A Bakonycsernye nyerte a Mány elleni presztizscsatát!

Fejér megye, Fejér Megye II

Nagy várakozás előzte meg a két csapat ütközetét, a találkozó 5 gólt hozott.

A Mány tudósítója így fogalmazott:

“Vasárnap megkezdődött felnőtt csapatunk számára a 2018/19. évi megyei bajnokság! A sorsolás szeszélye folytán szombaton játszottunk volna Bakonycsernyén, de köszönhetően a hazaiak rugalmasságának, a meccset végül vasárnap játszhattuk le. Nehéz meccsnek ígérkezett, hiszen a hazaiak évek óta dobogón végeznek, remek körülmények, és remek csapat várt a mieinkre.

Sok köszönet sajnos nem volt a találkozóban, hiszen annak ellenére, hogy jól kezdtük a mérkőzést, sikerült az első bő negyedórában némi mezőnyfölényt kialakítanunk, a hazaiak a 22. percben, Ódor Ákos remekül eltalált lövésével vezetést szereztek (1:0). A bányász csapat csatára remekül húzott a bal oldalról befelé, és kilőtte a mányi kapu bal felső sarkát.

Hogy teljes legyen a kábulat a 35 fokban, arról ismét Ódor gondoskodott, hiszen a középpályánk labdát vesztett, ismét a hazai támadó húzott el a bal oldalon, és centerezését Molnár vágta a kapunkba. (2:0).
Valahogy ilyen az, amikor a limonádéba sót teszel…

Aztán hogy keretbe foglaljuk ezt a “csodálatos” félidőt, még egyszer Ódor volt eredményes, így 3-0-ás Bakonycsernye-vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. Szünetben Zoli próbált rendet tenni a fejekben, mert ha már a lábak nem működtek sehogyan sem, legalább a csapat érezze át, hogy többet kell ebbe a “műsorba” most beletenni. Volt hangemelkedés, lehorgasztott kobakok, és talán ennek hatására “jobban” jöttünk ki a második etapra. Jakab Tomi szünet után egyből szemfüles gólt szerzett, és Marcika két perc múlva centikkel lőtt a kapu mellé, tehát lehetett volna kapaszkodni, viszont az érezhető volt, hogy ezen a délutánon a hazaiak jobban “harapnak”, több van bennük…

Aztán nehogy picit feléledjünk, az 51. percben ritka furcsa gólt fejelt a hazai Hancsák Attila, hiszen a kipattanó szöglet pont a fejére esett, és a megpattanó laszti a balra dőlő Sátori Viki mellett a kapu jobb oldalába hullott, jó 16 méterről. Érdekes kis gól volt, annyi szent, de ne kárhoztassunk érte senkit, keveset tettünk a szerencsénkért, és Fortuna nagyasszonya csak azt segíti, aki tesz érte!

A hátralévő bő fél órában gyömöszölték egymást a csapatok, a hazaiak cserékkel próbáltak frissíteni, a mieink pedig, valahol tök természetesen, már nem tudtak meccsen belül megújulni. Ahogy szokták kinevezett “szakértőink” jellemezni: ez a meccs már útközben eldőlt!

Ritka az, amikor egy csapatni játékosunknak nem megy, ez egy ilyen nap volt, hiszen kit a meleg, kit apróbb vagy nagyobb sérülése, kit az ellenfél agresszív játéka, kit pedig egyáltalán a labda zavart ezen a délutánon, de összességében gyengén, enerváltan, minimális melóval futballoztunk.  Gratulálok a Bakonycsernye csapatának a sportszerű, energikus, gólra-törő játékhoz, és a megérdemelt hazai sikerhez!

Ilyenkor szoktak a vesztesek külsőségekben kibúvót keresni, ez az általános a magyar fociban, de én (mint) tudósító, próbálok mindig tényszerű, és következetes maradni, mint tettem azt bármikor, így most sem fogom a csernyei “zacskót” a körülményekre. Nyilván még mindig vannak hiányzóinak, eltiltott játékosedzőnk, nem tudunk rendesen edzeni, kevés az erőnk, csak a mi meccsünkön nem volt megint 2 asszisztens, de ez nem menti fel a csapatot soha sem a megalkuvást nem tűrő, odaadó hozzáállásra.

Jókor jön minden tasli, lehet belőle meríteni, lehet gondolkodni a hibákon, és azon, hogy ki, mennyi energiát fektet abba, amit szeret csinálni!

Szépen lépegetünk évről-évre, próbálunk minden – egyre nagyobb – nehézséget leküzdeni, széllel szemben focizunk évek óta, és nyilván, magamat ismerve, mindent a helyére rakunk majd. A csapat akkor is a miénk, ha betlizik, és akkor is, ha elporol valakit!

Sűrű a program, nagy meccsek jönnek, vasárnap a Vál elleni “örökrangadó” csütörtökön kupameccs a Marton ellen, így van mit megbeszélni, csiszolni, átrágni mindenkinek. Kikaptunk, és mivel akkor sem rendeztünk tűzijátékot, amikor nyertünk, ma sem fogok gyászzenét hallgatni, ha gyengébbnek találtattam!

Vasárnap, ETYEKEN 17 órakor játszik csapatunk a jól erősítő Vál ellen. Újabb ki-ki meccs, újabb nehéz feladat, mit is mondhatnék…”

Bakonycsernye – Mány 4–1 (3–0)
Bakonycsernye, vezette: Cérna János

Bakonycsernye: Benis – Mészáros B., Schneider, Varga J. (Balogh A.), Strommer (Simek Cs.), Zách, Boros B., Vachtler, Ódor (Kalányos), Molnár D., Hancsák (Flórián).
Mány: Sátori – Csitári (Mohácsi), Kun, Rimele, Bencze, Krómer, Jakab (Apostagi B.), Radovics, Apostagi K., Hajdú, Birta.

Gól: Ódor (22., 40.), Molnár D. (23.), Hancsák (51.), ill. Jakab (48.)

Forrás: Mányi TK Facebook
Fotók: Turi Balázs Bakonycsernye Polgármestere

Vélemény, hozzászólás?