Alba Liga Női bajnokság: Az Ikarus-Maroshegy telel az élen

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Hét csapat részvételével rendezték meg Székesfehérvár városi kispályás bajnokságának női ligáját. Az Ikarus veretlenül áll az élen.

Tíz fordulót játszottak le a hölgyek az Alba Liga női bajnokságának keretein belül. A hétcsapatos pontvadászat élén jelenleg úgy áll az élen az Ikarus-Maroshegy, hogy kilenc mérkőzésből nyolcat megnyert. Egyetlen döntetlen szerepel a fehérváriak neve mellett, melyet legnagyobb riválisuk, a Kalafa ellen értek el.

Az Ikarus-Maroshegy a legutóbbi kiírás során bajnoki címet ünnepelhetett
Az Ikarus-Maroshegy a legutóbbi kiírás során bajnoki címet ünnepelhetett

Az Ikarus legnagyobb különbségű győzelmét az Enying ellen aratta, 10-0-ra verte a fehérvári csapat a sereghajtót. A góllövőlista élén az Ikarus-Maroshegy játékosa, Kersák Nikolett áll 22 találattal, a második helyen a Kalafa labdarúgója, Pap Eszter áll, aki 11-szer volt eredményes ősszel.

Érdekesség, hogy legutóbb is az Ikarus-Maroshegy és a Kalafa versengett a bajnoki címért, akkor az Ikarus lett az aranyérmes. A góllövőlistán viszont fordult a helyzet, hiszen a gólkirályi címet az elmúlt szezon során Pap Eszter hódíthatta el Kersák Nikolettet megelőzve, most hatalmas fordulatnak kellene bekövetkeznie a helycseréhez.

A második helyen a Kalafa áll 17 egységgel, mely nyolcpontos lemaradást jelent a listavezetőhöz képest, igaz, a Kalafa csak hétszer lépett eddig pályára a szezon során. A bronzért hatalmas a csata, hiszen a nyolc meccsen 11 pontot szerző Polgárdi és a kilenc bajnokin szintén 11 egységet begyűjtő Aqvital FC közül bárki megszerezheti a harmadk helyet.

A hátsó régióban három közel azonos képességű csapat található. Az ötödik a Fehérvárcsurgó, mely akár az érmes helyek sorsába is beleszólhat, hiszen kettővel kevesebb találkozót játszott riválisainál, így áll 6 pont a neve melletti sorban. A hatodik helyen a Tác-Csősz áll, míg e pillanatban a tabella utolsó helyét öt egységgel az Enying foglalja el.

noitabella

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

2 comments

Vélemény, hozzászólás?