Botrány! Két 9-essel a pályán nyert a Magyaralmás!

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Ritkán látható jelenségnek lehettek tanúi vasárnap a Magyaralmásra kilátogató nézők! A hazaiak egy ideig két 9-es számú játékost is szerepeltettek a Dinnyés ellen, ám Ibriksz játékvezető ügyet sem vetett rá.

Mondhatni “kiesési rangadóra” készült egymás ellen a Dinnyés és a Magyaralmás, a tabella utolsó két helyén álló együttes. A jelző nem egészen helytálló, hiszen harmadosztályú mérkőzésről lévén szó egyik csapatot sem fenyegeti a kiesés veszélye. A presztízsen kívül komolyabb tétje nem volt a találkozónak, igaz, a Dinnyés pontszerzés esetén átugorhatta volna a 10. helyen álló Sárkeresztest.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, és már nyolc perc elteltével előnyhöz jutottak. Pusztay cselezgetett az alapvonal felől középre, a kapuval szemben jó tíz méterről a jobb alsóba lőtt. Két perccel később Németh P. is beköszönt, 2-0-ra módosítva az állást. Ezután átvette a kezdeményezést a Dinnyés, de csak kapufáig jutottak, gólt nem tudtak elérni.

Hosszabb gólcsend után egy igen megdöbbentő jelenségre figyelt fel egy szurkoló a 70. perc tájékán. A Magyaralmás cseréi következtében egy időben két 9-es mezszámú játékos került a pályára! A mez színe stimmelt, a csereként beállt 9-es nadrágja eltérő színű volt. Az esetet észlelte egy a pályán tartózkodó dinnyési játékos is, aki felhívta erre Ibriksz játékvezető figyelmét. A bíró észlelte, hogy valóban két 9-es van a hazaiaknál a pályán, ám tovább engedte a mérkőzést. Aligha a szabályoknak megfelelően járt el…

A magyaralmásiak gyorsan eszméltek, és hamarosan lecserélték a kezdőbe 9-essel nevezett Németh Barnát. Helyére Lévai Dávid állt be 16-os számmal. A jegyzőkönyvben hiába keresi valaki ezt a cserét, hűlt helyét találja. Ibriksz játékvezető két asszisztensével tehát úgy kezelte a szituációt, mint ha meg sem történt volna, a szőnyeg alá söpörték a problémát. Érdekesség, hogy a mérkőzésen játékvezető-ellenőr is jelen volt, ám ő is egyszerűbb megoldásnak látta, ha a bonyodalmas ügyről tudomást sem vesznek.

A találkozó végén még szerzett két gólt a Magyaralmás, melynek különösebb jelentősége már nem volt, a pályán 4-0-ás eredmény alakult ki. Érdekes kérdés, mi történt volna, ha a játékvezető a szabályoknak megfelelően megszakítja a játékot, és igazoltatja a Magyaralmás játékosait, ám ezt már soha nem fogjuk megtudni. A dinnyésiek beletörődtek a pályán elért eredménybe, így a három pontot a Magyaralmás kapta.

Magyaralmás – Dinnyés 4-0 (2-0)
Vezette: Ibriksz Máté (Mogyorsói Tibor, Béndek Botond)

Gól: Pusztay (8′, 88), Németh P. (10′), Tóth M. (80′)
Sárga lap: 2-1

Magyaralmás - Dinnyés

kép 1 / 7

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM