Fejér Vármegyei Kupa: A Baracs és a Lajoskomárom útja a döntőig

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Szerdán a MOL Aréna Sóstóban mérkőzik meg egymással a vármegye kettes Baracs és a vármegye egyes Lajoskomárom.

A találkozó 17.00-kor kezdődik majd Góbi Soma Gábor sípszavára. A két csapat minden bizonnyal már hangolódik a mérkőzésre, amelyre a belépés ingyenes. A kapunyitás 16:00-kor esedékes.

A Baracs útja a döntőig

A Baracs döntőhöz vezető útja viszonylag könnyen indult, ám egyre rögösebb lett. Az első fordulóban bő fél órán belül kétgólos előnyre tett szert a csapat a vármegye hármas Rácalmás vendégeként, majd a szünet előtt emberelőnybe került. Ennek fényében a második félidő csupán formalitás volt, a rácalmásiak erejéből csupán a szépítésre futotta. Rácalmás – Baracs 1-4.

Jöhetett a második kör, ahol az ugyancsak vármegye hármas Alap otthonában vendégeskedtek a baracsiak. Már az ötödik percben megszerezte az előnyt a Baracs Nagy Erik révén, a félidőre el is dőlt a továbbjutás kérdése. A szünet után Balogh Dávid egy gyors duplával végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát, az alapiak a végén azért becsületből kozmetikáztak az eredményen. Alap – Baracs 2-6.

Harmadik körben szinte ugyanaz történt, mint az első kettőben. A Baracs kapott egy vármegye hármas ellenfelet a dél csoportból a Vajta személyében, majd magabiztosan nyert. A vajtaiak büntetőt kaptak ugyan, amivel egyenlíthettek volna, de a tizenegyes kimaradt, Balogh Dávid pedig két góllal gyorsan eldöntötte a továbbjutást a második félidő derekára. Vajta – Baracs 0-5.

A negyedik körben már szoros meccset játszottak a baracsiak az ugyancsak vármegye kettes Velence csapatával. Az első félidő közepén Takács Titusz révén előnybe került a baracsi együttes, ám a szünet előtt egalizáltak a tópartiak. A folytatásban Nagy Erik gyorsan betalált, és ezt az előnyt már nem herdálta el a későbbi kupadöntős. Baracs – Velence 2-1.

Az ötödik fordulóban a vármegye egyes, azóta már bajnok Gárdony csapatát kapta a Baracs. Prókai Norman István 33. percben vezetést szerzett a baracsiaknak. Utóbb kiderült, hogy ez volt a mindent eldöntő találat, hiszen több gól nem született a találkozón. Meglepetésre a baracsiak nyerni tudtak. Baracs – Gárdony 1-0.

A hatodik kör hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Baracs számára, mint a negyedik. Ezúttal azonban vármegye egyes csapat volt az ellenfél: az Ikarus-Maroshegy. Huber Balázs 11. percben szerzett találatával hamar előnybe került a baracsi gárda, Horváth Zsolt az 58. percben egalizált. Kiss Norbert a 69. percben értékesített egy büntetőt, ezzel nyert a Baracs. Baracs – Ikarus-Maroshegy 2-1.

A Lajoskomárom útja a döntőig

A Lajoskomárom is könnyed sikerekkel kezdte a kupaküzdelmeket. Szoros első félidőt követően a vármegye hármas Cece otthonában fél tucat gólig jutott a vármegye egyes csapat. Juhász Márton és Gergye Krisztián is duplázott. Cece – Lajoskomárom 0-6.

A következő körben a vármegye kettes Polgárdit kapták a lajoskomáromiak. Még simábban nyertek, mint Cecén, már ami a kezdést illeti: 9 perc után két gól volt az előnyük. A 36. percben már 5-0-ra ment a Lajoskomárom, úgyhogy sok izgulni való nem volt ezen a mérkőzésen. Polgárdi – Lajoskomárom 1-6.

Nem okozott problémát a vármegye kettes Kisláng legyőzése sem a lajoskomáromi klub számára. Az első félidő harjájában háromszor is betaláltak a kék-sárgák, így simán nyertek. Kisláng – Lajoskomárom 0-3.

A vármegye egyes Sárbogárd ellen 27 perc alatt kétgólos hátrányba kerültek a lajoskomáromiak. Nem adták azonban fel, a szünet előtt szépítettek, a fordulás után egyenlítettek. A találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget, végül büntetőkkel jutott tovább a későbbi finalista. Sárbogárd – Lajoskomárom 2-2, 11-esekkel: 1-3.

A következő körben hasonlóan alakultak az események: kétgólos hátrányba került a Lajoskomárom. A vármegye egyes Csór is a 27. percben szerezte a második találatot. A szünetben még két góllal vezettek a csóriak, ám a második játékrészben fordított a Lajoskomárom és nyert is. Lajoskomárom – Csór 3-2.

Nyitókép: Google Maps

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?