Alba Liga Alap: Lejátszották az utolsó őszi fordulót

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Véget értek a küzdelmek a városi kispályás bajnokságban, legalábbis az összevont felsőben. Van még egy-két elmaradt meccs ugyan, de a szezon végéhez értünk.

Alap A csoport

A Szfinxnek, hogy a dobogón teleljen, le kellett győznie a mumust, az orruk alá oly sokszor borsot törő Győztes Gólig csapatát. Ez az első percekben úgy tűnt, könnyedén sikerülni is fog, hiszen számtalan helyzet adódott. Ebből az egyiket Rottman gólra is váltotta, azonban a többi kimaradt. Amikor aztán László József a 10 méterről eleresztett bombájával egyenlített, felsejlettek a régi emlékek. Egészen a 34. percig nehezen ment, amikor ismét Rottman juttatta előnyhöz a Szfinxet. Aztán Mezei is duplázott, egyszerűbbé téve a mérkőzést és bebiztosítva a győzelmet.

Ezzel egyidőben a másik pályán hatalmas harcok árán, fontos 3 ponthoz jutott a Fehrer, miután legyőzte a Szépluckot. Utóbbi így elszenvedte első vereségét a szezonban.

A hír persze eljutott a Sárépszerhez is, akiknek így egy döntetlen is elég lett volna az őszi elsőséghez. De miért apelláltak volna erre, mikor a Szépluck elleni ikszelésükön kívül minden meccsüket nyerték. Ezek a száraz tények ellenfelüket, az Est Nec Urdelt teljesen hidegen hagyták, nekik az volt a fontos, hogy megnehezítsék a bajnokesélyes dolgát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy 0-0 volt a félidő. Csesznekit kikapcsolták a játékból, már-már a sodrából is kihozták. Talán ez is közrejátszott abban, hogy kihagyta a büntetőjét. Meglepetésre megszerezte a vezetést az Est Nec Urdel, ezért rákapcsolt a Sárépszer. Újabb, jogos büntetőjüket most Kaszás lőtte, sikeresen. Rá nem sokkal újra előnyhöz jutott a meglepetéscsapat 2-1, így ismét az egyenlítésért hajtottak a narancssárgák. Ez meglett, több nem. Megérdemelten szerzett pontot a kiscsapat, és ezzel a Sárépszer így is őszi bajnok.

A Blackhill öt gól különbséggel verte a Rolomestert, a Fortuna pedig csak a végén engedett ki, és kapott be két gólt, de ez is belefért.

Szfinx Autósiskola – Győztes Gólig 4-1
Fehrer Hungária – FC Szépluck 4-3
Est Nec Urdel – Sárépszer Kft. 2-2
Expanzió-Blackhill – Rolomester.hu 6-1
Öreg Sam – Fortuna FC 2-4

Alba Liga A csoport

Alap B csoport

A Kontrák simán verték a New Dream Team-et, gólt sem kapva. A Kütyaütőknél azt vallják, minden jó, ha a vége jó. Talán ez a győzelem és a téli szünet jót tesz a csapatnak, mert rendezni kell a gondolatokat a csapaton belül.
A csoportrangadót 20.15-kor játszották az első helyért egy változatos meccsen. 3-0-ra is vezetett már a Homeopátia a Masterplast ellen, akik feljöttek és onnan is ki tudtak egyenlíteni. A vége előtt pár perccel azonban még újabb kettőt rúgott a Homeopátia és így ők zárnak az első helyen (ha az elmaradt meccsükön nyernek). De mindenképpen ez a két alakulat jut a felsőházi rájátszásba.

A Városgondnokság nem a legjobb előjelekkel várta az Albapark elleni derbit, az utóbbi időben kevés cserével tudnak csak megjelenni, pedig több lenne bennük. Krizsánék ezért simán hozták is a meccset.

A Triád egész szépen gyűjtögette a pontokat ősszel, amihez hozzátett még hármat az utolsó körben.

Kontrák – New Dream Team 5-0
Kutyaütők – Spiki 6-2
Masterplast – Homeopátia 3-5
Városgondnokság SE – Albapark 0-6
Extrem – Triád FC 1-2

Alba Liga B csoport

Alap C csoport

A Four-Transnak elég lett volna egy pont is a Ság Építő ellen, hogy matematikailag is biztosítva legyen a felsőházba jutás. Miközben a kékek szép létszámmal melegítettek, addig a pirosaknál csak a Rósza fivérek rúgtak kapura bemelegítés gyanánt. Aztán összejött a létszám, még Dopuda Igor is beesett a 10. perc környékén, igaz, ő sérüléssel bajlódik. Amikor beállt, már 2-0-ra vezetett kontráinak köszönhetően a Ság. Erre építettek végig, hiszen Rózsa Dávidnak nem engedtek területet, mert kegyetlenül kihasználta volna. Így is többször ördöngös cseleivel levett két embert is, de lövései rendre célt tévesztettek. A szabadrúgást így Ádám testvérére hagyta, amivel a szünet előtt szépítettek (1-2). A második játékrészben is a Four-Trans dominált, aminek meg is lett az eredménye. Megfordították az eredményt. Ekkor senki nem gondolta volna, hogy visszajön a Ság. Zs. Nagy egyenlített, majd az utolsó percben cselezgetve, a labdát takarásból ellőve a győzelmet is megszerezte a csapatának. A Four-Transnak van még egy elmaradt mérkőzése a B-Team ellen, ahol ha két góllal vagy nagyobb különbséggel kikapnak, lemaradnak a felsőházról.

A Ság-Építő életben tartotta feljutási reményeit - fotó: FociDrukker.com
A Ság-Építő életben tartotta feljutási reményeit – fotó: FociDrukker.com

A Csel-Szi Veres Gábor és Kindl Zalán vezérletével verte az Alba Csavart. Hetek óta jó formában játszanak, mindenképpen az élcsapatok között kell őket figyelembe venni tavasszal is.

A szezont jól kezdő, aztán visszaeső Mástészta a Juniorral találkozott. A negyedik percben Lengyel Máté szerzett labdát saját térfelének közepén, keresztbe vezette a labdát a félpályától a hatos jobb sarkáig, majd a kapu jobb oldalába lőtt, megszerezve a Mástésztának a vezetést. Két perccel később az iménti gólszerző passzolt rossz helyre, Tóth Balázs megindult, a jobb szélen Gimeshez passzolt, aki a középen érkező Szabó Ferenc elé tálalt, aki nem hibázott, máris egál. A félidő további részében inkább a Junior előtt adódott gólszerzési lehetőség, habár a félidő vége előtt a Mástészta is kihagyott pár helyzetet, maradt a szünetre az 1-1. A második félidőben nagy elánnal kezdett a Mástészta, de nem tudták bevenni Hajdu Balázs kapuját. A 29. percben négy Mástészta játékos is elöl ragadt, Tóth Balázs gyors kirúgása után Szabó Ferenc megnyerte a párharcot védőjével szemben, elsőre még hárított Makk Attila, ám a kipattanót értékesítette a csatár, 1-2. Négy perccel később Hajdu Balázs hosszú kidobásával iramodott meg Szabó Ferenc, aki újabb egy az egy elleni csatát nyert, és higgadtan emelt a hosszúba, 1-3. Nyolc perccel a vége előtt Pintér Ádám állította meg Lengyel Mátét, Szabó Ferenchez passzolt, aki a középen üresen érkező Gimes Pétert hozta játékba. A gólérzékeny támadó elhúzta a játékszert a kapus mellett és az üres hálóba passzolt, 1-4. Fél perccel később Lengyel Máté vezette keresztbe a jobb oldalról a labdát, majd a hatos jobb sarkáról ballal a rövid felsőbe bombázott, 2-4. Öt perccel a lefújást megelőzően Lengyel lőtt bal külsővel egy kipattanót a hosszú felsőbe, 3-4. A végén bármelyik csapat szerezhetett volna gólt, de erre már nem került sor. A Junior pontszámban beérte a Mástésztát, mely jobb gólkülönbséggel végzett riválisa előtt a tabellán.

Bekezdett ugyan két életerős lövéssel a Blue Death a Bádogos ellen, de ezzel csak az oroszlán bajszát húzkodták meg. Bánfalviék meg sem álltak 14-ig a végig sportszerű mérkőzésen, a Blue Deathnak pedig nem csak egy becsületgólra futotta.

Ság Építő – Four-Trans 4-3
Denso – B-Team 4-9
Alba-Csavar – FC Csel-Szi 2-5
Mástészta – Fehérvár Junior 3-4
Bádogos – Blue Death 14-3

Alba Liga C csoport

Alba Liga: Folytatás 2018-ban

A rájátszásba a csoportokból az első két helyezett jut, ez az, ami biztos a tavaszról. A lebonyolításról és a további menetrendről mi is további információkat várunk. Amint ezek a birtokunkban lesznek, természetesen egyből megosztjuk Önökkel.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?