Gólzáporos lett az Enying-Bicske rangadó! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az újonc Enying és a bajnokesélyes Bicske derbije eseménydúsan alakult. Több játékos is karrierje első gólját szerezte jelenlegi csapatában.

A Bicske blogján a következő tudósítás jelent meg:

“Bő 12 évvel ezelőtt az Enying és a Bicske futott versenyt a bajnoki címért és előbbi csapat az utolsó előtti fordulóban 1.000 néző előtt csikart ki Bicskén 1-1-es döntetlent a bajnokságot eldöntő rangadón, amelyen erősen vitatható les címén nem adta meg a második bicskei gólt a játékvezető. Azóta nagyot fordult a világ, a Bicske megjárta az NB III-at, az Enying pedig a megyei III. osztályt, ahonnan most feltöltés révén jutott végre vissza a legjobbak közé.

Kiválóan előkészített pályán és nagy melegben kezdődött a találkozó, amelyet megelőzően a Bicskéről Enyingre igazoló Rados Gergő is átvehette a 2016-2017. évi bajnoki ezüstérmét. Móri Tamás vezető edző ezúttal a Milinte 6 – Katona 6, Sötét 5, Máj 6, Dukon 6 – Godslove 6, Molnár V. 6, Köntös 6, Facskó 6 – Tornyai 7, Peinlich 5 összetételű kezdőnek szavazott bizalmat, míg csereként Bencze 6 (43.p. Máj helyett), Németh 6 (46.p. Peinlich helyett) és Klinger 0 (89.p. Köntös helyett) kapott lehetőséget.

Szép számú nézősereg előtt meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést a 4. percben! Sötétet keményen szerelték a 16-os előterében, Paluska csapott le a labdára, elhúzta Milinte mellett is, majd 10 méterről higgadtan a kapu közepébe gurított (1-0). A 8. percben Dukon lőtt 24 méterről a jobb kapufa mellé. A 11. percben Godslove lábát húzták el a kaputól 23 méterre, Peinlich szabadrúgását Molnár B. védte. 3 perccel később Peinlich lapos indításával Godslove indult meg a bal szélen, befelé cselezett, majd 18 méterről centiméterekkel bombázott fölé. A 19. percben Tornyai beadását Peinlich ajtó-ablak helyzetben csak levenni tudta az ötösön, a lövés elmaradt, így elmaradt az egyenlítés. A 21. percben Facskó indította a bal szélen Tornyait, aki átvette a jobb lábára és éles szögből, 16 méterről óriási gólt ragasztott a bal alsó sarokba (1-1). Folytatáshoz kattints!

A 24. percben Köntös fejelt vissza egy rövidre sikerült kirúgást, Tornyai pedig 22 méterről parádés gólt emelt a hazai kapuba (1-2). A 35. percben Rados beadását fordulásból lőtte 15 méterről az égbe Molnár L. A 42. percben Facskó egy lövőcsel után jobbal próbálkozott 22-ről, de jócskán fölé szállt a játékszer. A 45. percben a legjobbkor szerezte meg harmadik találatát a vendégcsapat! Facskó pontos baloldali beadását Godslove magasra felugorva fejelte 8 méterről a kapu jobb oldalába (1-3). Ideges első félidő és hullámzó játék után vonultak pihenőre a csapatok.

A 49. percben bicskei ellentámadás során Németh adott jól középre balról, Katona pedig egy csel után 8 méterről a felső lécet találta el. Az 53. percben Tornyai lépett ki ziccerben és 14 méterről kevéssel a jobb kapufa mellé helyezett, az ellentámadásból Paluska (ő ott volt 12 évvel ezelőtt is a bajnokcsapatban) lőtt az oldalhálóba. A 57. percben Móri beadását a tisztán álló Németh bólintotta 10 méterről jócskán mellé. A 60. percben hazai szöglet után Boda lőtt 40 méterről méterekkel fölé. A csendesen csordogáló meccs az Enying jóvoltából és egy szerencsés góllal vált izgalmassá! A 63. percben Paluska került a védelem mögé és 6 méteres lövésébe a becsúszó Köntös lába is beleért, így a labda védhetetlenül vágódott a rövid felső sarokba (2-3).

Egy kihagyott Németh-helyzet után Molnár V. hűtötte le a kedélyeket a 68. percben! Móri ívelt be hosszan a jobb oldalról, a rutinos középpályás pedig mindenkit átfejelt a hosszú oldalról, így a pettyes akadálytalanul jutott a kapu bal oldalába (2-4). Egy Milinte- és egy Molnár B-bravúr után a 85. percben a sokadik bicskei kontra során a gólhelyzetben lévő Molnár V. önzetlenül passzolt Némethnek, aki higgadtan 8 méterről a hosszú sarokba belsőzött (2-5). A találkozó utolsó momentuma a veterán Paluska újabb oldalhálós lövése volt.

Összességében a jóval több helyzetet kidolgozó, de még mindig igen görcsösen, idegesen játszó Bicske megérdemelten nyert ilyen arányban is, ám a közvetlen riválisok ellen nagyságrendekkel jobb játékra lesz szükség az idény során, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért. A BTC útját nehezíti Máj könnyebb talp- valamint Dukon súlyosnak tűnő térdsérülése, utóbbi biztosan hosszabb kényszerpihenőre számíthat. Folytatás szeptember 3-án vasárnap 16.30-kor Lajoskomáromban, de előtte szerdán 17.00 órától még vár egy Fejér Megyei Kupa mérkőzés is a csapatra Szabadbattyánban.”

 

Enying – Bicske 2-5 (1-3)
Enying, vezette: Stumpf Tamás

Enying: Molnár B. – Kovács L., Simon M., Kalló, Báles, Szili B., Harangozó (Gál M.), Bogár, Paluska, Rados (Boda), Molnár L. (Szőke).
Bicske: Milinte – Máj (Bencze), Dukon (Móri), Sötét, Tornyai T., Köntös (Klinger), Facskó, Molnár V., Godslove, Katona, Peinlich (Németh E.). Vezetőedző: Móri Tamás

Gól: Paluska (4., 63.) illetve: Tornyai T. (21., 24.), Godslove (45.), Molnár V. (68.), Németh E. (85.)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?