Most érkezett! Kizárhatják a Barcelonát a spanyol bajnokságtól!

Nemzetközi foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Manchester City után az FC Barcelona is könnyen bajba kerülhet.

A FC Barcelona csapatát azzal vádolják, hogy kenőpénzt fizettek a játékvezető bizottságnak. Az egyesületet 1,5 millió dollár megvesztegetéssel vádolják a korábbi elnök, Josep Bartomeu időszakában a játékvezetői bizottság korábbi alelnökének, Jose Maria Enriquez Negreirának fizetett összeg miatt.

A klub ellen súlyos büntetés járhat, mint például a La Liga-ból való kizárás. Elképzelhető az is, hogy megússzák a dolgot például pontlevonással. Ebben az esetben nehéz helyzetbe kerülhetnek az idei bajnoki címet illetően.

Negreira 1994 és 2018 között volt a Spanyol Labdarúgó-szövetség technikai bizottságának alelnöke. Az ügyészség azt állítja, hogy 2016 és 2018 között a Barcelona kifizette az általa tulajdonolt DASNIL 95 nevű cégnek a 1,4 millió eurót.

Negreira és fia azt állítják, hogy azért kapták a pénzt, mert tanácsokat adtak a játékosoknak a bírókkal való viselkedésről, de dokumentumokat nem tudtak felmutatni a szolgáltatásaikról.

A klub elismerte, hogy felvette az “külső technikai tanácsadó” szolgáltatásait, de tagadta a vétósságot, és sajnálatát fejezte ki, hogy a hírek ebben az időszakban kerültek nyilvánosságra, amikor a Barcelona az élen áll a La Liga-ban.

Ha bebizonyosodik, hogy a Barcelona bűnös, példát statuálhatnak velük. Az sem javítja a katalán csapat esélyeit, hogy a La Liga elnökével, Javier Tebasszal szemben állnak az európai szuperliga támogatásával kapcsolatban.

A Barcelona a vizsgálatok folyamatban lévő jellegét hangsúlyozva ígéri, hogy jogi lépéseket tesz az “a klub hírnevét rontható lehetséges célozgatásokkal” szemben. Az ügy érdekessége, hogy a vizsgált időszakban a Barcelona 78 egymást követő La Liga mérkőzésen nem kapott tizenegyest.

Forrás: Forbes
Nyitókép: Unsplash

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?