Hoppá! A kéziszezon után a fociszezont is törölni fogják?

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III

Vajon ez lesz az etalon a többi sportág esetében is?

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége úgy döntött, nem játsszák le a 2019/2020-as bajnokság hátra lévő bajnoki meccseit és a kupatalálkozókat sem. A pontvadászat és a kupa 2020. március 14-e óta szünetel a koronavírus-járvány okán.

A sorozatokat befejezettnek nyilvánítják, azaz gyakorlatilag törlik, hiszen sem feljutók, sem kiesők nem lesznek, és a helyezéseket sem osztják ki. Nincs tehát a 2019/2020-as kézilabda bajnokságoknak bajnoka, mint ahogyan kupagyőztese sem lesz.

A váci csapat elnöke az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy biztosan lesznek olyan klubok, amelyek a támogatók visszalépése miatt nem fognak tudni elindulni az NBI-ben.

A női bajnokságban második helyen álló Siófok holnapján az olvasható, a klub megdöbbent a döntésen, ami érthető, hiszen az előkelő második helyen álltak, és esélyük volt a BL indulásra.

Így azonban a nemzetközi kupákban ugyanazok az egyesületek vehetnek részt, amelyek a 2018/2019-es szezonban kiharcolták ezt.

Adott a kérdés, vajon a labdarúgó bajnokságok esetén is ez lesz-e a követendő példa? Az ésszerűség azt diktálná, hogy ezt a tavaszi szezont érdemes elfelejteni, ugyanakkor a FIFA ettől merőben más állásponton van. Legalábbis egyelőre…

Vélemény, hozzászólás?