik nem látták az I. Mini Foci VB mérkőzéseit, július 14-én, szombaton, a Decathlon Dunaújváros Áruház előtti mini foci pályán.  A különleges kezdeményezés, nem csak aktuális volt az épen most Oroszországban zajló Labdarúgó Világbajnokság kapcsán, hanem érdekessé lett téve azzal, hogy kis kapukra, 3 fős csapatok mérkőztek meg egymással. A mezőny rendkívül erős volt, hiszen Argentína, Brazília, vagy éppen Németország – hogy csak néhány alakulatot említsünk – a világ élvonalába tartozik akkor is, ha a mostani VB egyiküknek sem sikerült a legjobban. Dunaújvárosban viszont remekül szerepeltek a fent említett gárdák, annak ellenére, hogy ezen a napon Kolumbia megállíthatatlannak bizonyult. Az egyre népszerűbb Cagball (ketrecfoci) mintájára bonyolították a szervezők (a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Decathlon Áruház) a mérkőzéseket, annyi különbséggel, hogy nem ketrecben játszottak a csapatok, hanem a szokásos partvonalak mentén.

Mini Foci VB Kupa DLSZ 2018

A csoportmeccseken még nem voltak egyértelműek az erőviszonyok. Ekkor még a végső győztes Kolumbia is „botlott” néhányat. A leglátványosabb játékot a fővárosból érkezett „Brazília” mutatta be, ami talán nem is volt meglepő, hiszen a Dunaújvárosban már jól ismert ’Chicago” csapata képviselte a Dél amerikai ötszörös Világbajnokot. Az egyenes kieséses szakasz izgalmai után az elődöntőben még tovább fokozódott a hangulat. Argentína egy góllal nagy csatában legyőzte a remek Belgákat (2:1), míg a másik találkozón a nagy favorit Brazilok némi meglepetésre gól nélküli találkozót követően alulmaradtak Dél amerikai riválisukkal, Kolumbiával szemben.

Mini Foci VB Kupa 2018 DLSZ

A bronzmeccset aztán a kiemelkedően teljesítő Fhamy Ahmed vezérletével magabiztosan lehozták (3:0) Belgium ellen, míg a „Világbajnoki döntőben” Kolumbia ismét büntetőkkel volt sikeres az Argentinokkal szemben. Összességében nagyszerűnek bizonyult ez a kezdeményezés, és ahogy a díjkiosztón el is hangzott, hagyományt kívánnak teremteni ezzel a lebonyolítású tornával az ötletgazdák.

Mini Fcoi Kupa DLSZ 2018

Természetesen gratulálunk valamennyi résztvevőnek és jövőre ismét várjuk a csapatokat az aktuális „Világeseményre”!

Horváth róbert Decathlon Áruház Dunaújváros

Horváth Róbert a dunaújvárosi Decathlon Áruház részlegvezetője: Igazán izgalmas mérkőzéseket láthattunk a mini VB-n, ahol a játékosoknak nemcsak egymással, hanem az óriási hőséggel is meg kellett küzdeniük. Jó volt látni a szemekben a lelkesedést és a küzdeni akarást, nem megfeledkezve a sportszerűségről. Az eseménnyel hagyományt szeretnénk teremteni, látva az érdeklődést úgy gondolom, hogy nem lesz nehéz dolgunk. Külön öröm számomra, hogy még egy lépéssel közelebb kerültünk a város amatőr labdarúgóihoz, ugyanis mi is sokat tudunk fejlődni a felhasználóink visszajelzései alapján. Szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek az együttműködést, jó volt veletek együtt dolgozni, szuper csapatotok van.
Remélem minél több ehhez hasonló eseményt fogunk még együtt lebonyolítani.

Mini Foci VB Kupa 2018 DLSZ

Sarok Norbert csapatvezető (Kolumbia): Büszke vagyok az egész CSAPATRA így nagybetűvel. Tudtam, hogy egyénileg mindegyik csapattársam képzett és passzolnak ebbe az új játék stílusba, az egyetlen kérdés a nap elején az volt számomra, hogy együtt miként működünk ugyanis ilyen formában még nem játszottunk. A csoportmeccsek alatt próbálgattuk hogyan is kellene sikeresen csinálni ezt a játékot, az egyenes kieséses szakaszra egy adag szerencsével fűszerezve összeállt a kép és egyre jobban ment a játék. Az “idegek harcában”, a büntetőknél 2x is jobbnak bizonyultunk. Ez volt ma a siker receptje! szeretném megköszönni a szervezőknek hogy lehetővé tették azt hogy kipróbáljuk magunkat a foci ezen területén és ami még említést érdemel mindenképp,hogy sportszerű mérkőzéseket játszottak a csapatok! Köszönjük!

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: – Nagyon szuper kezdeményezés volt, egy újabb színfoltja volt ez a szövetség munkájának, ráadásul egy eddig nem ismert játékstílusban tudtuk megmozgatni az amatőr sportolókat, s egy kicsit elhoztuk ezzel a vb-hangulatot Dunaújvárosba is. Remek torna volt ez, kiváló hangulatban, jövőre is szeretnénk megrendezni.

Mini Foci VB Kupa 2018 DLSZ

„Kokó” Kovács István csapatvezető (Brazília): Nagy örömmel érkeztünk az első dunaújvárosi Mini foci VB kupára. Csapatom, a Chicago több éve játszik a budapesti cageball (ketrecfoci) bajnokságban, ami nagyon hasonlít erre a három-három elleni játékra ezért mi már egy kis rutinnal érkeztünk. Szerintem ez meg is látszott a játékunkon. Ennek ellenére csak a harmadik helyet szereztük meg végül, de veretlenek maradtunk és a torna során mindössze egyetlen (!) gólt kaptunk. Vereséget csak büntetőpárbajban szenvedtünk, rendes játékidőben nem, pedig igen erős csapatok voltak az ellenfeleink! A szervezés megint tökéletes volt minden adott volt ahhoz, hogy élvezzük a meccseket! És a végén megint a rengeteg nagyszerű di jak és ajándékok! Nagyon szeretünk Dunaújvárosba járni a remek szervezés miatt és már nagyon várjuk az augusztus 20-át, a strandfoci kupát, mint címvédő! Köszönjük, hogy részt vehettünk a tornán!

Végeredmény:

  1. Kolumbia
  2. Argentína
  3. Brazília

Különdíjak:

  • Legjobb játékos: Fhamy Ahmed (Brazília)
  • Gólkirály: Varga Milán 6 góllal (Kolumbia)
  • DLSZ+: Freud Krisztián (Argentína)
  • A nap pillanata: Dudás László (Brazília)

Forrás:

  • DLSZ
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?