A szív diadala a bajnokesélyes ellen: Legyőzte az Ercsi a Mórt!

Fejér megye, Fejér Megye I

Bár az Ercsi számára nem volt különösebb tétje a Mór elleni bajnokaspiránsnak, az újonnan kinvezett megbízott tréner alaposan feltüzelte csapatát az aranyesélyes ellen.

Az Ercsi tudósítója így fogalmazott:

“Nem a legjobb előjellel várták a mérkőzést a hazaiak, mert előző két mérkőzésen nagy arányban kaptak ki: az Ikarus ellen 4-1-es mig a Gárdonytol 5-1-es vereség, plusz a fegyelmi bizottság 7 hónapra el is tiltotta az edzőt. A fegyelmi tárgyalás után közös megegyezés alapján Gróf András és az Ercsi Kinizsi útjai elváltak, köszönjük az eddigi munkáját.

Ha ez nem lett volna elég, további sérülések megnehezítették Lieber Károly dolgát, akit az utolsó három mérkőzésre kért fel a vezetőség hogy irányítsa csapatot.

Az első félidőben többet volt a labda a Mórnál, több helyzetük is, de vagy kihagyták, vagy az Ercsi kapusa, Schön Dániel védett magabiztosan. Aztán Ercsi csapata is megnyugodott egyre többet kezdeményezett, több veszélyes támadást is vezetett. A legnagyobb helyzetet az Ercsi hagyta ki a 25. percben, amikor támadás végén Hosszú 10 méterről éppen csak főlé lőtt. Aztán Hosszút a 30. percben le kellett cserélni sérülés miatt, mintha nem lett volna eddig is sok maródi. A 42. percben Ivacs ívelt be egy szabadrúgást, amit Szalánczi fejelt a kapu bal alsó sarkába, 1-0 az Ercsinek.

Az 53. percben egy kapu előtti kavarodást használt ki Végvári és egyenlített a Mór, 1-1. Ezután többször próbálkozott a vendég gárda, de vagy célt tévesztettek vagy Schön védett magabiztosan. A 87. percben aztán jött a dráma: szabadrúgáshoz jutott az Ercsi a kaputól kb 25 méterre, amit Ivacs mesterien lőtt a bal felső sarokba, ezzel megnyerve a mérkőzést a hazaiaknak.

Mindent figyelembe véve megérdemelten tartotta otthon a pontokat az Ercsi. Ha minden a tervek szerint halad, augusztusban átadásra kerül a csapat új öltözöje.

Ercsi – Mór 2-1 (1-0)
Ercsi, vezette: Magyar János

Ercsi: Schön – Bognár (Góman), Jerzsabek (Pintér), Mónus, Kondreska, Ivacs, Lak, Hosszú (Jakus), Kovács P., Szalánczi, Kővári. Megbízott edző: Lieber Károly
Mór: Kiss – Handl (Joó), Végvári, Kaszás, Kállai, Klémán, Meggyes, Tar, Kőbányai (Szabó), Mayer, Cseh. Vezetőedző: Németh Bálint

Gól: Szalánczi (42.), Ivacs (87.) illetve: Végvári (53.)

Vélemény, hozzászólás?