Hírek Mányról: Kezdődhetnek a fejlesztések!

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Mányi TK háza táján számos fejlemény történt: megindulhat a fejlesztési program, megújul a sportpálya a tavasszal. A felnőtt csapat keretében is történtek változások.

A Mányi TK Facebook oldalán a következő összegzés jelent meg:

“Komoly előkészítő munkával, pályáztatással és embert próbáló előkészítéssel sikerült közel 90%-ban feltöltenünk a tao. keretünket. Az MLSZ szeptemberi döntése nyomán, csökkentett formában (kerethiány miatt) a Mányi TK Sportfejlesztési programjában, összesen 14.311.307 Ft adóforint begyűjtésére volt jogosult az adózás időszakában, amelyet 2018. június 30-ig használhat fel. A tao. pályázatunkhoz 4 millió forint önerőre volt szükségünk, amelyben kértük a helyi önkormányzat segítségét.

Így a több mint 18 millió forintos teljes pályázati keretből, adó felajánlásként beérkezett 13.061.194 Ft, amelyet 7 cégtől kaptunk meg. Szeretnénk megnevezni őket, annak ellenére, hogy a tao. felajánlás nem szponzoráció, de mi hálás köszönettel tartozunk a segítségükért:

Adójukkal támogattak minket:
– MEDICONTUR KFT (Zsámbék)
– KVALIFIK KFT (Budapest)
– TRANS AUTOMAT KFT (Budapest)
– PARTYBOX EUROPE KFT (Budapest)
– ÖREGKÚT KFT (Budapest)
– BERE TRADE KFT (Budapest)
– XUAN YAN XING KFT (Budapest)

Hogy a teljes tao. keretösszeg meglegyen, a kiegészítő támogatásokkal együtt, elnökünk Varga Mihály, támogatásként, végig kitartó munkája mellett, átnyújtotta az egyesületnek a hiányzó 1.250.113 Ft-ot, így a teljes összeg a program megvalósításához rendelkezésre áll.

A pályázat megvalósításához szükséges önerő összegét, 4.000.000 Ft-ot, Mány község Önkormányzat képviselő testülete jóváhagyta, így, komoly döntést hozva, a testület hozzájárult a pályázat megvalósulásához! Hálás köszönetünk mind polgármester úrnak a döntés előkészítéséért, mind a testületnek a jóváhagyó határozat meghozataláért! Köszönjük minden résztvevőnek az anyagi segítséget, felajánlást!

Az anyagi források majd minden szelete beérkezett, (az önerő átutalása a közeljövőben várható) így elkezdhettük a program megvalósítását is!

Az egyesület vállalkozói szerződést kötött a SZOMÓD-KER KFT-vel, a sportpálya talajcseréjének, alácsövezésének, füvesítésének kivitelezésére! Az előkészítő munkák elkezdődtek, a felmérés megtörtént, a szükséges anyagokat beszereztük (csövek, teljes locsoló rendszer, speciális műtrágyák), és várjuk az idő jobbá fordulását. A tényleges munka elvégzését a vállalkozó április 30-i átadással vállalta, a vetést előreláthatóan április első hetében végzik.

Természetesen szükség lesz majd a helyi segítségre is (talaj előkészítés, mezőgazdasági munkák), de szerencsére minden, eddig megkeresett helyi gazda szívesen segít ebben a projektben! Előre is köszönjük nekik! A sportpálya így tavasszal mindenképpen megújul, új szintet, új felületet, és öntözőrendszert kap a létesítmény.

Mányi TK

Szintén megállapodás köttetett a sportszer készletünk feltöltésére, amelyre a pályázatunk alapján 3 millió forintot költhetünk. A SALLER Sportra, egy német anyavállalattal rendelkező sportszergyártóra esett a választásunk, így ebben a programban ők látják majd el, sportolóinkat, a kért felszerelésekkel. Remek minőségű sportszereket kapunk, minden utánpótlás és felnőtt korú sportolónk fel lesz ruházva, melegítővel, mezekkel, labdákkal, régen várt fejlődés valósul meg ezáltal.

Az utánpótlásunk fejlesztése hosszú távú folyamat, de a gyerekeinknek igen is fontosak számunkra!
Jól fogunk kinézni 🙂

Versenyeztetésről:

A hétvégén elkezdődne a szezon, a szövetség döntése nyomán, február utolsó hétvégéjén megindulna a bajnokság. Az időjárás nem kegyes sem hozzánk, sem a többi csapathoz, kicsit megkésve, de megérkezett a tél, így a kezdés még hét közepén is bizonytalan még. Felnőtt csapatunk és az ifi is Pátkán kezdené a szezont, de egyértelműen szerencsésebb lenne a mérkőzések elmaradása, halasztása. (Azóta kiderült, valóban halasztják a nyitófordulót – a szerk.)

A Mányi TK felnőtt csapatával kapcsolatos hírek:

Nagy játékos mozgás nem volt a télen, sajnos a létszám-problémáink továbbra is fennállnak, hiszen Méhész Bence, Budai Roli és az ősszel nélkülözött Antoni Laci távozott a keretből, Birta Danival viszont többen lettünk, ő visszatért Budapestről. Nehéz tavaszunk lesz, hiszen mind létszámban, mind minőségben vannak sajnos lemaradásaink, ezt a tavasz végével mindenképpen pótolnunk kell. Sajnos az átigazolási szabályzat sem segített rajtunk, hiszen minden esetben a kiszemeltjeinkért komoly összegeket kért az átadó klub, amelyet nem tudtunk sajnos bevállalni, így „kénytelenek” vagyunk lehetőségeink szerint, házon belül, fiatalokkal pótolni a hiányzókat. De ez is egy út, és nem biztos hogy járhatatlan…

Felnőtt csapatunk minden meccsét – a pályarekonstrukció miatt – igyekszünk idegenben lejátszani, mivel a környéken nincs olyan jellegű sporttelep, amely befogadott volna a hazai mérkőzésekre. Természetesen ezeket a cseppet sem baráti döntésekre, hasonló jellegű kéréseknél majd mi is emlékezni fogunk… Néhány edzőmérkőzést lejátszott a csapat, amelyeken, a fiatalokkal kiegészülve, bíztatóan mozogtunk, ennek ellenére, a téli felkészülésünk továbbra sem nevezhető ideálisnak. A tervezett meccsekből jó néhány az időjárás miatt elmaradt, az edzéseket illetve az összetartásokat szintén halasztanunk kellett, de természetesen ennek ellenére teljes mellbedobással várjuk a tavaszi idényt, amelyben minden ellenfelünknek ígérhetem: nem adjuk majd olcsón a bőrünket!

A Mány utánpótlás csapataival kapcsolatos hírek:

Ifi csapatunk, a teremfocik és tornák mellett, keddenként a nagyokkal együtt Száron készült, és örömteli, hogy mind lelkesedésben, mind létszámban mindig-mindenki ott volt, és jó benyomást keltett. Teljesen jó a közeg, reméljük ez a nyakunkon lévő szezonban is így lesz!

Serdülő és bozsikos gyerekeink is lehetőségeinkhez, és a kapacitásunkhoz mérten tudtak készülni, segítettek rajtunk a futsal tornák, amelyek az előrelépésben komoly szerepet játszanak. Igyekszünk minden adódó lehetőséget kihasználni a kicsik mozgatásában, mivel a tavaszi Bozsik tornákon egyre nagyobb elvárás hárul majd a mányi gyerkőcökre is. Az U14-es serdülő csapat, terveink szerint a csabdi sportpályán játssza majd a hazai mérkőzéseit.”

Hosszúra nyúlik a tél, de mozgalmas, és munkás volt!

Kérünk mindenkit, kövessen minket, segítse a munkánkat, hiszen egyre nehezebben megy a társadalmi szervezetek életben tartása, mert “kicsiben” nem minden a pénzről szól. Kell a támogatás, kell a mentális erő, és az összetartozás! Minden építő gondolatra, értelmes megnyilvánulásra szükségünk van! Kérünk minden sportbarátot, legyetek türelemmel, és segítsétek a munkánkat, mielőbb újra Mányon sportolhassunk!”

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?