Így terjed a COVID-19: Elmarad egy Fejér megye hármas meccs is

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélhetően a koronavírus az oka.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál jelentése szerint szeptember 5-én újabb csúcsot döntött az egy nap alatt igazolt új magyar állampolgárnál kimutatott fertőzések száma, az 510 újabb esettel 7892 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Mindez az amatőr futballéletet is érinti, sajnos Fejér megye sem kivétel, sőt. Mint arról már korábban beszámoltunk, elmarad a Csákvár és a Bicske meccse is, azonosított koronavírus fertőzöt van a Mány csapatánál, így ők sem meccselnek az Enyinggel, de az Ikarus-Maroshegy és a Sárosd összecsapása is a járvány miatt kerül elnapolásra. 

Ma újabb mérkőzés halasztása dőlt el, a Fejér Megye III-as Dél csoportban szereplő Alap és Kulcs találkozó időpontját tolták el. Lapunknak nincs információja arról, hogy mi a konkrét ok, de ilyen késői halasztás esetében szinte borítékolható, hogy a COVID-19-cel kapcsolatos a döntés.

Az utánpótás bajnokik sem lesznek kivétel nélkül lejátsszva a hétvégén, sőt, ma elmaradt a Sárosd és a Mezőfalva öregfiúk meccse, az Adony-Gárdony december 31-i új idpontja szintén azt jelenti, hogy valamilyen sürgős okból került halasztásra.

Mi történik? Valaki magyarázza már el!

A vírus közösségi érintkezés útján terjed. Vegyük a következő esetet: Kék FC játékosa, Példa Péter pénteken részt vesz egy partin, majd vasárnap pályára lép a Kék FC színeiben a Sárga FC ellen.

Szerdán rendeznek egy kupameccset, amelyen Kék FC II. – amelynek néhány játékosa kedden együtt edzett Kék FC első számú alakulatával, köztük Példa Péterrel – Zöld FC együttese együttesével meccsel.

Csütörtökön hirtelen Kék FC II. csapatában jópáran lázasak lesznek, és Zöld FC csapata is furcsa, tömeges megbetegedésről panaszkodik. Idő közben kiderül, hogy Kék FC játékosa, Péld Péter, aki korábban részt vett egy bizonyos pénteki partin, közvetlen kontaktusba került egy koronavírussal fertőzött személlyel.

Rögtön látszik, hogy az, hogy Kék FC II-ben volt egyetlen játékos, aki koronavírusos személlyel érintkezett, hatásal van Zöld FC, Sárga FC és Kék FC II. csapatára is – nem beszélve az utánpótlás, öregfiúk csapatokat, és a játékosok rokonairól, barátairól, munkatársairól és ismerőseiről.

Talán ezzel a szemléletes példával látható, hogy ha csak egyetlen játékos is fertőzött, milyen gyorsan képes terjed a vírus.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?