Félgőzzel is legyőzte a Bicske a Kislángot! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I

A Kisláng hősies védekezéssel sokáig partiban volt a bajnoki cím legfőbb várományosával.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“A hét legnagyobb szurkolói eseménye Bicskén az volt, hogy Csonka Geri a TESCO Áruház melletti textilhulladék-gyűjtőnél véletlenül felfedezte a Bicske Tigers szurkolói csoport rég elveszettnek hitt kék-sárga kockás zászlaját, így az értékes relikvia vasárnap délután már ott virított a Kerecsendi Kiss Márton utcai stadion lelátóján. A Kisláng nem akármilyen ajánlólevéllel érkezett Bicskére, hiszen első győzelme (4-1) éppen a bajnokesélyes Mór ellen jött, majd a dobogós Főnix otthonából ugyancsak bravúros döntetlennel (3-3) rabolt pontot. A BTC természetesen ezúttal is a kötelező győzelem elvárásával lépett pályára a Zelizi 0 – Solt 6, Sötét 6, Molnár 6, Veres 6 – Lak 6 – Tornyai 7, Rigó 6, Varga 6, Peinlich 5 – Dombai 0 összetételben, csereként Pump 5 (11.p. Dombai helyett), Katona 6 (60.p. Peinlich helyett), Valentics 0 (74.p. Varga helyett) és Harangozó 0 (81.p. Pump helyett) kapott lehetőséget.

A reggeli nagy köd után kora délután az évszakhoz képest kellemes, napos idő fogadta a gyér számú nézősereg előtt, Kovács Róbert játékvezető sípszavára gyepre vonuló csapatokat. A 7. percben Dombai súlyosnak tűnő térdsérülése borzolta a kedélyeket, Pump váltotta a fiatal csatárt. A 18. percben Varga beadását az ötösön üresen hagyott Tornyai szép mozdulattal fejelte a bal alsó sarokba (1-0). A 26. percben Pump távoli lövése szállt méterekkel fölé, majd a 32. percben az első vendéghelyzet Balogh előtt adódott, aki közelről fejelt Zelizi kezébe. A 35. percben Lak szögletét a rövid oldalon helyezkedő Sötét fejelte a jobb kapufa mellé. Egy perccel később újra Pump próbálkozott távolról, de lövését vetődve fogta Ányos. A 43. percben a kislángi Simon három csel után 21 méterről durrantott jócskán a jobb kapufa mellé. A félidő utolsó momentumaként Veres átadását Rigó lőtte 6 méterről a bal kapufa mellé.

A 46. percben Lakot lökték fel a bicskei tizenhatos előterében, Kovács továbbot intett, a beadást azonban Juhász nem tudta értékesíteni. Az 52. percben Peinlich éles szögből leadott 10 méteres lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. 3 perccel később lapos beadásából Varga lőtt 10 méterről mellé. A 61. percben Lak 22 méterről tüzelt sikertelenül, majd a Kisláng kettős cserével próbált frissíteni. Hosszú, eseménytelenül csordogáló periódus után a hajrában bebiztosította győzelmét a Bicske! A 88. percben Rigó ragyogó mozdulattal küldte az ötösre a labdát Katona felé, aki olyan ügyes mozdulattal vette át a labdát, ami egyben gólt is eredményezett, Ányosnak esélye sem volt hárítani a kaputól 3 méterre érkező cserecsatár elől (2-0). A 89. percben Valentics tette ki Tornyainak a játékszert, aki azonnal kapura küldte, a kipattanót pedig Rigó 2 méterről pofozta a hálóba (3-0).

Összességében erősen felejthető mérkőzésen biztos és értékes bicskei siker született, a Kisláng a kapura gyakorlatilag teljesen veszélytelen volt, becsületesen védekezett gyakran 7-8 emberrel, de a hazai kapuig ritkán jutott el. Jellemző, hogy a gyenge közepes bicskei előrejáték is elegendő volt a háromgólos győzelemhez, de ez jövő vasárnap már kevés lehet a Főnix elleni székesfehérvári rangadón, amelyen november 18-án 13.00 órakor indul útjára a labda. A BTC ezúttal is indít ingyenes szurkolói buszt, amelyre korlátozott számban még lehet jelentkezni a klubházban vagy a Bicske Tigers szurkolói csoportban.”

Bicske - Kisláng

Bicske – Kisláng 3-0 (1-0)
Bicske, vezette: Kovács Róbert

Bicske: Zelizi – Sötét, Lak, Veres, Dombai (Pump 11.), Peinlich (Katona 59.), Solt, Molnár, Rigó, Varga Z. (Valentics), Tornyai. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Kisláng: Ányos – Rehák, Juhász M., Gergely, Árki, Simon, Juhász J., Komlós, Willerding (Erdei 69.), Balogh Z. (Jánosi 80.), Kovács T. (Horváth Z. 69.)

Gól: Tornyai (18.), Katona (89.), Rigó (90.)

Fotók: Komjáthy Bence
Forrás: 2060.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?