A többség egyetért a bajnokságok felfüggesztésével

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás

Vannak azonban, akik ezt nem tartják jó ötletnek.

Március 15-én vasárnap írtunk ki egy szavazást a Facebookon, amiben azt kérdeztük olvasóinktól, szerintük fel kellen-e függeszteni európai mintára Magyarországon is a felnőtt nagypályás bajnokságokat, beleértve a megyei mérkőzéseket?

Bár egy Facebookos szavazás egyáltalán nem számít reprezentatív közvéleménykutatásnak, nagyvonalakban azért képet lehet kapni arról, hogyan gondolkodnak az emberek a dolgokról. 519 szavazat érkezett egyetlen nap alatt, a voksolók 65%-a egyetértett a felfüggesztéssel.

Érdekes ugyanakkor, hogy 35% úgy gondolta, hogy legalább zárt kapuk előtt, de folytatódhattak volna a nagypályás bajnokságok a koronavírus terjedése ellenére is.. Ez teljességgel ellentmond annak a javaslatnak, amit mind Ázsiában, mind Európa szerte bevezettek az országok, mely szerint aki teheti, maradjon otthon, és ne érintkezzen másokkal. A fertőzés ugyanis nem válogat, láthatjuk, hogy hiába sportol valaki akár a Juventusban, akár alacsonyabb szinteken, ugyanúgy van esélye, hogy elkapja a fertőzést.

Egy sportoló szervezete, immunrendszere értelemszerűen könnyebben felveszi a harcot a vírussal, és az is megeshet, hogy tünetmentes marad. A gond csak akkor van, amikor ez az edzet sportoló meglátogatja a szüleit, nagyszüleit, elmegy bevásárolni, és érintkezik másokkal. Nem is feltétlenül idősekkel, talán egy egészséges fiatal felnőttel, aki aztán szintúgy elkapja a COVID-19 elnevezésű kórt. Sanszos, hogy a fiatal egészséges felnőtteknek is vannak idősebb hozzátartozóik, és mivel az emberek közül sokan nem tartják be a kérést, hogy minél kevesebb embertársukkal érintkezzenek, a járványt mindenki úgy terjeszti, mintha fizetnének érte.

Gondolkodjunk, mielőtt a kilépünk az ajtón, és maradjunk otthon, ha csak lehetséges. Mielőtt még túl késő lenne.

Vélemény, hozzászólás?