Elveszett a síp a vármegye hármas meccsen Vajtán, nem tudta befújni a spori a büntetőt

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Kabaréba illő jeleneteknek lehettek tanúi azok, akik vasárnap kilátogattak Vajtára, hogy megnézzék, mire megy a helyi csapat a sereghajtó Kőszárhegy ellen.

Olvasónk elképesztő történetet osztott meg velünk, ami tényleg csak egy vármegyei mérkőzésen történhet meg. Vajtán a vasárnapi bajnoki utolsó perceiben olyan jelentnek lehettek tanúi a nézők, amelyet ezelőtt talán soha, és valószínűleg eztán sem fognak látni. Előbb azonban nézzük a dolgok előzményeit.

A tabella kilencedik helyén álló, hatodik helyre hajtó vajtaiak fogadták a sereghajtó, és ezen a pozíción már változtatni nem is tudó Kőszárhegy együttesét. A találkozó elején Lencsés Gergő estében lőtt a vajtai kapu jobb alsó sarkába, megszerezve ezzel a vezetést a Kőszárhegynek.

A 33. percben aztán a hazaiak erőfeszítései góllá érettek: Móri Krisztián viharzott el a jobb szélen, majd vérprofi módon a kapu jobb alsó sarkába lőtt, pont a kapufa mellé. 1-1-es állással cseréltek térfelet a csapatok.

A szünet után egy szögletet követően Tóth Balázs fejesével megszerezte a Vajta a vezetést. Ezt követően Rupa Sándor futott el a bal szélen, pontos középre adott labdáját Kovács Dániel a rövid alsóba lőtte. Úgy tűnt, el is dől a három pont sorsa, ám a kőszerhegyiek nem adták fel 3-1-es hátrányból sem.

Előbb Mayer György szépített egy fejessel, majd Gyügyi Dániel lőtt elképesztően nagy gólt szabadrúgásból: jó húsz méterről kipókhálózta a jobb felsőt. A vajtai kapusnak egyik gólnál sem volt esélye a hárításra.

Úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a csapatok, amikor a 90. percben eltüntették a vajtaiak centerét, Kovács Dánielt a tizenhatoson belül a kőszárhegyi védők. A játékvezető habozás nélkül emelte a sípját, hogy belefújjon, hogy büntetőt ítéljen, ám a felháborodott vendégek kiütötték a sípot a játékvezető kezéből. Ekkor látták utoljára Vajtán azt a legendás sípot..

A síp ugyanis olvasónk elmondása szerint soha sem került elő. A játékvezető, a hazai és vendég játékosok együtt keresték a fűben, ám mintha kámforrá vált volna.

Egyesek felvetették, hogy a kőszárhegyiek rejtették el a sípot, hogy a játékvezető ne tudja megadni a rúgó játékos számára a jelzést, hátha marad a döntetlen, a kőszárhegyi játékosok azonban ezt cáfolták.

Tartalék síp híján a játékvezető azonban szóban adott engedélyt Rupa Sándor számára, hogy elvégezze a tizenegyest, amit a vajtai csapatkapitány értékesített is.

A Vajta 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, ami leginkább az eltűnt sípról lesz emlékezetes.

Fotók: olvasói fotó

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?