Ikarus-Mór: A fehérváriak nyerték a gigászok csatáját!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Új éllovasa van Fejér Megye I. osztályának, miután az Ikarus-Maroshegy egy végletekig kiélezett meccsen győzni tudott a Móri SE ellen.

A nagy visszatérő Ikarus-Maroshegy négy győzelemmel kezdte a szezont, ám az ötödik fordulóban a TV-s meccsen nagy pofont kapott a Bicskétől hazai pályán. Ekkor sokan elkönyvelték, hogy bár jó kis csapat az Ikarus, az igazán nagyokkal idén még nem veheti fel a versenyt. Erre rácáfolva az előző játékhéten elsőként volt képes a mezőnyből arra a bravúrra, hogy a korábbi éllovast, az Ercsit két vállra fektesse. A Mór elleni rangadón ismét lehetősége nyílt a fehérváriaknak, hogy bizonyítsák, komolyan bejelentkeztek az aranyéremért.

A Móri SE azonban nem ígérkezett könnyű diónak, hiszen veretlenül várta a derbit. Pedig a piros feketék játszottak már az év elején elsőszámú bajnokaspiránsként beharangozott Bicskével is, ám a Mór Móriéktól sem szenvedett vereséget. A Bicskén kívül egyedül a Sárosd volt képes pontot szerezni Németh Bálint csapata ellen, így kijelenthető, hogy valódi háromesélyes mérkőzésnek tűnt az Ikarus-Mór ütközet.

A találkozó elején a Mór volt aktívabb, Meggyes távoli löketét kellett védenie az Ikarus hálóőrének. Ezt követően leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mígnem a 37. percben büntető következett! Történt ugyanis, hogy Meggyes szabálytalankodott kapuja előterében Tóth Róbert ellen, amelyet 11-essel honorált a játékvezető. Pongrácz volt az ítéletvégrehajtó, ám lövését Zelizi kiütötte a jobb alsóbó sarokból. A szünet előtt még adódott egy újabb lehetősége az Ikarus-Maroshegy együttesének, ám azzal sem tudtak élni, így maradt a 0-0.

A folytatásban sem forogtak túl gyakran veszélyben a kapuk. Egészen a véghajráig nem tették komolyabban próbára egyik hálóőrt sem, ám öt perccel a lefújás előtt megszületett a találkozó egyetlen, egyben mindent eldöntő találata. Klémán Péter vett át egy hosszú indítást, eltolta a kifutó kapus mellett a játékszert majd az üres kapuba gurított, 1-0! A hátra lévő percekben említésre méltó esemény nem történt.

Szárnyal az Ikarus-Maroshegy - fotó: Ikarus-Maroshegy
Szárnyal az Ikarus-Maroshegy – fotó: Ikarus-Maroshegy

A tabella élére így az Ikarus-Maroshegy állt, mely 25 egységet számlál. A fehérváriakat egypontos lemaradással követi az Ercsi és a Gárdony, újabb egy pont különbséggel üldözi a dobogósokat a Mór. A Bicske hat pontra található az éllovastól.

Az Ikarus-Maroshegy vasárnap a Martonvásár otthonában játszik ki-ki meccset, míg a Mór újabb hatpontos rangadót vívhat meg, ezúttal az Ercsi lesz az ellenfele hazai pályán.

Ikarus-Maroshegy – Mór 1-0 (0-0)
Székesfehérvár.

Gól: Klémán P. (85.)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?