A Főnix eldöntötte a bajnoki cím sorsát!

Fejér megye, Fejér Megye II

A székesfehérvári Főnix FC megalakulása óta második bajnoki címét ünnepelheti, miután legnagyobb riválisát, a Bakonycsernyét kiütéssel verte.

A Főnix FC 2016 nyarán alakult, s a 2016/2017-es szezonban Fejér Megye III. osztályának Közép csoportját 100%-os mérleggel nyerte, úgy, hogy 202 rúgott gól mellett mindössze 4-et kapott. Sejteni lehetett, hogy a Megye II-t is hasonlóan eredményesen fogja zárni a csapat.

A 2017/2018-as évadot az Észak csoportban kezdte meg Pavlik József együttese. Bár a gárda győzelemmel debütált a Pusztavám ellen, gyorsan jött az első vereség Válon. Ezt követően azonban sorra halmozták a győzelmeket Királyék, zsinórban 17-szer gyűjtötte be a három pontot a Főnix. A Felcsút bravúros pontszerzése óta a Bakonycsernye elleni volt sorozatban a hetedik győzelme a fehérváriaknak, amivel egyúttal gyakorlatilag is biztosította bajnoki elsőségét a megye kettes újonc.

Jelenleg 12 pont a Főnix előnye a Bakonycsernyével szemben. A csernyeiek még pontszámban beérhetik ellenfelüket, és a győzelmek számában is egalizálhatnak, ám a fehérváriak gólkülönbsége 68-cal jobb, ez pedig gyakorlatilag ledolgozhatatlan.

A Főnixnek három találkozója van még hátra, a Bodajk és a Pákozd ellen idegenben lép pályára, a szezont hazai környezetben zárja a Csór ellen.

Főnix – Bakonycsernye 5-0 (2-0)
Székesfehérvár, Főnix park. Vezette: Hudra Károly

Főnix: Barsch – Totsche, Kurucz, Martin (Willerding), Schäffer (Potornai), Király J., Kovács K., Ambrus, Szalai (Truckeszitz), Bognár (Kásler). Vezetőedző: Pavlik József
Bakonycsernye: Schneider – Benis, Molnár D., Mészáros (Simek Cs.), Varga (Tóth F.), Zách, Boros, Varga (Strommer), Ódor, Molnár Á. (Flórián), Hancsák. Vezetőedző: Varga Jenő

Gól: Király (8., 44., 88.), Szalai (58.), Willerding (77.)

Vélemény, hozzászólás?