Akár hatot is lehet cserélni átmenetileg

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, NB III

A FIFA indítványozta a szabály megváltoztatását.

Két okból vezetett be átmeneti módosítást a cserékre vonatkozó szabályokban a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB. A nyári időjárás jobban megviseli a labdarúgókat, e mellett a program is jóval sűrűbb lesz az átlagosnál, hiszen a legtöbb európai bajnokág élvonalbeli küzdelmeit a nyáron fejezik be néhány hét leforgása alatt – beleértve a kupamérkőzéseket is.

Azt, hogy a kétszer tizenöt perces hosszabbítás előtt lehessen egy negyedik labdarúgót is becserélni, már korábban bevezették. Ezzel együtt kupamérkőzéseken hat, bajnokikon öt cserelehetősége lesz a trénereknek.

Limitálják azonban a cserék miatti játékmegszakítások számát, csapatonként 3-3 ilyen esély lesz, azaz összesen 6-szor állhat majd a játék továbbra is ilyen okból kifolyólag.

Érdekes kérdés, hogy ha folytatták volna a megyei bajnokságokat, ott vajon teljes sorcserére is sor kerülhetett volna? Az amatőr labdarúgók edzési lehetőségei jóval limitáltabbak voltak a “Maradj otthon!” mozgalom alatt, mint a profiké, így ez is felvetődhetett volna.

Vélemény, hozzászólás?