Férfias meccsen győzte le a Felcsút a Bakonycsernyét

Fejér megye, Fejér Megye II

Nem volt könnyű dolga a két játékvezetőnek.

A Felcsút tudósítója így írt:

“Vasárnap délután a 2.helyezett Bakonycsernye csapatát láttuk vendégül Felcsúton, a bajnokság 8. fordulójában. Ellenfelünk évek óta a dobogós helyeken végez, parázs, izgalmas mérkőzéseket szokott hozni a két csapat találkozója!

Sajnos a játékvezetői hármas ezúttal is csak 2 főből állt, azt gondolom, ha máskor nem is, a bajnokság dobogósainak egymás elleni párharcaira illene 3 sporit küldeni!

Aktívabban kezdtük a mérkőzést, a 10. percben Gajdos Gergő gólba tartó lövését blokkolták a védők, a megítélt szögletből Farkas Jani fejelt kevéssel mellé, majd Boros Ferenc közeli próbálkozása is egy vendég játékos lábában akadt el. Az első fél óra letelte előtt Lugosi Márk védett nagyot egy kipattanó utáni átlövésnél, ez volt az egyetlen igazán veszélyes bakonycsernyei próbálkozás. Izgalmas, férfias küzdelmet láthatott a szép számú közönség, Jónás Péter játékvezetőnek viszont talán ez sem volt elég, gondolta, az utolsó negyed órára felforrósítja a hangulatot a kissé hűvös, őszi időben!

Történt ugyanis, hogy a 30. perc környéken Kovács János egy ütközés után a földön maradt (test a test ellen a labdáért, most Jani volt a gyengébb, nincs ezzel semmi gond) majd a vendégek 3-as számú játékosa nemes egyszerűséggel beletaposott a combjába. Kisebb dulakodás után a játékvezető a csapatkapitányunknak és a renitens játékosnak is adott egy sárgát, az asszisztens azonban felhívta Jónás úr figyelmét a szándékos taposásra. Az ítélet: vendég szabadrúgás…

Pár perccel később azonban végképp nem értettük (és legyünk őszinték, a vendégek sem!) hogy mi történik a pályán. Boros Ferenc magas ívű szabadrúgását a csernyei kapus nem tudta fogni, Molnár Ákos pedig a kapuba rúgta a labdát! Gól, a játékvezető középre mutat, ünneplés, néhány taktikai utasítás a hazaiak edzőjétől, mindenki vissza a helyére, vezetünk! És ekkor néztünk csak igazán nagyot: a vendég kapus lefeküdt, mondván, őt megrúgták, a spori odaszaladt hozzá, majd rövid konzultáció után felülbírálva magát szabadrúgást ítélt kifelé… Sajnos mi hiába reklamáltunk, ebben a mai napon a vendégek voltak a jobbak. Nehány minutummal később Boros Ferenc lépett ki ziccerben, a “sérült” kapuvédő gond nélkül szedte le a labdát támadónk lábáról… Félidőben 0-0.

A második játékrészt ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták, sajnos Jónás Péter is! Néhány apró lehetőség, de igazán komoly helyzet nélkül csordogált a mérkőzés, aztán az 57. percben újabb érthetetlen döntést voltunk kénytelenek elfogadni. Molnár Ákos oldalvonal melletti faultja után Komáromi Norbert (!) kapott sárga lapot, aki ezt szóvá is tette (ez valóban sárgát ért), nem nehéz kitalálni, mi következett: piros lap!

Fél óra emberhátrányban a Bakonycsernye ellen ebben az osztályban nem éppen leányálom, de a mai napon a felcsúti fiúkat nem lehetett megverni!

Itt Lugosi védte Ódor ziccerét, ott Tóth András majd Kovács János tévesztett célt szabadrúgásból. Beszorultunk a kapunk elé, de igazán komoly lehetőség nem adódott a vendégek előtt, mi kontrákból próbáltunk veszélyeztetni. A lefújás előtti percekben Takács Krisztián mentett az utolsó pillanatban a kapura törő Ódor Ákos elől, majd amikor már mindenki a hármas sípszót várta, Csikesz László lépett ki a leshatáron Tóth Gábor átadásával, a bal alsóba gurított és eldöntötte a mérkőzést! Ezt a gólt már érvényesnek látta a játékvezető is, és pár perc hosszabbítás után lefújta a találkozót.

Óriási, férfias küzdelem folyt a pályán, igazi rangadó volt, ahol a hazaiak jobban használták ki a lehetőségeiket, így megérdemelten tartották otthon a 3 pontot!

Vasárnap 14:30 órakor Válon lépünk pályára, várjuk kedves szurkolóinkat!”

Puskás Akadémia FC III. – Bakonycsernye 1-0 (0-0)
Felcsút, vezette: Jónás Péter

Puskás Akadémia FC III.: Lugosi – Gajdos (Tóth G.), Takács K., Kovács J. (Mérten), Molnár Á., Boros F. (Halász Tai), Tóth A., Komáromi, Farkas J., Királyvári, Csikesz L. (Kóbor). Vezetőedző: Szabó Dániel.
Bakonycsernye: Benis – Mészáros B. (Strommer), Zách, Boros Bence, Stéger (Vachtler), Fojtyik, Kovács D. (Schneider), Molnár A., Wachtler, Molnár D., Ódor Á.

Gól: Csikesz L. (87.)
Kiállítva: Komáromi (57., Puskás Akadémia FC III.)

Forrás: Felcsút SE (Facebook)

Vélemény, hozzászólás?