A FIFA a bajnokságok befejezését forszírozza

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Öregfiúk, Utánpótlás

A cél a lehető legkisebb veszteség mellett zárni az idényt.

Nincs tervben egységes befejezési dátum a FIFA részéről – írja az Origo. A koronavírus miatt szinte minden országban felfüggesztették a bajnokságokat. Van, ahol a tavaszi szezon kellős közepén, de vannak olyan pontvadászatok, amelyeknek második fele még el sem kezdődött – például a megyei felnőtt bajnokságok jelentős része.

A FIFA hajlandó arra, hogy a nyári és téli átigazolási időszakokat eltolják a szokásos időpontoktól, valamint a lejáró játékos-szerződések is meghosszabbodhatnak a járványügyi helyzetre való tekintettel. Ehhez a klubok és a labdarúgók nagyfokú együttműködésére lesz szükség.

Továbbra sem látszik, hogy Magyarországon mikor jöhet szóba a bajnokságok folytatása. Itthon egyelőre megjósolhatatlan, mikor tetőzik a járvány, egyelőre meredeken emelkedik a koronavírus miatti megbetegedések és a halálozások száma is.

Nemzetközi szinten a június 14-ére kitűzött Forma-1-es Kanadai Nagydíjat is elhalasztották már, de ha kicsit közelebb tekintünk, Európában sincs egyelőre arra tipp, mikor rendezhetnek tömegrendezvényeket. Az szinte borítékolható, hogy ha valamilyen formában lebonyolítják a tavaszi szezont, az csak a nyár közepén kezdődhet meg leghamarabb, de akkor is csak zárt kapukkal.

Nekünk már volt egy javaslatunk arra, hogyan lehet reális körülmények között lejátszani a bajnokikat akár nézőkkel, egyelőre ez azonban nem vetődött fel semmilyen magasabb szinten.

Vélemény, hozzászólás?