Bicskei TC: Hamarosan elkészülnek a felújítási és bővítési munkálatok a sporttelepen!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Az utolsó fázisba értek a Bicskei TC és a város önkormányzatának közös tulajdonában lévő sporttelep felújítási és bővítési munkálatai!

Elsőként elkészült a 20 x 40 méteres, kiváló minőségű játéktérrel bíró többfunkciós rekortán sportpálya, amely szabadidősport céllal is fog működni a jövőben.

Nem sokkal később új köntöst kapott a teniszpálya is, horganyzott és magasított kerítés, valamint új védőháló is került a salakos játéktér köré.

Ezután a régi füves nagypálya kapott egy 24 fejes vadonatúj öntözőrendszert, új szivattyúval és a hozzá tartozó nagy kapacitású puffertartállyal, valamint a gyepfelület is kiadós felújításon ment keresztül, megszűntek a korábbi foltok és a felülvetés, talajjavítás után szemre is tetszetős pályán zajlanak majd a bajnokik, a kapuk is már készen várják a gólra éhes csatárok lövéseit.

Az új műfüves nagypálya – a mellette lévő telekhatár kiigazításával együtt – még a nyár végén elkészült, 105 x 66 méteres méretével egészen NB II-es osztályig hitelesíthető. Itt jelenleg a labdafogó hálók és korlátrendszer telepítése zajlik és a nézők elhelyezésére is szolgáló térkő járdaburkolatot építik.

A klubház közel kétszeres alapterületű lesz a jövőben, a kor igényeinek megfelelő belsőt kap, öltözők, edzői és egészségügyi (dopping) szobák, iroda, szertár, mosókonyha és klubhelyiség is lesz benne. A helyiségek többségét már festik és a csempeburkolatot rakják a falakra.

Teljesen átalakult a terasz is, épített oszlopos külsőjével harmonikusabban fog illeszkedni a klubház tömbjéhez, oldalán pedig újonnan épített részben kap helyet a Sport Büfé. Természetesen az épület vakolatszíne mi más is lehetne, mint kék és sárga.

A november elejéig zajló munkálatok utolsó lépése az új lelátó együttes lesz, amely három (középen VIP-) tömbjén összesen 323 szurkoló tud kényelmesen meccset nézni. A TAO-pályázat keretében zajló beruházás jövőre minden bizonnyal folytatódik, hiszen hátra van még a nagypályák korszerű világítással való felszerelése és – készülve az esetleges magasabb osztályú szereplésre is – az Akácfa utcai oldalon egy vendégszektor kialakítása.

A múlt tiszteletére szeretnénk a bejáratnál lévő, pénztárnak is helyet adó fogadóépületét a múlt század elejének stílusában elkészíteni. A tavasz óta zajló, 300 millió forintot meghaladó összértékű bővítési és felújítási munkálatok befejezésének elhúzódása miatt véglegessé vált, hogy a BTC felnőtt labdarúgó csapata az ősz hátralévő részében is minden mérkőzését idegenben játssza.

A feladat nem kis terhet ró Móriékra, hiszen úgy kellene a tavaszra fordulni, hogy a csapat versenyben legyen a bajnoki címért. A tétmérkőzések mellett az edzések lebonyolítása is körülményes, hiszen minden héten három helyszínen, Csákváron, Bicskén és Felcsúton edzenek a felnőttek, nem egyszer öltöző használati lehetőség nélkül. Cserében tavasztól egy csodálatos sportlétesítmény fogadja majd a szurkolókat, sportolókat, amelyben sorozatban 13 alkalommal játszik hazai bajnokit a felnőtt csapat!

Forrás és fotók:

  • Bicskei Torna Club
  • 2060.blog.hu
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?