A többség egyetért a bajnokságok felfüggesztésével

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vannak azonban, akik ezt nem tartják jó ötletnek.

Március 15-én vasárnap írtunk ki egy szavazást a Facebookon, amiben azt kérdeztük olvasóinktól, szerintük fel kellen-e függeszteni európai mintára Magyarországon is a felnőtt nagypályás bajnokságokat, beleértve a megyei mérkőzéseket?

Bár egy Facebookos szavazás egyáltalán nem számít reprezentatív közvéleménykutatásnak, nagyvonalakban azért képet lehet kapni arról, hogyan gondolkodnak az emberek a dolgokról. 519 szavazat érkezett egyetlen nap alatt, a voksolók 65%-a egyetértett a felfüggesztéssel.

Érdekes ugyanakkor, hogy 35% úgy gondolta, hogy legalább zárt kapuk előtt, de folytatódhattak volna a nagypályás bajnokságok a koronavírus terjedése ellenére is.. Ez teljességgel ellentmond annak a javaslatnak, amit mind Ázsiában, mind Európa szerte bevezettek az országok, mely szerint aki teheti, maradjon otthon, és ne érintkezzen másokkal. A fertőzés ugyanis nem válogat, láthatjuk, hogy hiába sportol valaki akár a Juventusban, akár alacsonyabb szinteken, ugyanúgy van esélye, hogy elkapja a fertőzést.

Egy sportoló szervezete, immunrendszere értelemszerűen könnyebben felveszi a harcot a vírussal, és az is megeshet, hogy tünetmentes marad. A gond csak akkor van, amikor ez az edzet sportoló meglátogatja a szüleit, nagyszüleit, elmegy bevásárolni, és érintkezik másokkal. Nem is feltétlenül idősekkel, talán egy egészséges fiatal felnőttel, aki aztán szintúgy elkapja a COVID-19 elnevezésű kórt. Sanszos, hogy a fiatal egészséges felnőtteknek is vannak idősebb hozzátartozóik, és mivel az emberek közül sokan nem tartják be a kérést, hogy minél kevesebb embertársukkal érintkezzenek, a járványt mindenki úgy terjeszti, mintha fizetnének érte.

Gondolkodjunk, mielőtt a kilépünk az ajtón, és maradjunk otthon, ha csak lehetséges. Mielőtt még túl késő lenne.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?