Kápolnásnyéken folytatta menetelését a Mány

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Mészáros duplával segítette győzelemhez csapatát.

A Mány tudósítója így írt:

“Hétvégén, a bajnokság 5. fordulójában rendezték a Kápolnásnyék Mány rangadót!

A jelző jól jellemzi az összecsapást, hiszen a csapatok, változatos, nagy taktikai harcot vívtak egymással.

A hazai alakulat már az elején támadólag lépett fel, a mieink pedig, annak ellenére, hogy listavezetőként érkeztünk a “tópartra”, inkább a biztonságos védekezésből felépített támadásokkal próbáltak operálni.

A Nyék már az elején ránk ijesztett, hiszen egy ártalmatlannak tűnő szituációnál helyezkedési hibát követtünk el, de Tomi bravúrja, és a kapufa megmentett minket attól, hogy már a meccs elején hátrányba kerüljünk. Férfias, küzdelmes volt az első félidő, de igazi nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A kezdeti rohamok után, a mieink fokozatosan átvették a középpálya feletti uralmat, egyre kevesebbszer jutott a védő-harmadunkba a játékszer.

Néhány, jogosnak tűnő sárga-lap borzolta a kedélyeket, de alapjában véve sportszerű, ebben az osztályban színvonalas, taktikailag felkészült két csapatot láthatott a közönség. Szücs játékvezető igyekezte kordában tartani a feszültséget, határozottan vezette a találkozót.

A második etapra még koncentráltabban, jó szelemben jöttek ki a mányi fiúk, átállt a csapat a hazai térfélen történő letámadásra, és ez meg is hozta a várva várt vendég gólt: az 51. percben, Radovics Marci ugrott ki a védők közül, nem túl erős, lelassuló lövése túljutott Mészáros kapus lábai alatt, és a kapu közepébe gurult! 0-1!

Ahogy mondani szokták, kis gól volt, de rettentően fontos!

Ennél a pillanatnál valami megtörni látszott, hiszen a Mányt nagyon feldobta a vezetés, sorra dolgozta ki a lehetőségeket, és a 68. percben ebből, a frissen beszálló Mészáros Tomi szép találattal gólra is váltott egyet! 0-2!

Jól lekontrollált játék jellemezte a mányi csapatot, hiszen a gyors, jó képességű hazaiak, ekkor elvétve jutottak el csak a mányi tizenhatosig!

Az utolsó 10 percbe kanyarodva aztán, egy éles szögből leadott, előzmények nélküli pontrúgást, a mieink sajnos csak szemmel követtek, és a lecsorgót Lukács Levente váltotta gólra! 1-2!

Izgalmas utolsó pár perc következett, hiszen a Nyék már minden mindegy alapon támadott az egyenlítésért. Rögtön a góljuk után, egy sistergős bomba kerülte el centikkel, Szabó Tomink kapuját! Jó csapatnak szerencséje is van…
Aztán ahogyan az a sportban lenni szokott, gyors kontra, és Mészi adja fel az “utolsó kenetet”, csereként beálló játékosunk, második góljával kialakul a végeredmény: Kápolnásnyék- Mány 1-3!

Összességében egy izgalmas, de talán a tét miatt, közepes színvonalú, nagy taktikai csatákat hozó összecsapáson, a bajnokság egyik legjobb csapatát sikerült idegenben két vállra fektetnünk! Höltz Ricsi munkájának keze nyoma abszolút érződik a Nyéki csapaton, hiszen mind futógyorsaságban, mind labdabiztonságban szerintem a mezőny felett állnak.

A mieink újra bebizonyították, hogy igazi munkával, csapatként funkcionálva, egységes közösséggel, képesek minden héten, minden mérkőzésen győzelemre játszani, és sikereket elérni.

Hétről-hétre készülünk, szeretnénk minden csapatnak sportszerű riválisa lenni egy olyan bajnokságban, amelyben végig igen kiegyensúlyozott küzdelem várható az élmezőnybeli helyezésekért.

Csapatunk a tabella élére állt, és igyekszik továbbra is a lelkes, szerető közönségét jó játékkal kiszolgálni. Hogy ez mennyire párosul majd, további jó eredményekkel, a jövő “zenéje” 🙂 Közösen talán menni fog!”

Kápolnásnyék – Mány 1-3 (0-0)
Kápolnásnyék, vezette: Szücs László

Kápolnásnyék: Mé­száros D. – Noor, Salacz Z., Ribi (Eipl), Varga J. (Szentgyörgyi), Ódor (Peng), Czottner Á., Kiss Á., Bakonyi, Lukács, Silhány F. Vezetőedző: Höltzl Richárd
Mány: Szabó T. – Radovits V., Csitári, Mohácsi, Rimele, Ország, Radovics M., Deák, Hajdú, Marton (Mészáros T.), Radovits Á. (Jakab)

Gól: Lukács (80.) illetve: Mészáros T. (68., 90.), Radovics M. (51.)

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?