Kiütötte a Bicske az Ercsit! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Egyhetes kényszerpihenő után lépett pályára a Bicske a bajnokságban, amely meg is látszott Raffai Rudolf csapatán: a kék-sárgák labdaéhesen futottak ki a gyepre Ercsiben, és igazi gólfesztivált rendeztek.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:
“Két nagy dilemma volt a szép számmal ellátogató bicskei szurkolók fejében szombaton délután az Ercsi-Bicske bajnoki mérkőzés előtt. Az egyik, hogy a múlt hétvégi Mezőfalva elleni bajnoki elmaradása okozta meccshiány jót vagy rosszat tett a csapatnak. A másik, hogy a rendkívül stabil, acélos, összeszokott hazai csapat a két héttel ezelőtti Iváncsa elleni bravúros döntetlen (2-2) után melyik arcát mutatja ezen a napon. Kőkemény 90 perc alatt mindenre választ kaptak.

Raffai Rudolf a Milinte 6 – Katona 6, Sötét 6, Máj 6, Dukon 6 – Pump 6, Szilágyi 7, Rigó 7 – Móri 6, Németh 7, Varga 7 összetételű kezdőt nevezte a találkozóra. Csereként Köntös 0 (71.p. Pump helyett), Molnár 0 (87.p. Móri helyett), Deák 0 (90.p. Szilágyi helyett) és Máté 0 (90.p. Katona helyett) kapott lehetőséget. A bicskei sporttelep beruházásához hasonlóan Ercsiben is gőzerővel folyik az új klubház kivitelezése, ezért valószínűleg most öltöztek utoljára a régi épületben a bicskeiek.

Ideges, csapkodó játékkal indult a mérkőzés, a labdakezelést nem könnyítette meg a göröngyös játéktér és az első említésre méltó esemény Szilágyi műesésért kapott sárga lapja volt a 13. percben. A 19. percben hazai szöglet után Szalánczi közelről fejelt, de Milinte résen volt a jobb kapufára pattanó labdánál. A 28. percben bicskei kontra során Pump indította Némethet, akit a 16-oson belül buktattak a védők, Pekker játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. Móri ezúttal nagyvonalúan átengedte a gólkirály-jelölt Vargának az ítélet végrehajtását, aki úgy lőtt a jobb alsóba, hogy Hodula jócskán beleért a lövésbe (0-1).

Tíz perccel később egy baloldali beadást Varga K. fejelt közelről Milinte kezébe. A hajrára állandósult a bicskei mezőnyfölény, a 42. percben Szilágyi lekészítéséből Móri 21 méterről lőtte a talajon felpattanó labdát a szemközti gyümölcsösbe. A félidő záróakkordja Rebők 35 méteres lökete volt, amit Milinte a léc alól tolt fölé, a szöglet után Ivacs közeli lövése akadt el a védőfalban. Cikkünk folytatásához kattints!

A szünetben arról beszélt a bicskei B-közép, hogy jó lenne egy korai góllal nyitni a második félidőt. Nos, az óhajuk teljesült! Az 50. percben Rigó harcolt meg egy labdáért, beadása érintett egy védőt, de így lett jó Szilágyinak, aki 13 méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-2). Három perccel később Hoffmann rúgott óriási luftot, Rigó lecsapott és kissé kisodródva 15 méterről telibe bombázta a felső lécet – a középen egyedül álló Németh talán jobb megoldás lett volna. Pekker egyre nehezebben tartotta kézben a találkozót, miközben a hazai játékosok is sokat reklamáltak, faultoltak. Hosszú talpalta le büntetlenül Katonát, majd Németh is furcsa körülmények között esett el gólhelyzetben. Rengeteg párharc, ütközés tarkította a mérkőzést, ami közepes színvonalat, de nagy iramot hozott.

A 67. percben Rigó a felezővonaltól ívelt fel szabadrúgást, Németh szabadon lőhetett 10 méterről, de Hodula védett. A 70. percben hazai szöglet után Kővári az ötösről lőtt az égbe, egy perccel később Fridrich kiugratása után Nagy lőtt lesgólt 7 méterről. Az ideges hazai labdarúgók közül a 75. percben Kővári jutott második sárgájával a kiállítás sorsára, majd Gróf András vezető edzőt is a lelátóra küldte Pekker. Valljuk be, időnként jogosan szakadt el a cérna az ercsi játékosoknál… A 78. percben egy lapos beadás után Szalánczi közeli lövését még fogta Milinte, aztán következett a bicskei henger! A 81. percben Varga szögletét Rigó az elalvó védők között 2 méterről bólintotta a kapu jobb oldalába (0-3).

Két perc múlva Varga “hagyta el” a pettyest a tizenegyespont tájékán, majd a 90. percben Németh lépett ki Hoffmann szorításában, jól fedezte a labdát és 8 méterről pontosan lőtte ki keresztbe a jobb alsó sarkot (0-4). A 92. percben Molnár bizonyította, hogy nem véletlenül lett tavasszal állandó csapattag, hiszen ezúttal csereként beállva 5 perc is elég volt neki a gólszerzéshez. Ezúttal is Németh ugrott ki a felezővonal tájékán – talán lesgyanús helyzetben – majd önzetlenül passzolt Molnárnak (ő már nem volt lesen), aki némi habozás után 12 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (0-5).

A végére padlóra került az Ercsi, a játékvezetés is sokszor hagyott kívánnivalót maga után mindkét csapat kárára, de a Bicskét dicséri mindenképp, hogy jó közepes egyórányi játék és sok eladott labda után is fegyelmezetten besöpörte a fontos 3 bajnoki pontot. Rigóék vérszemet kapva “kivégezték” az Ercsi Kinizsit. És így már jobban megérti mindenki, hogy létszámhiányosan (és nem túl sportszerűen) miért nem vállalta a múlt héten a Mezőfalva a vélhetően 12-16 gólos vereséget. Május 6-án szombaton 14.30-tól újabb nehéz mérkőzés következik Csákváron, ezúttal a Martonvásár érkezik. Azon kevés csapat egyike, amely a Mór és a Baracs társaságában meg tudta verni ebben a bajnokságban a remeklő Bicskét.”

Ercsi - Bicske

kép 1 / 15

Fotók: 2060.blog.hu

Ercsi – Bicske 0-5 (0-1)
Gól: Varga Z. (28′), Szilágyi (49′), Rigó (80′), Németh E. (89′), Molnár A. (91′)
Kiállítva: Kővári (74′)

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM