Csupán 25 csapattal indul a Megye II.

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A koronavírus járvány után megcsappant a másodosztály létszáma.

Fejér Megye II. Észak

Az Észak csoportból két csapat feljutott, a Mány és a Kápolnásnyék is az első osztályban folytatja. Kieső nem volt, azonban feljutó sem, a Szabadbattyán pedig átkerült a Dél csoportba. A Velence II. már a télen visszalépett, így 15-ről 12-re csökkent Északon a létszám.

Megyei II. osztály Észak Felnőtt, 1. forduló

2020. augusztus 15. 17:00

Csór – Fehérvárcsurgó
Bakonycsernye – Herceghalom

2020. augusztus 16. 17:00

Vál – Etyek
Szár – Pákozd
Pusztavám – Bicske II.
Puskás Akadémia III. – Pátka

Fejér Megye II. Dél

Délen a Vajta mellett a Baracs, a Káloz, a Szabadegháza és a Nagykarácsony sem vállalta a feljutást, így ők mind a megye kettőben indulnak.

Ép ésszel nehezen indokolható módon a bajnokság lefújásakor hatodik helyen álló DUFK lépett fel a megyei első osztályba. A járványra való tekintettel biztosan van rá egy paragrafus a szabályzataban, hogy ez hogyan történhetett meg, mégis felvet azért ez néhány kérdést.

Az mindenképpen dicséretes, hogy az újvárosiak ilyen ambiciózusak, de innentől a pontvadászatok lényege, a feljutásért illetve a kiesés ellen folytatott harc gyakorlatilag megszűnt létezni. Kis túlzással lassan bárki oda nevezhet, ahova kedve tartja. Nagy kérdés, miért kellett akkor a Főnixet néhány éve azzal túráztatni, hogy a megye háromban verjen mindenkit rommá, rögtön engedhették volna indulni a fehérváriakat a megye egyben…

Kieső itt sem volt, pláne, hogy nem játszották végig a bajnokságot a csapatok, de a létszám miatt amúgy sem kellett senkinek a harmadosztálytól rettegnie.

Van két újonc, a korábban megye egyes Mezőfalva és a Polgárdi a saját csoportjában a harmadosztályt vezette a járvány betörésekor, s vállalta is a feljutást, a megye kettes Dél csoportba kerültek a várakozásoknak megfelelően.

A Ráckeresztúr úgy döntött, visszanevez a Megye III-ba. Megszűnt a Sárbogárd II., csakúgy, mint a Pusztaszabolcs-Iváncsa II – a szabolcsiak nem is indítanak felnőtt csapatot, ahogyan azt megjósoltuk 2019 májusában, amiért meg is kaptuk a magunkét néhány szabolcsitól. Bár ne lett volna igazunk… Korábban a Besnyő és a Beloiannisz is megszűnt, miután összeállt a piros-fehérekkel, ezúttal azonban nincs kinek rettegnie, az Iváncsa II. nem állt össze senkivel, és külön sem indít csapatot a megyében.

Amint már írtuk, a Szabadbattyánt átsorolták Északról Délre, de még így is csak 13 gárda lesz e csoportban.

Van még egy érdekesség, az Aba-Sárvíz a megszűnés szélén állt sajtóhírek szerint, ám végül egy huszáros névváltással megmenekült, és Sárvíz néven folytatja a megye kettőben.

Megyei II. osztály Dél Felnőtt, 1. forduló

2020. augusztus 16. 17:00

Vajta – Sárvíz
Szabadegyháza – Előszállás
Baracs – Seregélyes
Nagykarácsony – Polgárdi
Káloz – LMSK
Adony – Mezőfalva

Szabadnapos: Szabadbattyán

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?