8 gólt hozott a Felcsút és a Csór csatája

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Rendkívül fordulatos mérkőzés kerekedett a felsőházi rangadóból.

A Felcsút tudósítója így írt:

“A másodosztályú bajnokság 12. fordulójában a 6. helyen álló, az utóbbi években egyre erősebb középmezőnybeli csapattá formálódó Csór csapatát láttuk vendégül. A két csapat holtversenyben a 2. legtöbb rúgott góllal büszkélkedhetett a mérkőzés előtt, így izgalmas, gólgazdag mérkőzésre volt kilátás.

Nem kellett sokat várni az első helyzetre, Nagy Károly rontott a kapussal szemben állva egy hazai támadás végén a 10. percben, majd a mérkőzés ritmusát kissé lassan felvevő vendég védők között Tóth Gábor tört be a 16-oson belülre, és okosan gurított a hosszú alsóba a 18. minutumban. Örömünk azonban nem tartott sokáig, egy perc múlva a csóri gólfelelős, Kaufmann egalizált erősen lesgyanús helyzetből. A gyors gólváltást követően mindkét csapat próbálta megszerezni az előnyt, távoli lövések, pontrúgások okoztak veszélyt a kapuk előtt. Az edzők már azon gondolkodtak, mit mondjanak a szünetben játékosaiknak, amikor a vendégek másik gólerős támadója, Budai jó 35 méterről, hátszéllel megtámogatott bombája vágódott a hazai kapuba! El kell ismerni, megyei pályán ritkán látható nagy gól volt! Félidőben 1-2.

A második játékrészben próbáltunk gyorsan egyenlíteni, nyílttá téve a mérkőzést, Tóth Gábor próbálkozásait azonban mindannyiszor hárította a csóri portás, kollégája, Lugosi Márk viszont tehetetlen volt az 55. percben, ekkor a kontrajátékban életveszélyes vendégek középpályása, Zs.Nagy rúgott szép gólt 16 méterről. Változtattunk, pályára lépett Johnny, Csikesz László és Halász Tai is, ez pedig pozitívan hatott a támadójátékunkra. A 63. percben Pálfi Milán szöglete után Molnár Ákos szerzett gólt, visszahozva a reményt! A 70. perben Lugosi óriási bravúrral védett egy távoli löketet, aztán a 74. percben teljesen érthetetlenül büntetőt ítélt Jakab sporttárs ( idei 3 nekünk vezetett meccsén a 4. tizenegyest fújta be ellenünk…). Kaufmannt ez nem zavarta, a hálóba gurított. A bekapott gól mintha plusz erőt adott volna a felcsúti fiúknak, Heitler Tamás beadását Halász Tai bólintotta a kapuba a 79. minutumban, majd Johnny távoli szabadrúgása csattant a felső lécen. Beszorítottuk kapujuk elé a vendégeket, és a csereként pályára lépő Kovács János meg is szerezte az egyenlítő gólt a 85. percben Johnny újabb remek pontrúgását követően! Kovács néhány perc múlva újabb gólt szerzett, sajnos lesről, így maradt az igazságos döntetlen!

Jó reklámja volt a mérkőzés a megyei focinak, őszinte támadójátékot és sportszerű csapatokat láthattak a nézők!

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a meccs végéhez közeledve a vendég drukkerek egy része remekül játszó játékosunk, Halász Tai Martey bőrszínével voltak elfoglalva, többször is sértő bekiabálásokkal próbálták megzavarni a ghánai felmenőkkel rendelkező fiatal sportembert. A véleményformálás ezen formáját elfogadhatatlannak tartjuk, mélységesen elítéljük!

Kérjük csóri sportbarátainkat, hogy a jövőben sportszerűen biztassák csapatukat!

November 10-én 14:00-kor az éllovas, eddig veretlen Mány vendégei leszünk, idegenben is szükségünk lesz szurkolóink buzdítására!

A Csór tudósítója így írt:

“Ma folytatódott az őszi szezon dobogósainak meglátogatása. Jártunk már Bakonycsernyén, Mányon, jöhetett a Puskás III csapata, azaz a felcsúti kaland. Személyesen nem lehettem jelen, ezért segítségül hívtam a hangulatjelentés elkészítéséhez Pécsi László mestert.

Csapatunk ma így lépett pályára:

Kalapács – Bogdány (Mázsa 80.p), Cserna, Potornai (Tolnai 65.p), Báles – Zs. Nagy Balázs (Kásler Bence 58.p), Pécsi, Kásler Barnabás, László – Kaufmann, Budai

5-ből 5. Ez a Puskás Akadémia hazai mérlege. 5 győzelem, 25-4-es gólarány. 4-ből 4. Ez a Csór utolsó négy mérkőzésének eredménye. Négy győzelem zsinórban. Ezek alapján a mai mérkőzésre érdemes volt jegyet váltani. A hazaiak kezdtek jobban, a 18. percben megszerezték a vezetést. Sokáig azonban nem örülhettek, mivel egy perccel később Kaufmann lesipuskás góllal egalizált. Aztán a mezőnyben elidőztek egymással a csapatok. Hogy ne az unalom közepette menjenek be az öltözőkbe, arról Budai tett. Történt, hogy egy hazai játékos felbosszantotta, mire egy 30 méteres bombával vezette le a feszültséget, 1-2.

A második félidőt mi kezdtük jobban. Budai passzából Zs. Nagy Balázs talált be az 55. percben. Balszerencsénkre feltámadta a szél, ami aztán a hazaiakat kezdte támogatni. A 63. percben a hazaiak szépítettek, 2-3. De erre is volt még válaszunk. Egy véleményes szituációban a játékvezető 11-est fújt be nekünk, amit Kaufmann értékesített, 2-4. Ekkor döbbenhettek rá a felcsútiak, hogy bukhatják a hazai veretlenségüket, mert a 79. percben megint visszajöttek a meccsbe, 3-4. Sőt, a 85. percben az egyenlítés is összejött, 4-4. Nagy nyomás alá kerültünk az utolsó percekben, de kibírtuk. Újabb gól már nem esett, így végül is a kecske is jólakott, a káposzta is megmaradt. Pontot szereztünk az esélyesebb pályáján. Így előnyös helyzetből indíthatjuk meg a bajnokság végén a nagy menetelést. Sorozatban: itthon Pusztavám, Szabadbattyán idegenben, Szár otthon. A dobogó talán még messze van, de a 4-5. hely reális cél lehet a Mikulás csomag mellé.

Pécsi László értékelése: Azzal kezdeném, hogy igazságos eredmény született egy olyan mérkőzésen, ahol folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. A szurkolók nem unatkozhattak. 3-1-es és 4-2-es vezetésünknél egy kicsivel több rutinnal a hátsó alakzatban meglehetett volna a győzelem. Ma ennyire voltunk képesek, jó a döntetlen a dobogós otthonában.”

Puskás Akadémia FC III. – Csór 4-4 (1-2)
Felcsút, vezette: Jakab Zoltán

Puskás Akadémia FC III.: Lugosi – Gajdos, Molnár, Takács (Halász), Boros (Lkhagvasuren), Tóth (Kovács), Heitler (Komáromi), Farkas, Pálfi, Királyvári, Nagy (Csikesz). Vezetőedző: Szabó Dániel
Csór: Kalapács – Zs. Nagy (Kásler), Cserna, Pécsi, Budai, Potronai (Tolnai), Kásler, Bogdány (Mázsa), László, Báles, Kaufmann. Vezetőedző: Pécsi László

Gól: Tóth G. (18.), Molnár Á. (63.), Halász (79.), Kovács J. (85.) illetve: Kaufmann (19., 74.), Budai (41.), Zs. Nagy (55.)

Forrás:

Felcsút SE (Facebook)

A csóri labdarúgás története (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?