Akár hatot is lehet cserélni átmenetileg

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A FIFA indítványozta a szabály megváltoztatását.

Két okból vezetett be átmeneti módosítást a cserékre vonatkozó szabályokban a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB. A nyári időjárás jobban megviseli a labdarúgókat, e mellett a program is jóval sűrűbb lesz az átlagosnál, hiszen a legtöbb európai bajnokág élvonalbeli küzdelmeit a nyáron fejezik be néhány hét leforgása alatt – beleértve a kupamérkőzéseket is.

Azt, hogy a kétszer tizenöt perces hosszabbítás előtt lehessen egy negyedik labdarúgót is becserélni, már korábban bevezették. Ezzel együtt kupamérkőzéseken hat, bajnokikon öt cserelehetősége lesz a trénereknek.

Limitálják azonban a cserék miatti játékmegszakítások számát, csapatonként 3-3 ilyen esély lesz, azaz összesen 6-szor állhat majd a játék továbbra is ilyen okból kifolyólag.

Érdekes kérdés, hogy ha folytatták volna a megyei bajnokságokat, ott vajon teljes sorcserére is sor kerülhetett volna? Az amatőr labdarúgók edzési lehetőségei jóval limitáltabbak voltak a “Maradj otthon!” mozgalom alatt, mint a profiké, így ez is felvetődhetett volna.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?