Fogjunk össze a gyúrói Kovács-családért!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Július 18-án Tordas-Bicske jótékonysági mérkőzést rendeznek futballsztárok részvételével a villámárvíz károsultjai számára.

2020. június 14-én vasárnap délután ebéd utáni sziesztájához készülődött a fejér megyei Gyúrón Kovács Imre és családja. A közeli gazdaságban traktorosként dolgozó 40 éves családfő feleségével, Ágnes asszonnyal igyekezett éppen elcsendesíteni három gyermeküket, a 11 éves Dánielt, a 9 éves Leventét és az 1 éves Lilit, amikor hirtelen leszakadt az ég. Éveken át szorgos munkával csinosítgatták, korszerűsítették a közel 100 esztendős épületet, amely szeretett otthona lett a két tehetséges utánpótlás focista fiúnak is, akik a közeli Tordas SE-ben kergetik a labdát. Dániel a közelmúltban már számos különdíjat is kapott remek játékáért és nagy mennyiségben termelt góljaiért.

Annak ellenére, hogy a község fő utcájának mentén széles és mély árok választja el az épületet az úttól, ilyen heves viharnak nem tudott ellenállni az ingatlan. Szabályos folyóként gázolt át a telken a csapadékvíz, irdatlan iszapréteget sodorva az egész területre. Az épületnél, mint a fotókon is látszik még a nyoma, combközépig-derékig magasodott a víztömeg, foglyul ejtve a család tagjait. A kétségbeesett családot végül a katasztrófavédelem egységei menekítették ki az épületből, megelőzve a nagyobb bajt. A súlyos helyzet érzékelésére íme egy félperces videó, amely a nyugalom megzavarására alkalmas, ezért csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A beszabadult víz és iszap szinte mindent tönkretett, a kárlista igen hosszú: totálkáros lett a család két tizenéves, az udvaron álló Daewoo gépkocsija, a ház teljes berendezése, a vadonatúj konyhabútor, a háztartási gépek nagy része, használati tárgyak, ruházat és a kertben lévő játékok. A család megélhetését segítő kis gazdaságban közel 300 csirke pusztult el, vége a veteményes kertnek és vastag sárréteg fedi a gyümölcsöst, valamint az ólakat is. Jelenleg zajlik a biztosító kárfelmérési eljárása, ami az épület korát tekintve nem sok jóval kecsegtet.

A műszaki állapotfelmérést követően a család az 1923-ban épült épület elbontása mellett döntött (baráti segítséggel ez hamarosan meg is történik) és megpróbál a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, illetve hitel igénybe vételével méltó lakóhelyet építeni. Ehhez persze nem kevés önerő és előfinanszírozás szükséges a megvalósítás során csak szakaszosan lehívható összegek miatt.

A helyzetet már hét közben felmérő Tessely Zoltán országgyűlési képviselő javaslatára, figyelembe véve az általa irányított bicskei sportegyesület által a koronavírus-járvány alatt, a rászoruló családokat élelmiszercsomagokkal segítő jótékonysági akció tapasztalatait, ezúttal is a futball nyújt segítő kezet. A fiúk sportegyesülete, a Tordas SE sportolói közül sokan a szomszédos településeken élnek, így a sportegyesület egymillió forintot ajánl fel az egyesülethez kötődő gyúrói családoknak a károk enyhítésére és megállapodás született egy július 18-án szombaton 17.00 órakor tartandó Tordas SE-Bicskei TC jótékonysági labdarúgó mérkőzésről is.

A két csapat kerete mellett pályára lép több NB I-es tapasztalattal bíró korábbi híresség is Vukmir Dragan, Korolovszky Gábor, Hidvégi Sándor személyében és további meglepetésvendégek is várhatóak. A 2-szer 30 percre tervezett összecsapásra (amely előtt 16.00 órától a két klub 11 éves és 13 éves játékosokból álló utánpótlás csapatai is megmérkőznek) június 24-től megkezdődik a támogató belépőjegyek elővételben történő árusítása. A gyúrói sportpályánál található Faház Sörözőben, a tordasi Pizza Szigetben, a bicskei BTC Sporttelepen és a Lidl parkolójában lévő Dohányboltban egyaránt hozzá lehet jutni az 1.000,- Ft-os áron megvásárolható, külön erre az alkalomra készített tikettekhez.

Banki átutalással már a cikk megjelenésével egyidejűleg lehetőség nyílik vásárolni vagy akár nagyobb támogatást eljuttatni a Kovács-család részére. További részletek ebben a cikkben érhetők el az utalással kapcsolatban.

A jótékonysági mérkőzést Facebook-eseményként ITT tudod nyomon követni. A múlt hétvégén és a mai napon készült helyszíni fotók és a focista fiúk portréinak megtekintéséhez kattints!

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?