Bicske mindkét csapata vezeti a maga csoportját

Fejér megye, Fejér Megye I

Bicske Megye I-es csapata kiütötte a Lajoskomáromot, míg a Megye III-as gárda meglepő vereséget szenvedett.

A Bicske tudósítója így írt a Megye I-es meccsről:

Pályán kívüli történések (a Polgárdi VSE visszalépése) miatt veszítette el az elmúlt héten listavezető pozícióját a BTC és így is szerezte vissza vasárnap. Történt, hogy a Mezőfalva országos kupafordulója miatt a Mór elleni találkozóját decemberre halasztotta (ugyanígy elhalasztották a Tordas és az Ikarus-Maroshegy meccsét is), de azért az első helyhez kellett egy vendégsiker is a távoli Lajoskomárom otthonában. A beköszönő hidegfront ellenére elfogadható időben, 100 néző előtt futottak ki a csapatok Domak Ádám játékvezető sípszavára. Köntös sérülése és Móri munkahelyi elfoglaltsága miatt Vukmir Dragan vezető edző ezúttal a Zelizi 7 – Solt 7, Sötét 8, Burucz 7, Veres 7 – Molnár 7, Rigó 7, Varga 8 – Tornyai 6, Dombai 5, Peinlich Sz. 6 összetételű kezdőt nevezte. Csereként Lak 6 (52.p. Rigó helyett), Katona 5 (52.p. Dombai helyett), Harangozó 6 (63.p. Molnár helyett), Klinger 0 (75.p. Peinlich Sz. helyett) és Cserkuti 0 (79.p. Tornyai helyett) kapott lehetőséget.

A 4. percben egy vendégszöglet után Rigó fejesét a gólvonalról vágták ki a hazai védők. A 13. percben sorozatos vendégszögletek után Varga majd Rigó lövése tévesztett célt, 2 perccel később Varga szöglete után Rigó 5 méterről fejelt a jobb kapufa mellé. A 22. percben jöttek az első hazai helyzetek! Előbb Posta csúsztatott fejjel 13 méterről mellé, majd Paluska kiugrása után szedte fel előle jókor Zelizi a labdát. A 25. percben bicskei kontra után Varga 18 méteres lövése pattant ki a jobb kapufáról. A 29. percben Molnár szabadrúgását a felugró – és aznap születésnapos – Sötét fejelte 12 méterről a keresztléc alá (0-1).

A 35. percben egy gyors bedobás után Dombai majd Varga hibázott nagy helyzetben. A 38. percben növelte előnyét a vendégcsapat! Solt adott be jól jobbról, Varga pedig 5 méterről tökéletes fejest helyezett el a kapu bal oldalába (0-2). A 42. percben Paluska fejelt 6 méterről, Zelizi hatalmas bravúrral hárított. Maradt slusszpoén a végére, a 44. percben Tornyai adott be az alapvonal közeléből, Rigó pedig laposan közelről a jobb sarokba továbbította a játékszert (0-3).

A 47. percben Orbán 26 méteres szabadrúgását védte vetődve Zelizi, majd egy perccel később Fodor lőtt a felső léc érintésével fölé. Az 50. percben végképp eldőlt a találkozó! Dombait akasztották a kaputól 23 méterre, Molnár pedig a sorfal érintésével lőtt a kapu jobb oldalába (0-4). Az 56. percben Varga ugratta ki Katonát, aki 8 méterről külsővel lőtt, Molnár kapus beleért, így a visszafutó védők ki tudták vágni a játékszert. Az 58. percben Varga újabb labdájából Katona ezúttal 11 méterről lőtt a bal kapufa mellé. A 60. percben Molnár szabadrúgását Burucz csúsztatta fejjel fölé. A 70. percben Lak két ízben is próbálkozott távolról, mindkétszer sikertelenül. A 71. perc Katona újabb, ezúttal 14 méteres, éles szögből leadott lövését hozta, most a bal kapufa mellett suhant el a labda.

A 77. percben Varga Tornyait indította, Molnár vetődve hárított nagy helyzetben. Egy perc múlva Tornyai jó beadását Klinger nagy helyzetben, kissé érthetetlenül inkább visszafelé fejelte, így odalett a gólhelyzet. A 84. percben Hanák egy hazai szöglet után telibe fejelt e jobb kapufát. A hátralévő időben már nem változott az eredmény. Összességében a többet támadó Bicske jobb helyzetkihasználásával ilyen arányban is megérdemelten nyert, amikor lehetősége nyílt rá, gyakorlatilag negyedóra alatt eldöntötte a meccset, győzelme nagyobb arányú is lehetett volna, míg a becsületesen küzdő hazaiak ezen a napon csak kapufáig jutottak. Folytatás újabb rangadóval szeptember 30-án vasárnap 15.00 órától Bicskén, a tavalyi bajnok Ikarus-Maroshegy ellen!

Lajoskomárom – Bicske 0-4 (0-3)
Lajoskomárom, vezette: Domak Ádám

Lajoskomárom: Molnár – Hanák, Hushegyi, Kövecses, Vida, Fodor (Szalkai), Posta (Orbán), Vései, Paluska (Szabó), Falvai, Czéhmeiszter (Szakáts).
Bicske: Zelizi – Sötét, Veres, Dombai (Lak), Peinlich (Klinger), Solt, Molnár (Harangozó), Burucz, Rigó (Katona), Varga, Tornyai (Cserkúti).

Gól: Sötét (29.), Varga (38.), Rigó (44.), Molnár (49.)

A Bicske tudósítója így fogalmazott a Megye III-as meccsről:

“A lajoskomáromi bajnokival egy időben Bicskén rangadóra került sor a Bicske II és a Velence II csapatai között, amelyet némi meglepetésre korai góljaival 3-1 (3-0) arányban a vendégcsapat nyert meg. Talán még időben jött a pofon a veresége ellenére továbbra is listavezető BTC II számára. Jövő vasárnap 15.00 órakor sem lesz könnyebb dolga Földes Gábor alakulatának, amikor a 3. helyen tanyázó Dinnyéshez látogatnak fiai.”

Bicske II. – Velence II. 1-3 (0-3)
Bicske, vezette: Magyar János

Gól: Nagy K. (49.) illetve: Baranyai (12.), Németh (16.), Tóth (24.)

Vélemény, hozzászólás?