Jöhet a 18 csapatos Megye I?

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Három együttessel bővülhet a megyei első osztály.

Gárdony csapata drámai utolsó fordulót követően kiesett az NB III-ból, így jövőre a Megye I-ben folytathatja a tóparti csapat. Az világossá vált időközben, hogy a Megye I-es bajnok Sárosd nem tud elindulni magasabb osztályban, így kapásból 16 csapatos lehet az eddig 15 klubot számláló bajnokság.

Ha nem lesz visszalépő, akkor a kiírás értelmében senki sem esik ki. A Megye II-es csoportokból Északon a területileg Pes megyei Herceghalom, Délen pedig a Fejér megyei Vajta harcolta ki a feljutást. Amennyiben a két klub él a lehetőséggel, a következő szezont 18 csapat kezdhetné meg a megyei első osztályban.

Lapunknak nincs információja arról, hogy a klubok vállalják-e a feljutást. A Vajta az utánpótlás hiányának következtében nem tudott elindulni legutóbb a Megye I-ben, a hírek szerint a klub tárgyalt más csapatokkal arról, hogyan tudná ezt a hiányosságot pótolni.

Arról nincs hír, hogy bármelyik eddigi Megye I-es csapat visszalépne, ám meglepetések bármikor kieshetnek a szekrényből – gondoljunk például nem is oly rég a Baracs esetére.

A 2021/2022-es szezonban a Megye I-ben potenciálisan induló csapatok listája a következő:

 1. Gárdony
 2. Sárosd
 3. Mór
 4. Ercsi
 5. Sárbogárd
 6. Főnix
 7. Bodajk
 8. Ikarus-Maroshegy
 9. Kápolnásnyék
 10. Kisláng
 11. Tordas
 12. Martonvásár
 13. Enying
 14. DUFK
 15. Lajoskomárom
 16. Mány
 17. Vajta
 18. Herceghalom
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?