Bombaigazolás: Sztárcsatárt igazolt a Főnix!

Fejér megye, Fejér Megye II

A Főnix Fejér Megye egyik, ha nem a legjobb csatárát igazolta le: a támadó az elmúlt két szezon során zsákszámra termelte a gólokat, 91-szer zörgette meg ellenfelei hálóját bajnoki mérkőzéseken.

A nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb szenzációját kétség kívül Fejér Megye egyik leggólerősebb játékosának klubváltása szolgáltatja: Willerding Zsolt Kislángról, nevelőegyesületétől a Főnixhez igazolt.

A Kisláng csatára a 2008/2009-es szezon óta játszott rendszeresen a felnőtt csapatnál, amely akkoriban még a Megye I-ben szerepelt. Első kiemelkedően sikeres szezonja a 2015/2016-os volt, amikor 41 találatig jutott a megyei másodosztályban. A 2016/2017-es évadban nem kevesebb, mint 50 találattal lett gólkirály a Megye II-es Dél csoportban Willerding, csapatát második helyhez segítette. Érdekesség, hogy a kislángiak 109 góljának majdnem felét, 45%-át szerezte a villámléptű támadó.

Bár a Kislángnak lett volna lehetősége, hogy a Megye I-ben folytassa a 2017/2018-as évadban, a csapat továbbra is a másodosztályban szerepel majd. Jó eséllyel szállhatnak harcba a kislángiak az újabb aranyért, ám vélhetően bajnoki cím esetén sem lépnek magasabb osztályba – Willerding Zsolt így új kihívások elé nézett.

A Főnix mindent megtesz azért, hogy az igen keménynek ígérkező Megye II-es Észak csoportot megnyerje, ahol számos csapat bejelentkezett a bajnoki aranyért. A címvédő Bakonycsernye mellett esélyes a Puskás FC Kft. III, jó erőkből áll a Szár és a Pusztavám is, és alaposan megerősödött a Bodajk és a Mány is – no és ott van még a sötét ló, a Pátka, amely visszalépett a Megye I-ből, és teljesen kicserélődött a kerete. A Főnix vezetősége úgy látta jónak, ha az amúgy sem gyenge keretét megerősíti, és egy klasszis támadót szerződtet. Willerding Zsolt személyében igen gólérzékeny csatárt igazoltak a fehérváriak, nem lesz könnyű annak a csapatnak, amely szeretné megakadályozni Pavlik József csapatát a gólszerzésben.

Willerding Zsolt tétmérkőzésen a Polgárdi elleni Magyar Kupa mérkőzésen mutatkozott be, a 63. percben állt be Vágner Viktor helyére. A Mór elleni második fordulós kupatalálkozón szintén a 63. minutumban lépett pályára csereként, ekkor Szalai Pált váltotta. Debütáló gólja még várat magára, ugyanakkor azt már elmondhatja magáról, hogy két győztes mérkőzésen viselte a Főnix mezét.

Vélemény, hozzászólás?