Euro 2024: Tönkreverték a németek a nyitómeccsen a skótokat

Nemzetközi foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Közönségszórakoztató játékkal és bombagólokkal megspékelt győzelemmel kezdett a német válogatott.

Ma este elkezdődött a várva várt Európa-bajnokság. Az első mérkőzést a házigazda németek játszották a skótokkal.

Mindössze tíz percnyi játékot követően máris megszerezték a vezetést a németek. Florian Wirtz belsőzet Joshua Kimik Kimmich passzát a tizenhatosról a jobb alsóba. Nem tűnt védhetetlennek a lövés, de az is igaz, hogy a skótok kapusa nem sokkal azelőtt láthatta meg a labdát a lábak sűrűjében, hogy az a tenyerét érintve a hálóban kötött ki.

Szűk tíz perc elteltével megduplázta Németország csapata az előnyét. Kai Havertz átadását Jamal Musiala varrta fel a léc alá. Angus Gunn nem védhetett ezúttal.

Ezt követően több német támadás is amiatt halt el, mert a skótok kapusa nagyon jól egyyütt élt a játékkal. Többször is messzire kimozdult kapujából, így akadályozta meg, hogy villámgyorsan eldőljön a mérkőzés.

A 44. percbben aztán Ryan Porteous kegyetlenül megrúgta Ilkay Gündogant. A játékvezető először szögletet ítélt, ám némi VAR-ozást követően nagyon gyorsan a büntetőpontra mutatott, és azonnali pirossal kiállította a skótok védőjét.

A 11-est Kai Havertz végezte el. Egy megtorpanást követően a balra elmozduló kapus mellett a kapu jobb oldalába passzolta a labdát.

3-0-ás német előnnyel fordultak a csapatok. A szünet után az emberhátrányban futballozó skótok egész sokáig bírták bekapott gól nélkül, sőt, néha a felezővonalat is sikerült átlépniük.

A 68. percben a néhány perccel korábban pályára lépő Niclas Fülkrug talált be, aki irtózatosan nagy gólt szerzett, hasonlóan nagyot, mint Musiala az első félidőben. A támadó pár perccel később ismét betalált, ám azt a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető egy kis VAR-ozást követően.

Három perccel a rendes játékidő vége előtt egy nem túlságosan veszélyesen középre fejelt labdát Antonio Rüdiger érthetetlen módon a saját kapuja felé bólintott. A fejes annyira meglepte Manuel Neuert, hogy reagálni sem igen tudott, így szépítettek a skótok.

Hogy mégis jó szájízzel zárják a meccset a németek, arról az az Emre Can gondoskodott, aki Pavlovics betegsége miatt került be a keretbe. Ha már pályára léphetett, élt a lehetőséggel, a szintén csereként beállt Thomas Müller passzát tekerte a bal alsóba.

5-1-re nyertek a németek, akik a következő csoportmérkőzésükön Magyarország válogatottjával fognak összecsapni. A magyarok szombaton 15:00-tól először Svájc legjobbjaival néznek farkasszemet.

Nyitókép: Unsplash

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?