Bicskei TC: UEFA Kupát megjárt játékos lett az új edző!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Móri Tamást menesztették a Bicskei TC éléről a két kínos hazai vereséget követően. Helyére a korábban NB I-ben a Ferencváros, a Debrecen és az MTK színeiben is futballozó szerb válogatott játékos került.

A következő hír reppent fel a Bicske háza tájáról:

“Dragan Vukmirt szerződtette vezető edzőnek a Bicskei TC a bajnokság utolsó 6 fordulójára. A klubvezetés azt várja a szakembertől, hogy eredményes futballal, a hátralévő hazai mérkőzéseket hozva érjen oda a csapat a tabella élére, ez azonban az utóbbi két váratlan vereség (Ercsi 3-5, Mór 0-2) után már a riválisok egymás elleni rangadóitól is függ.

Külön köszönet illeti Móri Tamás eddigi játékos-edzőt, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy egyáltalán éremesélyről lehet még beszélni a bajnoki finis előtt.

A váltás vélhetően felszabadultabb játékot fog eredményezni Tamás játékában is. A szezon kezdete előtt egyértelmű bajnokesélyesnek tűnt a BTC és a sikeres – a pályaépítés miatt végig idegenben megvívott – őszi idény után már csak a papírformát kellett volna hozni a tavaszi hazai bajnokikon. A gárda játékában és eredményességében azonban váratlan törés következett be, nyoma sincs a tavalyi formának és önbizalomnak.

Vukmir a csütörtök esti bemutatás után meg is tartotta első edzését a Kerecsendi Kiss Márton utcában.

Dragan Vukmir 23 éves koráig Szerbiában futballozott a Rad és a Crvena Zvezda csapatánál, mígnem 2002 nyarán a magyar élvonalbeli Ferencvároshoz szerződött, amellyel bajnokságot és kupát nyert, valamint játszhatott az UEFA-kupában is. Vukmir 2005 nyarán került a Debrecenhez, mellyel kétszer is bajnok lett, majd Kínába a Dalian Haichang együtteséhez szerződött. Visszakerülvén Magyarországra, a Honvédhoz szerződött, mellyel magyar kupát nyert. Vukmir 2010-től kezdve hét éven át erősítette az MTK Budapestet. 1-szeres szerb válogatott (2004-ben Japán ellen).”

A Bicske túl van a pályaavatón,amelyről Komjáthy Péter így írt a 2060.blog.hu oldalán:

“Emlékezetes rendezvénysorozattal és testvértelepülési nemzetközi labdarúgó tornával avatta fel megújult és kibővített sportlétesítményét a Bicskei Torna Club Egyesület. Az idén 106 esztendős klub jelenleg 4 szakosztályában 250 sportolónak nyújt színvonalas sportolási lehetőséget, közte 7 korcsoportban több mint 180 labdarúgónak. A Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelep korszerűsítése régóta váratott magára és a szükséges előkészítési-tervezési folyamatot követően, a Pharos ’95 Kft illetve a Best Grundbau Kft alkotta Bicskei TC 2016 konzorcium háromnegyed év alatt 350 millió forintos ráfordításból csodálatos sportparadicsomot varázsolt a területen.

A Tessely Zoltán országgyűlési képviselő által elnökölt BTC jelentős, közel 50 millió forintos saját forrással egészítette ki az építkezés fedezetéül szolgáló TAO- és állami támogatást, így vadonatúj műfüves labdarúgó pálya épülhetett, öntözőrendszert és 307 személyes új lelátót kapott az élőfüves játéktér a meglévő 123 fős mobil lelátóval szemben, kétszeresére bővült a modern klubház, megújult a teniszpálya és a kisméretű műfüves focipálya környezete és megépült egy új rekortán többfunkciós kispálya. A rendezett, sötétedés után napelemes kandeláberekkel megvilágított parkolóban ott csillogott az új 31 személyes IVECO autóbusz is, amely szintén pályázat útján került megvásárlásra. Mindemellett még egy rönkfa játszótér is belefért a kisgyermekek legnagyobb örömére.

A BTC kétnapos avató tornáján Bicske erdélyi testvértelepülései, Tusnádfürdő és Réty vettek részt a Csabdi-Szár vegyes csapat és a házigazdák mellett. A döntőben 1-1 utáni tizenegyespárbajt követően végül a rétyiek emelhették magasba a trófeát. A szombati betétprogramok során volt tizenegyesrúgó és dekázó verseny a SPAR értékes díjaiért, mindkét napon rotyogott a finom ebéd a gulyáságyúban és fantasztikus szombati esti Retro Band-koncert tette teljessé az estét. A vasárnapi megnyitót és Bicske-Mór rangadót telt ház, több mint 500 néző tekintette meg.

Különlegessége a centerpályának, hogy egy székelykapun keresztül vonulnak be a csapatok a játéktérre, s erdélyi barátaink számára is megható pillanat volt az „Áldás a bejövőnek, béke a kimenőnek!” felirattal szegélyezett kapun áthaladni. Pálffy Károly polgármester köszöntője után Dunai Antal olimpiai bajnok, ezüst- és bronzcipős labdarúgó szólt a fiatalokhoz, Tessely Zoltán emelte ki a létesítményfejlesztés és az utánpótlás-nevelés jelentőségét, a maradandó értékek létrehozásának folyamatos igényét. A nemzeti színű szalag átvágása után a jelen lévő egyházi személyek megáldották, Varga Imre katolikus atya pedig fel is szentelte az új létesítményt. A székely és a magyar himnuszt a Bicskei Fesztivál Fúvószenekar kíséretében énekelte el a tömeg, a megnyitó végén pedig a B-közép (Bicske Tigers) füst- és fénykavalkádja varázsolt igazi szurkolói hangulatot.

A Mór egyébként nem tett szívességet az ünneplő házigazdának, a 3 pontot hazavitte (0-2), a helyieknek viszont itt maradt egy minden igényt kielégítő komplexum a város lakosságának legnagyobb örömére. Az esti, elindulás előtti órák a Kárpát-medencei Vigasság zenés-táncos vacsorarendezvénnyel teltek a nemrég átadott új Bicskei Járási Hivatal udvarán”

Bicskei pályaavató (2018)

kép 1 / 23

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?