Előre hozzák az első tavaszi fordulót Fejér Megyében

Fejér megye, Fejér Megye I

Négy felnőtt csoportot érint a változás.

Az első tavaszi forduló a 2020. március 9-ével kezdődő héten esedékes, így vasárnap március 15-ére esik értelemszerűen. A Sporttörvény szerint nemzeti ünnepen nem lehet mérkőzést rendezni, így az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága úgy határozott, hogy előre hozza az első tavaszi fordulót négy csoport esetében, mégpedig a következőkben:

  • Fejér Megye I. Felnőtt
  • Fejér Megye II. Észak Felnőtt
  • Fejér Megye III. Nyugat Felnőtt
  • Fejér Megye III. Dél Felnőtt

Ha valakiben felvetődik, hogy a Fejér Megye II. Dél csoport és a Fejér Megye III. Észak csoport együttesei miért ússzák meg a “túlórázást”, annak oka, hogy e csoportokban kevesebb csapat szerepel mint a fentiekben.

Több aggály is felvetődik a november 16-17-én esedékes mérkőzések kapcsán. A pályák a komoly esőzések hatására elképesztő károkat szenvedhetnek, amiknek helyrehozása többszázezer forintba kerülhet. Több csapat küzd így az idény végén sérülésekkel, vélhetően ezen játékosok nagy része tavasszal már részt tudna venni a bajnoki mérkőzéseken.

Volt, aki azt is felvetetette, hogy tavaszra erősítene a keretén, de új igazolások természetesen a novemberi mérkőzéseken még nem léphetnek pályára. A versenykiírás egy kommentelő szerint tartalmazza azt, hogy

a tavaszi időtartam 2020. január 1. és június 30. között esedékes.

A legérdekesebb kérdés, hogy dönthet-e úgy az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága az össze csapat írásbeli hozzájárulása nélkül, hogy meghúzza ezt a lépést?  

Vélemény, hozzászólás?