10 emberrel fejezte be a meccset Bicske a Tordas ellen

Fejér megye, Fejér Megye I

A hajrát emberhátrányban játszotta végig Vukmir csapata, mégis könnyed győzelmet aratott.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Még el sem kezdődött a bajnokság, a Bicskei TC máris letudta a Magyar Kupa-idényét (Velence 4-1, Ercsi 1-2) és augusztus 22-én szerdán 17.00 órakor Száron a Fejér Megyei Kupa aktuális fordulójában lesz lehetősége meccsszámot növelni játékosainak. A bajnokság mindig más, vasárnap késő délután azt az évről-évre erősödő Tordas érkezett Bicskére, amely június elején elvette a bajnoki címet (3-3) a Gárdonytól, a 4-ik helyre taszítva őket, most pedig a kupában le is győzték őket (3-2), így az ominózus szerdán már az országos főtáblára jutásért játszhatnak Ercsiben Korolovszky Gábor fiai.

Vukmir Dragan szakmai igazgató a Zelizi 7 – Solt 6, Sötét 7-2=5, Burucz 7, Köntös 6 – Tornyai 7, Molnár 6, Lak 5, Varga 5 – Rigó 7, Móri 7 összetételű kezdővel indított, aztán beszállt Peinlich Sz. 7 (56.p. Varga helyett), Harangozó 6 (61.p. Lak helyett), Dombai 6 (67.p. Rigó helyett), Pump 0 (80.p. Móri helyett) és Cserkuti 0 (88.p. Tornyai helyett) is. Wittner játékvezető sípszavára, rekkenő hőségben vonultak ki a csapatok, szépszámú nézősereg, köztük a Bicske Tigers szurkolótábor lelkesen drukkoló tagjai előtt.

A 3. percben máris ziccerhez jutott a hazai gárda, Tornyai passza után Móri lőhetett 6 méterről, de Bátyi bravúrral hárított. A 11. percben megismétlődött az előző jelenet, csak élesebb szögből, de Bátyi megint a helyén volt. A 15. percben a végig aktív Móri 24 méteres lövése szállt jócskán fölé, három perc múlva formás bicskei támadás végén Móri, majd Tornyai is nagy helyzetben hibázott, utóbbi 8 méterről. A 25. percben a nyáron Ausztriából – Vargával együtt – visszatérő Rigó 21 méteres ballábas lövése centikkel kerülte a kaput. A 28. percben Rigó húzta meg a jobboldalt, alapvonalról belőtt labdája azonban elsuhant a berobbanó Varga mellett. A 31. percben Tornyai lőtt szép kapásgólt egy beadásból, kár, hogy lesről.

A 34. percben egy hazai szöglet után Burucz emelkedett a legmagasabbra és fejese a felső lécet érintve hullott a gólvonal mögé (1-0). Megvolt a megnyugtató vezetés, mégis váratlanul egalizált a Tordas! A 39. percben Köntös birkózott Endrefalvival, aki el is lőtte labdát, Wittner azonban kissé szokatlan módon habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Fridrich a balra vetődő Zelizi mellett biztosan lőtte a jobb alsó sarokba (1-1). A 43. percben Endrefalvi ordító helyzetben, az ötösről lőtt mellé egy beadást, majd a félidő zárásaként Csóti és Udvaros is besárgult a 45+2. percben túl kemény belépők miatt. Hiába a meggyőző mezőnyfölény és a sok helyzet, döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.

Bicskei góllal indult a II. félidő! A 48. percben Tornyait lökték ki a labda alól Varga beadását követően, ez is tizenegyes! Móri biztosan lőtt a jobb felső sarokba (2-1). Az 52. percben Balassa éles 22 méteres lövését fogta vetődve Zelizi. A 61. percben Tornyai visszakanalazását Rigó vágta 4 méterről fölé. A 64. percben a csereként beállt Peinlich Sz. ügyesen cselezte le magát az alapvonalig, keményen belőtt lapos beadását Rigó 4 méterről vágta a jobb alsó sarokba (3-1). Két perc múlva Tornyai ugratta ki Rigót, aki futtából lőtt 15 méterről a bal kapufa mellé.

A 73. percben Peinlich Sz. először 21-ről tüzelt, de Bátyi védett, majd 5 méterről hagyta ki a maga meccslabdáját. A 75. percben Dombai lőtt 14 méterről laposan mellé. Állandósult a bicskei fölény, aminek meg is lett az eredménye! A 79. percben Móri beadásánál Dombai faultolták, újabb tizenegyes, ezúttal Móri elfektette Bátyit és laposan a bal sarokba helyezte a pettyest (4-1). A gól után Sötét feleslegesen reklamált egy korábbi szituációt Wittnernél, amiért besárgult, majd folytatta a szövegelést – teljesen feleslegesen egy agyonnyert mérkőzésen – és újabb sárgát, így pirosat kapott a védő. A 86. percben Pump beadását Dombai fejelte kapura, de Bátyi védett, csakúgy, mint Tornyai erős lövésénél.

Összességében élvezetes, jó mérkőzésen megérdemelten nyert a Bicskei TC. Számos helyzetet dolgoztak ki Tornyaiék, jobb helyzetkihasználással akár kétszámjegyű siker is születhetett volna a mai napon kissé tompább Tordas ellen. Megnyugtató, hogy a csapat elbírta egy-két alapember gyengébb teljesítményét és Sötét kiállítását is. Folytatás a szerdai kupameccset követően vasárnap 17.00 órakor Polgárdiban, bár intő jel, hogy következő ellenfelünk nem tudott kiállni a tegnapi bajnokijára, ezért megfelelő információ birtokában tájékoztatást adunk később.”

Bicske - Tordas

Bicske – Tordas 4–1 (1–1)
Bicske, vezette: Wittner József.

Bicske: Zelizi – Burucz, Sötét, Tornyai T. (Cserkuti), Köntös, Lak (Harangozó), Móri (Pump), Solt, Molnár V., Varga Z. (Peinlich Sz.), Rigó G. (Dombai). Vezetőedző: Vukmir Dragan.
Tordas: Bátyi – Kerényi, Csóti (Balassa), Udvaros (Farkas Zs.), Hermann, Kőszegi, Fridrich, Lutter, Szabó Balázs (Teszár), Berki, Endrefalvi. Edző: Korolovszky Gábor.

Gól: Móri (47., 80., az elsőt 11-esből), Burucz (35.), Rigó (63.), ill. Fridrich (40.)
Kiállítva: Sötét (80., Bicske)

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?