Kétszer fordulta a kocka Pátkán

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Csór a korai vezetés ellenére megszenvedett a győzelemért.

A Csór tudósítója így írt:

“Úgy tűnt, a pátkai vendégszereplésünk előtt, hogy sikerült kikecmeregnünk a gödörből. Kérdeztem is Budai Jocót a bemelegítés előtt, hogy mit érez. Abban maradtunk, hogy majd a végére hagyjuk a beszélgetésünk folytatását.

A várakozásoknak megfelelően a csóri szurkolók a jelenlétükkel dicsérték a játékosok erőfeszítéseit, hiszen a valamivel több mint 50 fős közönség felét mi alkottuk. Szemenyei Karcsi bácsi meg is jegyezte, hogy maradt-e vajon otthon valaki. Kellemetlen szélben az alábbi összeállításban futottunk pályára:

Kalapács – Bogdány, Cserna, Potornai (Tolnai 62.p), Báles – László (Mázsa 86.p), Pécsi, Zs. Nagy Balázs (Kásler Bence 83.p), Kásler Barnabás – Budai, Kaufmann

Szurkolótársaimmal azon elmélkedtünk, vajon a széllel szemben kezdeni mennyire jelent majd igazi hátrányt. Úgy tűnt nem, hiszen a lanyha mezőnyfölényünket a 19. percben gólra váltottuk. Történt, hogy a bal szélről belőtt labdát a hazaiak kapusa Zs. Nagy elé ügyetlenkedte, aki higgadtan a kapuba lőtt, 0-1. A 23. percben Potornai futott el a jobb oldalon, beadását László lőtte mellé. A 25. percben szabadrúgást kaptak a hazaiak az oldalvonal mellől. Rózsa okosan használta ki a szelet és a rövid felsőbe csavart, 1-1. Négy perc múlva gyorsa hazai kontra futott végig a jobb oldalon, minek végén Horváth okosan átemelte a labdát a kifutó kapusunk mellett, 2-1. A 38. percben Kaufmann-Budai összjáték után Budai alig lőtt mellé. A 41. percben majdnem megkaptuk a harmadik gólunkat, de a hazai ziccert Kalapács bravúrral védte. A félidőre tehát pátkai vezetéssel mentek a csapatok.

Igazából ugyanaz történt, mint a Csurgó ellen. Mi fociztunk, a pátkaiak pedig a szélre és a hibáinkra alapozva kontráztak. A nézők közül többen is nyugtatták a legényeket, mondván a második félidőben mellettünk lesz a szél, biztosan megfordítjuk az eredményt.

A fordulás után lassan emelkedtünk csak üzemi hőfokra. Az 53. percben Budai közeli lövését hárította a pátkai kapus. Az 57. percben szép játék után Zs. Nagy okos gólt lőtt, 2-2. A 60. percben Cserna 40 méteres szabadrúgását védte bravúrral a hazai portás. A 69. percben Budai eresztett meg egy nagy löketet 18-ról, de újból hazai kapusbravúrt láthattunk. Ami pedig ezután következett, azt csak öt perces csóri fergetegnek hívom.

A 71. percben Zs. Nagy okos labdát adott Kaufmannak, aki értékesítette is a ziccert, 2-3. A 74. percben Kaufmann távoli löketét a kapus pont Budai elé tenyerelte, aki nem hibázott, 2-4. A 76. percben Zs. Nagy szlalomozott végig a hazai tizenhatoson, majd nagy alázattal Budai elé tálalt, aki meglőtte a mai második találatát, 2-5. A 83. percben Zs. Nagy hagyta el a nézők vastapsa közepette a pályát. A mai nap legjobbja volt a maga két góljával és két gólpasszával. A 86. percben aztán Budai úr is megkoronázta a mai teljesítményét. Kásler Bencétől kapott egy jó labdát az ötösre, majd csinált egy pimasz cselt, utána pedig a jobb felsőbe lőtte a bőrt a kapus kezével együtt, 2-6. Nem is rossz három órányi alvás után.

A második félidei pazar támadójátékunknak köszönhetően soha sem látott magabiztos sikert arattunk Pátkán. Remekül működött a középpályás szűrésünk, a helyzeteinket pedig jógazda módjára váltottuk gólokra. Amit most írok, abból mindenki szerényen vonja le a helyes következtetéseket. Nyugtázhatjuk, hogy a csapat kijött a gödörből. A csatáraink megint elkapták a fonalat (az ikerpár vezeti a bajnokság góllövőlistáját 10-10 találattal), van hitünk, vannak elképzeléseink, vannak szurkolóink. Vasárnap a Herceghalom látogat Csórra. Van miért visszavágni (egy éve 12-5-re kaptunk ki tőlük Csóron). Csak így tovább fiúk!”

Pátka – Csór 2-6 (2-1)
Pátka, vezette: Szabó János

Pátka: Berkeszi – Kincses, Bélik, Tóth Á., Magyaródi (Ruzsics), Krausz, Horváth T. A. (Zalka), Rózsa B., Füleki, Márkus, Szabó S.
Csór: Kalapács – Zs. Nagy (Kásler), Cserna, Pécsi, Budai, Potronai (Tolnai), Kásler, Bogdány, László (Mázsa), Báles, Kaufmann.

Gól: Rózsa B. (26.), Horváth T. (30.) illetve: Zs. Nagy (20., 56.), Kaufmann (70.), Budai (73., 75., 87.)

Forrás: A csóri labdarúgás története (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?